|

احتمال تعطیلی ادارات و مدارس ۷ استان در هفته پیش رو

پیش‌بینی بارش قریب‌الوقوع برف در شماری از استان‌های کشور احتمال تعطیلی ادارات ، بانک‌ها و مدارس این استان‌ها را بالا برده است. دولت از کمبود گاز و برق خبر داده است و با سردتر شدن هوا و بروز وضعیت اضطراری مصرف انرژی، احتمال تعطیلی ادارات و مدارس شماری از استان‌ها را در هفته پیش رو افزایش می‌دهد

احتمال تعطیلی ادارات و مدارس ۷ استان در هفته پیش رو

به گزارش شرق؛ پیش‌بینی های هواشناسی حاکی از بارش برف در شماری استان‌های کشور و ورود جبهه هوای سرد به برخی استان‌های کشور است.

 

*تهرانی ها منتظر برف باشند

اداره کل هواشناسی تهران از بارش پراکنده برف و باران از عصر جمعه (۷ دی‌ماه) در نیمه شمالی استان خبر داد.

به گزارش ایسنا بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده آسمان صاف تا قسمتی ابری، در بعضی ساعت‌ها افزایش ابر، گاهی وزش باد ملایم در مناطق پرتردد شهری و مناطق مرکزی و جنوب استان همراه با غبار محلی انباشت آلاینده‌ها، کاهش کیفیت هوا و گاهی کاهش دید پیش‌بینی می‌شود.

از عصر روز جمعه (۷ دی‌ماه) با نفوذ سامانه بارشی، به‌تدریج افزایش ابر، گاهی همراه با وزش باد و بارش پراکنده باران و برف در نیمه شمالی استان و بارش برف و رخداد مه در ارتفاعات مورد انتظار است.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، توچال با کمینه دمای ۱۱- درجه سانتیگراد سردترین ایستگاه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

آسمان تهران فردا (۴ دی‌ماه) نیمه ابری تا ابری،‌ غبارآلود و به‌تدریج کاهش ابر با حداقل دمای ۱ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد و طی ‌چهارشنبه (۵ دی‌ماه) صاف تا کمی ابری، غبار محلی، گاهی وزش باد ملایم با حداقل دمای صفر و حداکثر دمای ۱۲ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

*بارش برف در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: یک سامانه بارشی از اواسط روز جمعه در استان فعالیت خود را آغاز می‌کند و تا روز یکشنبه منجر به بارش برف و باران در برخی مناطق می‌شود.

معصومه نوروزی به ایرنا گفت: با ورود تدریجی این سامانه به استان از مناطق غربی بارش برف و باران آغاز می‌شود و از روز شنبه دامنه بارش‌ها در سطح استان گسترش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در روز شنبه در بیشتر نقاط استان بارش برف و باران را شاهد خواهیم بود اما شدت بارش‌ها در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، فارسان، کیار، لردگان و شمال شهرکرد بیشتر از سایر نقاط است.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: شدت این سامانه بارشی زیاد نیست و در همین خصوص هشدار سطح زرد صادر شده است.

نوروزی با بیان اینکه در دی و بهمن امسال بارش‌های به نسبت بهتری نسبت به پاییز شکل می‌گیرد اظهار داشت: این بارش‌ها اگرچه از شدت بهتری برخوردار است اما جبران کسری‌های موجود را نمی‌کند.

وی با بیان اینکه شهرکرد با کمینه دمای ۱۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر سردترین ایستگاه استان در صبح روز پنجشنبه گزارش شد، اظهار داشت: در طول فعالیت سامانه بارشی پیش رو دماها در استان تا حدی افزایشی خواهد شد.

 

*قم در انتظار بارش برف

مدیرکل هواشناسی قم گفت: با ورود سامانه بارشی، بارش باران و برف در اواخر وقت جمعه برای این استان پیش‌بینی می‌شود.

