|

با حضور کم‌رنگ ‌زنان و بدون اشاره به اجرای وعده رفع محدودیت‌های اینترنت:

رئیس جمهور سرزده از وزارت ارتباطات بازدید کرد

روز (۲۶فروردین)‌ مسعود پزشکیان با هیئت همراه خود به وزارت ارتباطات سر زده است. در عکس‌های بی‌شماری که از این بازدید در وب‌سایت ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات منتشر شده، تا چشم کار می‌کند این مردان هستند که دور میز نشسته‌اند و اگر زنی هم دیده شود یک یا دو زن آن هم در حاشیه نشسته‌اند.

رئیس جمهور سرزده از وزارت ارتباطات بازدید کرد

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری چهاردم، سنتی را از انتهای سال گذشته به راه انداخته و آن هم بازدید سرزده از وزارتخانه‌های مختلف است. این سنت از ابتدای سال ۱۴۰۴ هم با سرعت زیادی در حال اجراست. اینکه چگونه یک رئیس جمهور با وجود مسائل امنیتی و هماهنگی‌های پیچیده سر زده به وزارتخانه‌ای سرکشی می‌کند جای خود را دارد، اما از جمله نکاتی که در این بازدید‌‌ها بیشتر از همه چیز جلب توجه می‌کند، حضور کم‌رنگ زنان در این بازدید‌های سرزده است. از طرف دیگر در این بازدید‌ها مشخص نیست رئیس جمهوری چه هدفی را دنبال می‌کند، چرا که در بیان اولویت‌های هر وزارتخانه به موارد کلی و کمتر مورد توجه مردم اشاره می‌کند.

برای نمونه امروز (۲۶فروردین)‌ مسعود پزشکیان با هیئت همراه خود به وزارت ارتباطات سر زده است. در عکس‌های بی‌شماری که از این بازدید در وب‌سایت ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات منتشر شده، تا چشم کار می‌کند این مردان هستند که دور میز نشسته‌اند و اگر زنی هم دیده شود یک یا دو زن آن هم در حاشیه نشسته‌اند. از طرف دیگر در این دیدار آن هم از یک وزارتخانه تخصصی در حالی که انتظار می‌رفت به وعده‌های چندین باره مسعود پزشکیان در مورد رفع فیلتر، کاهش محدودیت‌های اینترنت یا بالا بردن کیفیت اینترنت اشاره شود، تنها خبری که از این جلسه در وب‌سایت وزارت ارتباطات در دسترس قرار گرفته، این موضوع است که اولویت دولت اجرای پروژه «جی‌نف» است.

به گزارش «فن‌زی» مسعود پزشکیان در کارزارهای انتخاباتی و بعد هم راهی شدن به پاستور وعده‌های مختلفی داده که تا کنون و بعد از گذشته بیش از ۹ ماه اکثر این وعده‌ها در حد یک تیتر خبری باقی مانده‌‌اند. یکی از وعده‌های او، استفاده از زنان در سمت‌های مدیریت بوده، اما در نهایت تنها یک زن را به عنوان وزیر انتخاب کرده، دو زن در معاونت‌های او حضور دارند و سخنگوی دولتش نیز یک زن است.

از طرف دیگر به تعداد انگشت‌ شماری هم او زنان را در جایگاه فرماندار انتخاب کرده است. در یک نگاه کلی و مقایسه با دولت‌های دیگر، شاید مسعود پزشکیان سنت‌شکنی کرده باشد، اما واقعیت این است که او این قول را هم داده بود که از وزیرانش می‌خواهد برای حضور پررنگ‌تر زنان و ایجاد فرصت برابر گام‌های موثر بردارند. با این حال گزارش‌هایی که رسانه‌های دولتی در پاییز سال گذشته منتشر کرده‌اند، نشان می‌دهد که وزارتخانه‌های دولت چهاردهم از ظرفیت زنان در مدیریت اجرایی استفاده نکرده‌اند.

در بازدید امروز مسعود پزشکیان از وزارت ارتباطات، تنها کمتر از ۴ زن حضور داشته‌اند که همین چند نفر هم در حاشیه بوداند.

این درحالی است که ستار هاشمی، زمانی که به عنوان وزیر ارتباطات انتخاب شد، در یکی از سخنرانی‌هایش گفته بود: «باور و اعتقاد راسخ به حضور بانوان در عرصه های مختلف دارد.» با این شعار هم او یک زن را برای اولین بار به ریاست پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب کرد. در حال حاضر هم  هیچ زنی در لیست مدیران و معاونان شرکت‌ها و سازمان‌های اصلی این وزارتخانه یعنی رگولاتوری، زیرساخت و سازمان فناوری اطلاعات دیده نمی‌شود.

فراموشی وعده دسترسی آزاد به اینترنت

یکی دیگر از نکاتی که در بازدید سرزده مسعود پزشکیان از وزارت ارتباطات می‌تواند برای مخاطب آزاردهنده باشد، سکوت مسعود پزشکیان در مورد پیگیری وعده‌اش برای رفع محدودیت‌های اینترنتی و بالا بردن کیفیت اینترنت است. حداقل در تنها خبری که از این بازدید روی خروجی وب‌سایت وزارت ارتباطات قرار گرفته، نه رئیس جمهور و نه وزیر ارتباطات هیچ اشاره‌ای به برنامه‌های خود برای دسترسی آسان‌تر به اینترنت، کاهش اختلال‌های مدام و افزایش کیفیت اینترنت نکرده‌اند و حتی این موضوع جزو اولویت‌های سال ۱۴۰۴ هم اعلام نشده است. در این جلسه تنها مسعود پزشکیان تاکید کرده «اجرای پروژه جی‌نف کلید اصلی تحقق دولت الکترونیک است.» و اینکه اجرای پروژه جی‌نف از اولویت‌های دولت است.

حالا شاید سوالی که برای هر خواننده، مدیر یا خبرنگاری که این خبر را می‌خواند به وجود بی‌آید،‌ این باشد که چگونه قرار است با اینترنت محدود شده، پر اختلال،‌ بی‌کیفیت و… انتظار هوشمندسازی یا الکترونیکی شدن خدمات دولت را داشت؟

تا قبل از برداشته شدن گام اول فیلترینگ‌ در ۴ دی ماه ۱۴۰۳،  مسعود پزشکیان یا سخنگوی دولتش به این نکته اشاره می‌کردند که وعده خود در مورد رفع فیلتر را فراموش نکرده‌اند و حتما آن را عملی می‌کنند، اما در نهایت بعد از اجرای گام اول و  قطره چکانی رفع فیلتر و دسترسی به واتس‌اپ و گوگل‌پلی، هم چیز به فراموشی سپرده شده است. دیگر رفع محدودیت‌های اینترنت نه در اولویت شورای عالی فضای مجازی است که مسعود پزشکیان آن را مسئول تصمیم‌گیری در مورد رفع فیلترینگ کرده و نه وزارت ارتباطات که مسئول گسترش زیرساخت‌های ارتباطی و بهبود کیفیت اینترنت است. شاید بهتر باشد مسعود پزشکیان به جای بازدید سرزده به وزارتخانه‌ها و انتخاب یک اولویت کلی، با اطلاع قبلی به وزارتخانه‌ها سر بزند و اولویت را پیگیری وعده‌هایی بگذارد که بارها آنها را تکرار کرده است.