گوترش: ایران باید روشن کند، خواهان تسلیحات هستهای نیست
دبیرکل سازمان ملل گفت: بسیار مهم است که ایران اهمیت این گام را برای صلح و ثبات در منطقه درک کند.
به گزارش شبکه شرق، بهرغم تاکید همیشگی مقامات کشور مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به سلاح هستهای نیست، دبیرکل سازمان ملل خاطر نشان کرد که ایران باید روشن کند، خواهان تسلیحات هستهای نیست.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل امروز (چهارشنبه) در مجمع اقتصادی داووس که این روزها در سوئیس با حضور مقامات ارشد کشورهای مختلف در حال برگزاری است، بدون اشاره به سیاستهای تنشزای و جنگطلبانه غرب در منطقه غرب آسیا بر ضرورت حیاتی برداشتن اولین گام به سمت کاهش تنشها در منطقه از سوی ایران تاکید کرد.
گوترش همچنین با تاکید بر لزوم پرداختن به خطرات ناشی از جو ژئوپلیتیک کنونی در غرب آسیا هشدار داد که بدون اقدام مناسب، تنش قابل توجهی در منطقه رخ خواهد داد.
او خاطر نشان کرد: اکنون اولین قدم باید از سوی ایران باشد. زیرا در غیر این صورت، ما در خطر تشدید تنش هستیم.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه گفت که بسیار مهم است که ایران اهمیت این گام را برای صلح و ثبات در منطقه درک کند.
آنتونیو گوترش در ادامه از ایران خواست به نگرانیهای جاری در مورد فعالیتهای هستهایاش رسیدگی کند و افزود: امیدوارم ایران درک کند که برداشتن این گام اول مفید است و اینکه اصلا منطقی نیست که روی این احتمال شرطبندی کنیم، زیرا حتی تصور این غیرممکن است که ایران به دنبال داشتن سلاح هستهای باشد.
بنابر گزارش خبرگزاری ترند، وی بر لزوم ارتباط شفاف و تعامل سازنده تاکید کرد و اظهار داشت: فکر میکنم یک بار برای همیشه باید روشن کنم که این اتفاق نخواهد افتاد و باید بهطور سازنده برای یک معماری امنیتی جدید در منطقه با احترام به استقلال همه کشورها تعامل سازنده داشته باشیم.
به گفته دبیرکل سازمان ملل، این امر راه را برای ادغام کامل ایران در اقتصاد جهانی هموار میکند.
گوترش با اذعان به پیامدهای گستردهتر این موضوع برای صلح جهانی همچنین خواستار همکاری بینالمللی برای تضمین ثبات و امنیت منطقه شد.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود به نقش «دیپلماسی قوی» دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در تأمین آتشبس میان اسرائیل و حماس پس از توقف روند مذاکرات اذعان کرد و گفت: روند موفقیت باید در مراحل بعدی آتشبس نیز ادامه یابد که در نهایت به اتحاد مجدد سرزمینهای فلسطین و راهحل سیاسی 2 دولتی منجر شود.
او هشدار داد که اسرائیل در این میان میتواند «جسور» شود تا کرانه باختری را ضمیمه و نوار غزه را در بلاتکلیفی رها کند.
دبیرکل سازمان ملل گفت که «اسرائیل بهطور اساسی به غزه علاقه ندارد اما به کنترل کرانه باختری علاقه دارد».
او همچنین خواستار اصلاح شورای امنیت سازمان ملل به منظور مؤثرتر کردن آن و نماینده دنیای امروز شد.