مهران حیدری به ایرنا افزود: بر اساس تحلیل نقشه‌های پیش‌بینی و پیش‌یابی هواشناسی امروز آسمان صاف و غبارآلود خواهد بود.

وی اضافه کرد: از اواخر وقت امروز با ورود سامانه بارشی به کشور و قرار گرفتن استان قم در دامنه فعالیت آن افزایش ابر رخ خواهد داد.  روز جمعه آسمان نیمه ابری تا ابری و همچنان غبارآلود خواهد بود؛ با افزایش فعالیت این سامانه در آخر وقت بارش پراکنده باران و برف رخ خواهد داد.

حیدری خاطرنشان کرد: روز شنبه آسمان ابری، در برخی نقاط مه‌آلود و در برخی ساعات همراه با بارش باران و برف پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: روز یک‌شنبه صبح آسمان قسمتی ابری و مه‌آلود پیش‌بینی می‌شود که به‌تدریج از مقدار ابر‌ها کاسته شده و سرعت وزش باد افزایش خواهد یافت.

مدیرکل هواشناسی قم گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، کمینه و بیشینه دمای استان به ترتیب مربوط به پلنگ دره با ۴.۳ درجه زیر صفر و جمکران ۱۶.۷ درجه سانتی‌گراد بالای صفر بود.

 

*اردبیل برفی می شود

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها، وزش باد شدید و بارش برف و باران از فردا در اردبیل آغاز می‌شود.

مجید کوهی در گفتگو با مهر اظهار کرد: بر اساس آخرین پیش‌بینی‌های هواشناسی، امروز و فردا (پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ دی) در مرکز و جنوب استان، وزش باد جنوبی شدید تا نسبتاً شدید پیش‌بینی می‌شود. در همین زمان، آسمان در نواحی شمالی استان نیمه ابری تا ابری و گاهی مه آلود خواهد بود.

وی افزود: از عصر فردا، استان تحت تأثیر یک سامانه بارشی نسبتاً فعال و زودگذر قرار خواهد گرفت. این سامانه با خود آسمانی ابری، گاهی مه آلود، وزش باد جنوبی (شدید تا نسبتاً شدید) و بارش باران و برف را به همراه خواهد داشت. عمده فعالیت این سامانه در نوار غربی و نواحی جنوبی استان خواهد بود.

کوهی در خصوص نوع بارش‌ها در مناطق مختلف استان گفت: بارش‌ها در شمال و مرکز استان عمدتاً به شکل باران (البته در نواحی با ارتفاع ۱۵۰۰ متر یا بالاتر به شکل باران و برف) و در جنوب استان غالباً به شکل برف پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل با تأکید بر رعایت موارد توصیه شده در هشدار هواشناسی (سطح زرد - شماره ۲۶) از شهروندان خواست تا جهت جلوگیری از خسارات احتمالی، نکات ایمنی را رعایت کنند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: این سامانه بارشی از عصر روز شنبه (۸ دی) از استان خارج می‌شود و از روز یکشنبه (۹ دی) جوی پایدار در استان حاکم خواهد شد. با شمالی شدن جریانات، دمای هوا نیز کاهش خواهد یافت.

کوهی در پایان گفت: از اواخر وقت دوشنبه (۱۰ دی)، جریانات شمالی با رطوبت خزری همراه شده و موجب حاکمیت جو ناپایدار و بارش باران و برف مجدد در استان خواهد شد.

 

*برف در راه کرمانشاه

به گزارش خبرگزاری دانشجو، انتظار می‌رود طی ساعات آینده با نفود سامانه بارشی به نقاط غرب کشور؛ از فردا بارش نقاط مختلف استان کرمانشاه به‌ویژه مناطق سردسیر و ارتفاعات را فرا گیرد.

در همین پیوند اداره کل هواشناسی کرمانشاه با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به نفوذ سامانه بارشی و تحت تاثیر قرار گرفتن جو استان و متعاقب آن بارش برف و باران و وزش باد نسبتا شدید هشدار سطح نارنجی صادر کرد.

