|

درها برای ترمیم و احیا باز شدند

مجتمع فرهنگی آیت الله طالقانی گزارش می کند، چهارشنبه 27 فروردین ماه 1404 به همراه تیم بازسازی خانه آیت الله طالقانی موفق به بازدید از خانه پدر طالقانی شدند.

درها برای ترمیم و احیا باز شدند

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ پروژه خانه آیت الله طالقانی تحت نظر شرکت توسعه فضای شهری قرار گرفته است، و به نظر می رسد روح جدیدی در تصمیماتی که منجر به مرمت خانه خواهد شد دمیده شده است.

شرکت ناظری که قرار است بر مرمت این خانه نظارت داشته باشد، شرکت شارستان است که با حمایت اداره کل میراث تهران، علی الخصوص جناب آقای دکتر سعادتی، قرار است کار خود را آغاز نمایند.

2

تسهیلگری میان شرکت توسعه فضای شهری، شرکت ناظر شارستان و پیمانکار محترم را جناب آقای دکتر اسکندر مختاری بر عهده گرفته اند. که انصافا در این ماههای پس از ثبت ملی خانه در راستای تحقق مرمت خانه تلاش های زیادی نموده اند که این  جلسه بازدید و گرد آمدن این تیم دغدغه مند نسبت به خانه طالقانی،  با زحمات ایشان محقق گردید.

با توجه به صحبت های کارشناسان، جلسات متعدد و پژوهش های مختلفی نیاز است تا روایت ها و داستان های خانه استخراج شود و متناسب با آنان مرمت صورت بگیرد. مشاهدات کارشناسان از خانه گواه آن است که سه دوره زندگی در آن جریان داشته است، دوره اول مربوط به زندگی خانوادگی آقای طالقانی و دوره دوم مربوط به زمانی که این خانه تبدیل به دفتر کار آیت الله طالقانی می شود و دوره آخر دوره ای که کتابخانه ای بوده است برای مراجعه جوانان و سرپناهی فرهنگی برای محله .

در این بازدید مصوب گردید جلسات منظمی برای بررسی و ارائه گزارش کارهای انجام شده هر سه تیم شکل بگیرد و مجتمع فرهنگی آیت الله طالقانی و خانواده آیت الله طالقانی هم از اعضای این جلسات باشند تا بتوانند علاوه بر رصد زحمات دوستان در موارد لزوم کمک هایی برای پیش برد امور ارائه دهند.

در بازدید امروز ابوالحسن طالقانی تلاش کرد فضای خانه در روزهایی که پدر در آن می زیسته را ترسیم نماید، و خاطراتی در این مورد بیان نمود.

3

کارشناسان شرکت مشاور هم در حال بررسی تغییرات در دوران های مختلف بنا بودند، مثلا مشخص شد که در حیاط خانه حوضی وجود داشته است که با تایید ابوالحسن طالقانی حدس ها به یقین پیوست.

به نظر می رسد مواردی از این دست بسیار است و برای مشخص نمودن آنها نیاز به پژوهش و گفتگوهای زیادی است. زمانی که قرار است این محل تبدیل به خانه موزه طالقانی شود دقت بیشتری برای مرمت و احیای بنا بر مبنای اصالت آن لازم و ضروری خواهد بود.

مجتمع فرهنگی آیت الله طالقانی هم قول مساعد داد چنانچه کمک و یا اطلاعاتی جهت هر چه بهتر پیش رفتن این پروژه لازم بود در اختیار اعضای این تیم قرار دهد.

در بازدید امروز نگرانی ها از کتاب های آیت الله طالقانی که در این محل سرنوشت نامعلومی پیدا کردند مطرح شد. که آقای ابوالحسن طالقانی در این رابطه گفتند امید است با توجه به قول مساعد وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بتوان راهی برای بازگردن این گنجینه ملی پیدا کرد. وی ابراز  امیدواری کرد که هر چه زودتر آستین همت را بالا بزنند تا بتوانیم جستجو را آغاز کنیم.

مجتمع فرهنگی آیت الله طالقانی امیدوار است این بازدید تخصصی منجر به پایداری این بنا شود و مطمین است تبدیل بنا به خانه موزه می تواند منجر به  زنده ماندن یاد و خاطره پدر طالقانی شود.