کاهش۲۰۰هزار بشکه ای صادرات نفت آمریکا
جنگ تجاری جدید بین آمریکا و چین کل صادرات نفت آمریکا را در سال جاری میلادی با کاهش ۲۰۰ هزار بشکه ای به ۳.۶ میلیون بشکه در روز خواهد رساند.
![کاهش۲۰۰هزار بشکه ای صادرات نفت آمریکا](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/aTDj9uY22AdM/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKkivcmY5OIAMb-6yvbXnnWg,,/%D9%86%D9%81%D8%AA+%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7.jpg)
به گزارش گروه رسانه ای شرق؛جنگ تجاری جدید بین آمریکا و چین میتواند صادرات نفت خام آمریکا را در ۲۰۲۵ برای اولینبار از زمان بحران کرونا از طریق پایین آوردن دسترسی به بازار چین کاهش دهد.
این دورنما نشاندهنده پیامد ناخواسته سیاست حمایت از تولید داخل ترامپ است که برخلاف قول دولت او برای به حداکثر رساندن تولید نفت و گاز آمریکا خواهد بود.
آمریکا از زمان برداشته شدن ممنوعیت ۴۰ ساله صادرات نفت داخلی در ۲۰۱۵، تبدیل به سومین صادرکننده بزرگ دنیا بعد از عربستان و روسیه شدهاست. درحالیکه صادرات نفت آمریکا افزایش ناچیزی در ۲۰۲۴ داشته، اما آخرین بار در ۲۰۲۱ کاهش داشت، یعنی زمانیکه بحران کرونا تقاضای جهانی برای نفت را پایین آورده بود.
طبق پیشبینی تحلیلگران شرکت ردیابی کشتیهای ورتکسا، کل صادرات نفت آمریکا در سال جاری میلادی به ۳.۶ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت، این رقم در ۲۰۲۴ برابر با ۳.۸ میلیون بشکه در روز بود. عوارض چین بسیاری از درجات نفتی آمریکا را در خانه نگه میدارد.
چین روزانه حدود ۱۶۶ هزار بشکه نفت خام آمریکا را مصرف میکند که ۵ درصد از کل محمولههای صادراتی این کشور را تشکیل میدهد. وضع عوارض تلافیجویانه توسط پکن در این هفته بخشی از این صادرات را در سواحل آمریکا نگه میدارد یا به بازارهای دیگر میفرستد.
کاهش صادرات نفت آمریکا بیشتر شامل انواع دارای غلظت متوسط با محتوای سولفور بالاتر مانند مارس و گرین کانیون جنوبی خواهد شد که درجات ترش متوسط هستند. این نوع از نفت آمریکا حدود ۴۸ درصد از نفت وارداتی چین از این کشور را در سال گذشته تشکیل میداد.
تحلیلگران عقیده دارند این درجات مناسب پالایشگاههای داخلی هستند و بهسرعت خریدارانی در داخل پیدا میکنند، مخصوصاً اگر آمریکا تهدید خود برای وضع عوارض جدید بر نفت کانادا و مکزیک را اجرایی کند.
چین نفت کم سولفور وست تگزاس اینترمدیت را هم بهعنوان درجات سبک شیرین وارد میکند که میتواند به بازارهای اروپا فرستاده و یا قیمتهای پایینتر به پالایشگاه های هند فروخته شود.
شرکت اکسیدنتال از بزرگترین فروشندگان نفت خام آمریکا به چین است که حداقل ۱۳ محموله نفت سبک شیرین وست تگزاس اینترمدیت را در ۲۰۲۴ به این کشور ارسال کردهاست.
اما تأثیر کاهش واردات نفت آمریکا برچین محدود است، چون تنها ۱.۷ درصد از کل واردات نفت خام چین در ۲۰۲۴ به ارزش ۶ میلیارد دلار از آمریکا بودهاست، یعنی کمتر از ۲.۵ درصد در ۲۰۲۳.
چین واردات نفت کانادا را ۳۰ درصد در سال گذشته میلادی افزایش داد و به ۵۰۰ هزار بشکه در روز رساند. تمایل چین به خرید نفت آمریکا در سالهای اخیر بهخاطر ارزانتر بودن نفت روسیه و ایران کاهش یافته است.