در این اطلاعیه با اشاره به نفوذ سامانه بارشی به جو استان طی روزهای جمعه و شنبه، نسبت به بارش باران و برف به‌ویژه در ارتفاعات، گردنه‌ها، نواحی سردسیر و احتمالاً مناطق معتدل وزش باد نسبتاً شدید و گرد و خاک طی این ۲ روز پدیده غالب باشد.

بر اساس این اطلاعیه بارش‌ها کل استان کرمانشاه به‌ویژه نیمه شرقی و نواحی شمالی شامل سنقر، کنگاور، هرسین، صحنه، کرمانشاه، اسلام آباد غرب، دالاهو، پاوه، روانسر، جوانرود و ثلاث باباجانی را فرا خواهد گرفت.

همچنین وزش باد نسبتاً شدید و گرد و خاک عمدتاً در نواحی مرزی غرب استان کرمانشاه شامل سرپل ذهاب، قصرشیرین، سومار و گیلانغرب مشاهده خواهد شد.

در اطلاعیه هواشناسی همچنین نسبت به آبگرفتگی معابر و رواناب، لغزندگی و احتمال انسداد جاده‌ها به‌ویژه در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف، کاهش میدان دید، اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و هوایی، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و محصولات گلخانه‌ای، کاهش کیفیت هوا به سبب گرد و خاک بخصوص در مناطق مرزی هشدار داده شده است.

اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه همچنین نسبت به پاکسازی کانال‌ها و خروجی دهانه پل‌ها، پرهیز از کوهنوردی، احتیاط در رانندگی، اجتناب از ترددهای غیرضرور، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی، کنترل دما و رطوبت گلخانه‌ها و سالن‌های پرورشی، آمادگی راهداری و شهرداری‌ها جهت برف‌روبی در گردنه‌ها و معابر عمومی، تردد نکردن عشایر و دامداران در ارتفاعات و مسیل ها، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و اطلاع رسانی به موقع از طریق رسانه‌های محلی توصیه همگانی کرده است.

 

*بارش برف در البرز

سامانه بارشی از شنبه در البرز مرکزی فعال می‌شود و موجب بارش پراکنده، وزش باد، مه‌آلودگی، و یخبندان در ارتفاعات خواهد شد. شهروندان از سفرهای غیرضروری و فعالیت‌های کوهنوردی خودداری کنند.

آرش بهاروند احمدی به تسنیم گفت: تحلیل آخرین الگوهای پیش‌یابی حاکی از فعالیت سامانه بارشی از شنبه در منطقه البرز مرکزی است که به موجب این تحلیل در ارتفاعات استان البرز در برخی ساعات بارش پراکنده برف و باران و در بعضی ساعات وزش باد و مه آلودگی پیش‌بینی می‌شود.

وی اختلال در ترددهای جاده ای، یخبندان، لغزندگی و کاهش دید در جاده‌های کوهستانی، آسیب به محصولات کشاورزی و ریزش و رانش کوه در ارتفاعات را از جمله مخاطرات این سامانه عنوان و خاطرنشان کرد: این سامانه بارشی از شنبه صبح تا دوشنبه در منطقه البرز مرکزی مستقر است.

مدیرکل هواشناسی استان البرز مطرح کرد: از شهروندان تقاضا می‌شود از سفرهای غیرضروری، تردد شهری و بین شهری بدون همراه داشتن وسایل مخصوص زمستانی خودداری و تا حد امکان از سفر در جاده‌های کوهستانی پرهیز کنند.

بهاروند احمدی با تاکید بر اینکه طی این مدت همچنین لازم است از فعالیت‌های کوهنوردی جدا خودداری شود، بیان کرد: در حال حاضر صرفه‌جویی در مدیریت بهینه مصرف نهاده‌های انرژی توصیه می‌شود.

