|

در صورت کلاهبرداری در مهاجرت تحصیلی چه باید کرد؟

سن مهاجرت در ایران به دانش‌آموزان و دانشجویان رسیده است و بسیاری تلاش می‌کنند به هر نحوی از کشور خارج شوند.

در صورت کلاهبرداری در مهاجرت تحصیلی چه باید کرد؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، تحصیل در دانشگاه‌ها و مدارس خارج از کشور یکی از روش‌های پرطرفدار مهاجرت در این روزهاست. با افزایش تقاضا، برخی مؤسسات از این علاقه سوءاستفاده می‌کنند. حالا خبر رسیده است که دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرده ۵۰ صفحه مجازی از مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور شناسایی شده و برای مسدودسازی به پلیس فتا ارجاع داده شده است.

علی صالحی، دادستان تهران، گفت: «یکی از دغدغه‌هایی که از طریق مردم به دادستانی منعکس شد و در دستور کار قرار گرفت، فعالیت مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور بود. در این زمینه جلسات متعددی با مسئولان و دستگاه‌های متولی برگزار شد.»

او افزود: «نتیجه این نشست‌ها، مصوبات خوبی از جمله شناسایی مراکز فاقد مجوز و سایت‌های غیرمجاز بود که در این حوزه فعالیت تبلیغاتی داشتند. مقرر شد که همه این مراکز و صفحات مجازی شناسایی و پلمب شوند.»

دادستان تهران اعلام کرد که به منظور رسیدگی به شکایات مردم از این مؤسسات، شعبه ویژه‌ای در دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل شده است و این پرونده‌ها با جدیت پیگیری خواهند شد. او همچنین تأکید کرد که کوتاهی هر یک از دستگاه‌های مسئول در این زمینه بررسی خواهد شد و مقابله با این مؤسسات نیازمند همکاری همه نهادهای مرتبط است.

پیش از این نیز جلسه‌ای برای جلوگیری از فعالیت مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجویان و دانش‌آموزان به خارج از کشور در دادستانی تهران برگزار شده بود.

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، ۱۷ بهمن در نشست خبری درباره اقدامات دستگاه قضایی در برخورد با مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو گفت: «افرادی که این مؤسسات غیرقانونی را تشکیل داده‌اند و از این طریق اقدام به کلاهبرداری یا تحصیل مال نامشروع می‌کنند، علاوه بر تضییع حقوق عمومی، خانواده‌های افراد را نیز با مشکلات متعددی مواجه می‌سازند. از سوی دیگر، این اقدامات موجب تسهیل مهاجرت نخبگان به خارج از کشور می‌شود، در حالی که این افراد سرمایه‌های کشور هستند و باید مراقب باشیم تحت تأثیر این افراد سودجو قرار نگیرند.»

او افزود: «دادستانی‌های سراسر کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم از طریق نهادهای مسئول، از جمله وزارت علوم و وزارت بهداشت، موضوع را پیگیری کرده‌اند. همچنین به نیروی انتظامی اعلام شده که سایت‌هایی را که به‌طور غیرمجاز اقدام به تبلیغ و جذب دانشجو و دانش‌آموز برای اعزام به خارج از کشور می‌کنند، شناسایی و مسدود کند.»

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه اعزام دانش‌آموز و دانشجو می‌تواند هم به‌صورت قانونی و هم غیرقانونی انجام شود، اظهار داشت: «به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که برای انجام این کار از مسیرهای قانونی اقدام کنند. اگر دانش‌آموزی قصد تحصیل در خارج از کشور دارد، موضوع را از طریق آموزش‌وپرورش پیگیری کنند. برای دانشجویان نیز وزارت علوم و وزارت بهداشت می‌توانند اطلاعات لازم را درباره دانشگاه‌های مقصد و مؤسسات مجاز ارائه دهند تا از ثبت‌نام در دانشگاه‌های فاقد اعتبار جلوگیری شود.»

او در پایان تأکید کرد که نظام آموزش عالی در تلاش است ظرفیت رشته‌های پرمتقاضی را در کشور افزایش دهد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز این موضوع را در دستور کار دارد.