مدیر کل بهزیستی استان اصفهان:
توسعه نقش افراد دارای معلولیت الهام بخش آیندهای فراگیر و پایدار است
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه توسعه نقش افراد دارای معلولیت الهام بخش آیندهای فراگیر و پایدار است گفت: ۶۶ مرکز شبانه روزی توانبخشی داریم که معلولین عزیزی که امکان نگهداری آنها در منزل وجود ندارد در این مراکز نگهداری میشوند.
ناصر چاووشی،مدیر کل بهزیستی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات که به مناسبت «گرامیداشت روز جهانی معلولان» با حضور برخی از تشکلهای معلولان در مجتمع خدمات بهزیستی شهدای هفتم تیر برگزار شد، گفت: «توسعه نقش افراد دارای معلولیت؛ الهامبخش آیندهای فراگیر و پایدار» شعار جهانی امسال به مناسبت روز جهانی معلولان است.
وی اظهارکرد: برنامههای پیشبینیشده درسطح استان اصفهان به مناسبت روز جهانی معلولان از دهم تا شانزدهم برپا میشود و بخشی از این برنامهها به برگزاری جلسات با حضور مسئولان مربوط است که از مسیر آن ظرفیتها، توانمندیها و مشکلات معلولان بازتاب پیدا کند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود: بخشی دیگر از برنامهها در این ایام به مبحث دسترسپذیری و فراهمآوردن شرایطی اختصاص دارد که از مسیر آن تردد برابر و عادلانه برای همه افراد جامعه مهیا شود. موضوع دسترسپذیری از طریق شوراهای مناسبسازی پیگیری میشود.
چاووشی بیان کرد: مقولۀ بعدی مشارکتهای بهزیستی است که با حضور شخصیتهای مختلف صاحبنظر و دارای نفوذ برای حمایت از بهزیستی در این روزها بهطور ویژه موردتأمل قرار میگیرد. حضور در نمازجمعه و بیان اقدامات بهزیستی و مطالبات معلولان بخشی دیگر از فعالیتها خواهد بود. حضور در صداوسیما و معرفی مددجویان موفق از طریق تلویزیون با هدف الهامبخشی و الگوگیری نیز در برنامهها قرار دارد.
وی در ادامۀ تشریح برنامههای روز جهانی معلول در اصفهان گفت: تغییر نگرش جامعه در قبال معلولان، اطلاعرسانیها، اجرای طرحهای شغل و مسکن و بازدیدها نیز در دستور کار قرار دارد ر این خصوص یک ویژهبرنامه نیز با حضور استاندار، معلولان و خانوادههای آنان، ازجمله قهرمانان پاراالمپیک برگزار میشود.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان این موضوع که بهزیستی در حوزههای مختلف توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری فعالیت دارد، افزود: استان اصفهان، ۹۰هزار و ۵۲۴ نفر معلول دارد که شامل انواع جسمی _ حرکتی، ذهنی، اعصاب و روان، شنوایی و بینایی است. جمعیت این افراد نیز از زیاد به کم بر اساس ترتیبی است که بیان شد.
چاووشی تصریح کرد: حدود ۳۰درصد مددجویان استان اصفهان دارای مشکلات جسمی _ حرکتی هستند، ۲۲درصد معلولان ذهنی به شمار میآیند، ۱۲درصد در گروه معلولان اعصاب و روان قرار میگیرند،ناشنوایان و نابینایان نیز نزدیک ۱۰ و ۹درصد این جامعه را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه بر اساس شدت معلولیت هم میتوان این افراد را گروهبندی کرد، گفت: ضعیف، متوسط، شدید و خیلی شدید گروهبندیهای مذکورند، ۶۶ مرکز برای نگهداری معلولان بهصورت شبانهروزی فعال است،بهزیستی در این ۶۶ مرکز به ۴هزار و ۵۰۰ معلول خدمترسانی میکند، درواقع، امکان نگهداری این افراد در منازلشان وجود ندارد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود: ۱۶۰ مرکز روزانه نیز زیرنظر بهزیستی با اهدافی چون حرفهآموزی و ارائۀ دیگر خدمات توانبخشی فعال اس، استقلال معلولان نیز از اهداف اساسی این مراکز محسوب میشود، بخشی از خدمات بهزیستی مربوط به پرداخت مستمری ماهانه است که به ۶۱ هزار و ۷۱۰ نفر تعلق میگیرد، این مبلغ بر اساس تعداد افراد پرداخت میشود و از ۹۷۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ تومان تعریف شده است.
چاووشی با ذکر این نکته که حق پرستاری به ۵هزار و ۱۵۲ نفر تعلق میگیرد، بیان کرد: این گروه از معلولان استان در منزل نگهداری میشوند و به تخت وابسته هستند، ۷هزار و ۵۵۰ نفر دانشجو و دانشآموز نیز از هزینه کمکتحصیلی بهزیستی بهرهمند میشوند.
وی با نظر به اینکه سال گذشته ۲۲هزار و ۷۶۴ نفر از طرف بهزیستی اقلام توانبخشی دریافت کردهاند، توضیح داد: بخشی از خدمات بهزیستی استان اصفهان خدمات موردی است که ۵۰هزار و ۶۹۵ نفر آن را نقدی و در حد توان بهزیستی در موضوعات مختلف دریافت کردهاند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه به ۱۰هزار و ۷۰۰ نفر کمک معیشتی مستمر پرداخت میشود، خاطرنشان کرد: ۶هزار و ۲۰۵ نفر در حوزۀ اشتغال از بهزیستی تسهیلات گرفتهاند، متناسب با شغلی که افراد دارند، بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان این تسهیلات متفاوت است، این پرداختها از طریق سیستم بانکی، قرضالحسنه و بهرهگیری از منابع ملی و بعضاً استانی صورت میگیرد، ۲هزار و ۴۶۴ نفر هم تسهیلات مسکن دریافت کردهاند، از ابتدای سال گذشته، ۵ و نیم میلیارد تومان نیز وام ضروری به معلولان پرداخت کردهایم.