 

*اصفهان هم برفی می شود

رئیس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوب اداره کل هواشناسی اصفهان به مهر گفت: سامانه سرد بارشی از شامگاه جمعه ۷ دی نیمه غرب استان را فرا می‌گیرد.

لیلا امینی اظهار کرد: بارندگی در بخش‌هایی از مناطق مرتفع و کوهستانی جنوب و شمال استان نیز پیش‌بینی می‌شود اما شدت آن در نیمه غرب استان به ویژه فریدونشهر، اسلام آباد موگویی، بویین میاندشت، چادگان و خوانسار، فریدن، سمیرم، شاهین‌شهر و میمه و گلپایگان خواهد بود.

به گفته وی، این سامانه ناپایدار بارشی تا روز یکشنبه ۹ دی به صورت بارش برف، کولاک، کاهش محسوس دما، وزش تندباد موقت و مه آلودگی پیش‌بینی می‌شود و در مناطق جنوبی وزش باد شدید و تندباد پدیده غالب خواهد بود.

رئیس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان افزود: احتمال لغزندگی و یخبندان سطح جاده‌ها به ویژه گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف و امکان اختلال در ناوگان حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده‌ایی، انسداد راه‌های روستایی و گردنه‌های برف‌گیر و نیز آب‌گرفتگی معابر، مه گرفتگی و کاهش دید وجود دارد.

امینی خاطرنشان کرد: به هموطنان توصیه می‌شود که از سفرهای غیر ضروری به‌ویژه در گردنه‌های برف گیر در صورت امکان خودداری کنند.

به گفته وی، در نواحی مرکزی و صنعتی استان به ویژه کلانشهر اصفهان، کماکان به سبب انباشت آلاینده‌ها، وضعیت کیفی هوا در شرایط ناسالم خواهد بود.

رئیس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان با بیان اینکه دمای استان در ۲۴ ساعت آینده تغییر محسوسی ندارد، گفت: میمه با کمینه دمای ۹ درجه سلسیوس زیر صفر و کاشان با بیشینه دمای ۱۶ درجه سلسیوس بالای صفر به ترتیب سردترین و گرم‌ترین نقاط استان خواهند بود.

به گفته وی، بیشینه دمای کلان‌شهر اصفهان نیز در گرم‌ترین ساعات امروز به ۱۵ درجه سلسیوس بالای صفر و کمینه آن در سردترین ساعات به پنج درجه سلسیوس زیر صفر می‌رسد.

 

*برف در راه کهگیلویه و بویداحمد

اداره کل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد، با اعلام هشدار سطح زرد، از در راه بودن بارش باران و برف به این استان خبر داد.

علی کرمی، مدیرکل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص جزئیات این سامانه بارشی به ایلنا گفت: با توجه به بررسی و تحلیل نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی جو استان در فردا جمعه قسمتی ابری به تدریج افزایش ابر و در اواخر وقت احتمال بارش پراکنده در ارتفاعات پیش بینی می‌شود.

وی افزود: روز شنبه با عبور امواج ضعیف از ۱۰۰ استان موجب شرایط ناپایدار بارشی در برخی از مناطق استان خواهد شد و بارش باران و برف گاهی رعد و برق و وزش باد انتظار می‌رود.

کرمی اظهار کرد: برای این سامانه هشدار سطح زرد بارش صادر شد بنابراین رعایت نکات ایمنی ضروری است.

مدیرکل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: موج دوم بارشی هم از روز دوشنبه استان کهگیلویه و بویراحمد را تحت تاثیر قرار خواهد داد که به لحاظ شدت و گستره مکانی از موج اول بهتر خواهد بود.

کرمی تصریح کرد: به لحاظ دمایی ماندگاری هوای سرد تا روز جمعه تداوم دارد و از روز شنبه دمای کمینه افزایش خواهد یافت.

وی بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته شهر لنده با بیشینه دمای ۲۱.۱ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و شهر یاسوج با کمینه دمای منفی ۲.۴ درجه سانتیگراد سردترین نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد بوده‌اند.