کاهش نسبی مرگومیر کرونایی در ایران
تقریبا یک هفته میشود که آمار قربانیان کرونا روند نزولی به خود گرفته و به نظر میرسد ماسکزدن تا حدودی نتیجه داشته است. روز گذشته نیز با مرگ 169 بیمار دیگر، این آمار نزولی ادامه داشت.
شرق: بنا بر اعلام دکتر سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، از روز پنجشنبه تا جمعه 24 مرداد، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دوهزارو ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزارو ۱۷۳ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۳۳۸ هزارو ۸۲۵ نفر رسید. متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۹ هزارو ۳۳۱ نفر رسید. لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۲۹۳ هزارو ۸۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سههزارو ۹۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون دومیلیونو ۸۱۲ هزارو ۴۸۸ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است. او ادامه داد: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحالوبختیاری و کهگیلویهوبویراحمد نیز در وضعیت هشدار هستند. بر اساس آخرین آمارها، شمار قربانیان بیماری کووید ۱۹ در جهان نیز تاکنون به ۷۴۷ هزارو ۲۵۸ نفر رسیده است. شمار مبتلایان به کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۲۰ میلیونو ۸۰۶ هزارو ۹۶۵ نفر رسیده و مرگ ۷۴۷ هزارو ۲۵۸ نفر بر اثر این بیماری نیز تأیید شده است. روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد. همچنین بنا بر تازهترین آمارها، ۱۳ میلیونو ۷۰۶ هزارو ۶۸۸ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ بهبود یافتهاند. از میان ششمیلیونو ۳۵۳ هزارو ۱۹ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان، ۹۹ درصد موارد، یعنی ششمیلیونو ۲۸۸ هزارو ۴۱۱ نفر، وضعیت خفیف داشتهاند و تنها ۶۴ هزارو ۶۰۸ مورد، معادل یک درصد از کل موارد، در وضعیت وخیم قرار دارند. همچنین از ۱۴ میلیونو ۴۵۳ هزارو ۹۴۶ پرونده مختومه بیماران مبتلا به کرونا، ۱۳ میلیونو ۷۰۶ هزارو ۶۸۸ نفر معادل ۹۵ درصد از موارد بهبود یافته و ۷۴۷ هزارو ۲۵۸ نفر معادل پنج درصد از موارد جان خود را از دست دادهاند. آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید ۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر سه کشور آمریکا، برزیل و هند به ترتیب در رتبههای اول تا سوم، تنها کشورهایی هستند که بالای دو میلیون مبتلا به کووید ۱۹ را در آمارهای رسمی خود گزارش کردهاند. همچنین پس از ایالات متحده، کشورهای برزیل، مکزیک، هند و انگلیس به ترتیب بیشترین شمار قربانیان این بیماری را به خود اختصاص دادهاند .
واکنش وزارت بهداشت به واکسن کرونای «روسی »
در میان اخبار کرونایی، ماجرای واکسن کرونای روسی با توجه به روابط دوستانه ایران و روسیه جزء اخباری بود که ایرانیها به آن واکنش زیادی نشان دادهاند. هرچند درباره صحت و سلامت این واکسن حرفوحدیث زیاد است، اما وزارت بهداشت میگوید اگر واکسن روسی برای کرونا در دنیا تولید شود و کیفیت لازم را داشته باشد، آن را برای مردممان تهیه خواهیم کرد. بنا بر گفته ایرج حریرچی، بهطورکلی در دنیا ۱۶۵ واکسن با عنوان واکسن کرونا در حال ساخت است و ۲۷ واکسن هم به فاز انسانی رسیدهاند. واکسن کرونایی که کشور روسیه ساخت آن را اعلام کرده است، یکی از هشت واکسنی است که فاز سوم کارآزمایی بالینی را رد کرده است. حریرچی ادامه داد: مطمئن باشید اگر واکسنی برای کرونا در دنیا تولید شود و کیفیت لازم را داشته باشد، آن را برای مردممان تهیه خواهیم کرد. او گفت: بنابراین درباره واکسن کرونای کشور روسیه، وزارت بهداشت ایران میتواند از دو طریق عمل کند؛ یکی اینکه این واکسن تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را داشته باشد و یکی هم از طریق همکاریهای دوجانبه است. در خبری دیگر نیز رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران آخرین وضعیت واردات واکسن آنفلوانزا به کشور را تشریح کرد. محمود نجفیعرب اظهار کرد: یکی از داروهایی که در سالهای گذشته به شکل ثابت و با هماهنگی وزارت بهداشت به کشور وارد شده، واکسن آنفلوانزا بوده است. این واکسن از طریق بخش خصوصی و با انجام هماهنگیهای لازم با تولیدکنندگان بینالمللی به کشور وارد شده و در اختیار بخش درمان قرار میگیرد. وی با بیان اینکه در سالهای قبل تقاضا برای واکسن آنفلوانزا محدود بود، بیان کرد: ما در سالهای گذشته عددی بین یک تا یکونیم میلیون دوز واکسن به کشور وارد میکردیم که بخشی از آن در اختیار بخش درمان و بخشی در اختیار مردم قرار میگرفت و بهطورکلی بخش درخور توجهی از جامعه برای استفاده از این واکسن اقدام نمیکرد .