|

راهنمای سفر به ترکیه با قطار

قرار است قطار تهران-وان ترکیه از ۱۹ اسفند راه‌اندازی شود؛ مسیری ۲۳ ساعته با ایستگاه‌های مرزی، تشریفات گذرنامه و قوانین گمرکی که بهتر است پیش از سفر بدانید.

راهنمای سفر به ترکیه با قطار

به گزارش گروه رسانه ای شرق، قرار است قطار تهران-وان و بالعکس، روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته از ایستگاه راه‌آهن تهران حرکت کرده و پس از حدود 11 ساعت به ایستگاه راه‌آهن تبریز رسدیه و پس از توقف و مسافرگیری در ایستگاه تبریز، قطار به سمت ایستگاه مرزی رازی حرکت می‌کند. در این ایستگاه، مسافران از قطار پیاده شده و مراحل گمرکی و گذرنامه‌ای خروج از ایران را انجام می‌دهند.

سپس قطار به ایستگاه مرزی کاپیکوی در راه‌آهن ترکیه حرکت کرده و مسافران مجدداً برای انجام مراحل گمرکی و گذرنامه‌ای ورود به ترکیه از قطار پیاده می‌شوند. لازم به ذکر است که این توقفات مرزی و تشریفات مربوطه در هر ایستگاه، حدود دو ساعت زمان خواهد برد. در نهایت، قطار پس از حرکت از ایستگاه کاپیکوی، روز دوشنبه و پنجشنبه به وقت ترکیه وارد ایستگاه وان می‌شود. مدت زمان این سفر در مسیر رفت یا برگشت، حدود 23 ساعت است.

با توجه به اینکه این قطار 4 تخته فاقد واگن مجزا برای حمل بار مازاد است، وسایل و چمدان مجاز همراه هر مسافر باید در فضای بالایی کوپه 4 تخته جای بگیرد. ابعاد این فضا تقریباً 30×40×50 سانتی‌متر است. برای رعایت حقوق سایر مسافران، هیچ وسیله‌ای بیش از این میزان پذیرفته نخواهد شد.

بلیت قطار تهران-وان و بالعکس از طریق مراکز فروش قابل خریداری است. متقاضیان باید پیش از خرید بلیت، از داشتن گذرنامه معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار از تاریخ سفر و پرداخت عوارض خروج اطمینان حاصل کنند. مسافران ایرانی نیازی به دریافت ویزا ندارند، اما اتباع خارجی موظفند وضعیت ویزای خود را از سفارت ترکیه مشخص کنند.

در مورد نحوه پرداخت عوارض، شماره حساب‌های مربوطه و هرگونه استعلام درباره مشخصات گذرنامه و مجوزهای موردنیاز برای خروج از کشور، مسافران باید از طریق اداره گذرنامه اطلاعات لازم را کسب کنند.

گذرنامه مسافر نباید مخدوش باشد و تمامی صفحات آن باید سالم باشند. همچنین، صاحب گذرنامه پیش از سفر باید بررسی کند که از نظر قضایی مجاز به خروج از کشور است.

مقررات گمرکی در مرز زمینی رازی مشابه سایر مرزهای کشور بوده و مسافران باید از طریق منابع اطلاع‌رسانی گمرک جمهوری اسلامی ایران، از مجاز بودن اشیاء همراه خود به‌ویژه در مورد ارز، دارو، دخانیات و سایر کالاها اطمینان حاصل کنند.

در صورتی که مسافری به دلیل رعایت نکردن قوانین گمرکی یا گذرنامه‌ای توسط مراجع مربوطه در هر یک از ایستگاه‌های مبدأ، طول مسیر یا مقصد از قطار پیاده شود، هیچ‌گونه حقی در خصوص بلیت و انجام سفر نخواهد داشت و کلیه اشیا همراه او نیز از قطار خارج خواهد شد.

شرکت رجا اعلام کرده در این موارد هیچ‌گونه مسئولیتی بر عهده نخواهد داشت. حفظ و نگهداری از اشیا همراه مسافر به عهده خود اوست. مسافران باید در هر بازرسی و کنترل توسط سازمان‌های ذی‌ربط، اشیای خود را به‌طور کامل در دسترس و قابل رؤیت قرار دهند. در صورت توقیف مسافر یا اشیا او توسط سازمان‌های گمرک، گذرنامه، پلیس یا سایر مراجع، مسئولیت آن بر عهده مسافر بوده و شرکت رجا تعهدی در این خصوص ندارد.

منبع: تسنیم