|

مزاحمت تلفنی؟

شبکه شرق: مزاحمت هایی که میتواند باعث بلای جان آدم ها شود ولی همچنان بنا به آمار شاهد تکرار آنها هستیم. رئیس سازمان اورژانس در تازه ترین صحبت هایش به یک میلیون مزاحمت تلفنی اشاره کرده که مجازات‌های تعیین شده برای مزاحمان تلفنی اورژانس بازدارنده نیست و گفته در ۹ ماه گذشته یک میلیون مزاحم تلفنی برای اورژانس کشور ثبت شده است.

مزاحمت تلفنی؟

همچنین طبق اطلاعات روابط عمومی اورژانس کشور در شهریور ماه از تاریخ ۳ شهریور الی ۹ شهریور ماه بیش از ۶۰هزار تماس با اورژانس گرفته شده که « ۴.۵ درصد از آن، معادل ۲۶۹۷ تماس به قصد ایجاد مزاحمت بوده است.» یعنی نزدیک به ۴۰۰ تماس مزاحم در هر روز.

 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی زنجان اوایل سال هم اعلام کرد که در ماه های قبل اعلام کرد که طی سه ماهه اول امسال از مجموع کل تماس‌ها با اورژانس استان، سه هزار و ۳۳۳ مورد مزاحمت تلفنی ثبت شد که این میزان نسبت به مدت مشابه قبل ۲۲ درصد افزایش دارد. طی سه ماهه اول امسال ۴۷ هزار و ۹۴۰ تماس با اورژانس استان برقرار شده که متاسفانه از این تعداد، سه هزار و ۳۳۳ مورد آن مزاحمت های تلفنی بوده است.

 

بر اساس اظهارات کارشناسان دلایل مختلفی برای این ناهنجاری وجود دارد، به طور مثال چالش هایی برای ایجاد فرهنگ سازی در این زمینه تا اهمیت مجازات های باز دارند که هر کدام به بازنگری جدی نیاز دارد.

 

 هر چند که خبرگزاری فارس در مطلبی به این موضوع اشاره کرده بود که مزاحمت‌های تلفنی اورژانس در شروع شهریور ماه نسبت به مردادماه افزایش ۰.۵ درصدی داشته و بیشتر شده است. این درحالی است که دوماه پیش اعلام شد مجوزهای اولیه از دادگاه گرفته شده است تا مزاحمان تلفنی حرفه‌ای جلوی دوربین بروند و آمار مزاحمت‌ها کاهش پیدا کند.

 

اما برخی دیگر از کارشناسان تاکید دارند که پدیده مزاحمت تلفنی برای اورژانس، به خلاها و اختلال های روانی برمی گردد که ناشی از کمبودهای جامعه است. هر چند که باید به این موضوع نگاه فردی هم داشت، اما اهمیت نگاه ریشه ای هم جایگاه خاص خود را باید داشته باشد.

 

به طور مثال اهمیت هدف این مزاحامان و جایگاه اجتماعی و طبقه اقتصادی و فرهنگی آنها در این پارامتر اهمیت ویژه دارد. این داده ها به سازمان های مربوطه کمک میکند تا برای بحث پیش گیری و درمان این معضل، با کیفیت بهتری پیش روند که بازدارندگی بهتری رقم بخورد.

 

طبق داده های بسیاری در حوزه جامعه شناختی و روانشناختی، در بسیاری موارد تنها مجازات های حامل خشونت و قهری، میتواند به دلایل مختلف بازدارند نباشد و نیاز به بررسی در ابعاد مختلف خواهد داشت.