آبفا: ۴ درصد مشترکان بدمصرف هستند / قطع آب مشترکان بدمصرف در ساعاتی از روز
طبق اطلاعیه آبفای استان تهران امسال سومین سال آبی خشک و کم بارش پیاپی تهران است و این وضع تنش آبی در طول حدود ۵۰ سال گذشته در تهران بیسابقه بوده و در هیچ دورهای تهران شاهد چنین شرایط خشکسالی نبوده است.
به گزارش شبکه شرق، سومین پاییز خشک استان تهران در حال سپری شدن است و ذخایر آبی سدهای 5 گانه استان حدود 80 میلیون متر مکعب کاهش یافته، در عین حال رکورد مصرف لحظهای تهران شکسته میشود، لازم است برای سپری کردن زمستانی بدون مشکل آب باید الگوی مصرف را رعایت کنیم.
جمعه ۲۲ مهر میزان مصرف لحظهای آب تهران از نقطه اوج خود در تابستان عبور کرده به ۴۶ هزار لیتر در هر ثانیه رسید که معادل مصرف ۳۰ هزار بطری آب معدنی یک و نیم لیتری در هر ثانیه است.
طبق اطلاعیه آبفای استان تهران امسال سومین سال آبی خشک و کم بارش پیاپی تهران است و این وضع تنش آبی در طول حدود ۵۰ سال گذشته در تهران بیسابقه بوده و در هیچ دورهای تهران شاهد چنین شرایط خشکسالی نبوده است.
پایداری گرما در مهرماه و تداوم مصرف بالای آب در تهران روند کاهش ذخایر مخازن را پی داشته است؛ که طی روزهای منتهی به آبان ماه حجم آب مخازن سطح شهر تهران روزانه حدود ۶۰۰ هزار متر مکعب نسبت به شرایط نرمال کسری داشته است.
با توجه به صحبتهای مسئولان در طی دو سال اخیر با افزایش دما و کاهش قابل توجه ذخیره برفی در حوزههای آبریز سدها و ارتفاعات مواجه بودیم.
کاهش ۲۶ درصدی میزان بارندگی نسبت به متوسط بلند مدت
محمدرضا خانیکی، مدیر دفتر مطالعات منابع آب استان تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس در تهران اظهار کرد: در سال اخیر، میزان بارش استان تهران مجموعا ۲۰۸ میلی متر بوده است که در مقایسه با سال آبی قبل حدود ۲۴ درصد کاهش میزان بارندگی را تجربه کردیم و در مقایسه با بارندگی متوسط بلند مدت ۲۶ درصد کاهش بارندگی را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه سال آبی قبل تا آخر شهریور ماه بود، افزود: میزان بارندگیهای استان تهران تاکنون صفر بوده که طبق پیشبینیهای سازمان هواشناسی در پاییز امسال با بارش کم و افزایش دما مواجه هستیم.
کاهش ۸۰ میلیون متر مکعبی ذخایر سدهای ۵ گانه تهران
خانیکی با بیان آنکه حجم آب مخازن سدهای تهران در حال حاضر مجموعا ۳۵۱ میلیون متر مکعب است، اظهار کرد: ذخایر آبی سدهای استان تهران به تفکیک سد امیرکبیر ۶۵ میلیون متر مکعب، سد لتیان ۲۰ میلیون متر مکعب، سد لار ۳۶ میلیون متر مکعب، سد طالقان ۱۸۲ میلیون متر مکعب و سد ماملو ۴۸ میلیون متر مکعب میباشد که در مقام مقایسه با سال گذشته، حجم آب مخازن سدها ۸۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
تهرانیها باید ۲۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند
محمد بختیاری مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران در برنامه تلویزیونی گفت: «مصرف آب شرب روزانه شهر تهران حدود ۳ میلیون ۱۰۰ هزار متر مکعب است، که اگر تمهیداتی دیده نشود و صرفه جویی اتفاق نیفتد قطعا در اوایل زمستان دچار مشکل خواهیم بود».
همچنین حسن حقیقی مدیرعامل آبفا منطقه ۶ تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه میزان مصرف آب شرب برای استفادههای غیرشرب از جمله شستوشوی خودرو و آبیاری باغچهها زیاد است، تاکید کرد: اگر بارندگی اتفاق نیفتد مشکلات جدی تری پیش میآید و تنها راه حل این مشکل، مشارکت مردم است و همه خانوارهای تهران باید ۲۰ درصد در مصرف خود صرفه جویی کنند.
۴ درصد از مشترکان مصرف کننده ۱۰ درصد آب تهران هستند
طبق اطلاعیهای منتشر شده اداره آبفای استان تهران در ۲۴ مهر ۱۴۰۱، بررسی روند مصرف آب نیمه نخست امسال در استان تهران نشان میدهد که تنها ۳۷ درصد خانوارهای تهرانی الگوی مصرف آب را رعایت میکنند و سایر مصرفکنندگان در گروههای «پرمصرف» و «بدمصرف» قرار داشتهاند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: «بر اساس این آمار ۵۹ درصد مشترکان پرمصرفاند و مصرف ۱۴ تا ۲۸ مترمکعب یعنی تا دو برابر الگو داشتهاند و ۴ درصد مشترکان نیز اساساً بدمصرف به شمار میروند و مصرف آب شرب آنها از ۲۸ مترمکعب در ماه نیز فراتر رفته است.
با توجه به این دادهها ۴ درصد از مشترکان به تنهایی ۱۰ درصد از کل آب شرب بخش خانگی تهران را مصرف میکنند.
بر اساس بند «ی» تبصره ۸ قانون بودجه و همچنین ضرورت حفاظت از منابع آب که در سالهای اخیر به علت تداوم خشکسالی با محدودیت مواجه شده است، آب مشترکان بدمصرف در ساعاتی از روز قطع میشود. این اقدام تا زمان اصلاح رفتار و مصرف آنان مطابق با الگو ادامه خواهد داشت».
لزوم صرفه جویی برای جلوگیری از بحران آبی
با تدابیر مسئولان و همکاری و همراهی مردم در رعایت الگوی مصرف و عدم اصراف آب شرب تابستان امسال در استان تهران بدون تنش آبی سپری شد، با توجه به افزایش مصرف آب شرب در تهران ضروری است برای جلوگیری از بحران آبی در فصل زمستان در مصرف آب شرب صرفه جویی شود که این امر نیازمند مشارکت و همراهی مردم است.