|

چین فرش ایرانی را با «برند ایرانی» به کشور صادر می‌کند / ویدئو

یکی از شرکت‌کنندگان در نمایشگاه فرش و تابلوفرش سنندج می‌گوید: کشور‌هایی مانند چین، افغانستان و هندوستان فرش‌های ایرانی را با برند ایرانی به ایران صادر می‌کنند و کسی هم جلوی این کار را نمی‌گیرد.

چین فرش ایرانی را با «برند ایرانی» به کشور صادر می‌کند / ویدئو

به گزارش شبکه شرق، ایرانیان از دیرباز، ید طولایی در زمینه بافت فرش‌های دستبافت و استفاده از ذوق و هنر در صنایع دستی‌شان دارند. فرش یکی از صنایع‌دستی ایرانی است که در تمام دنیا به کیفیت، طرح و نقش معروف بوده و توجه بسیاری از متخصصان جهان را به خود جلب کرده است.

فرش‌های ایرانی دارای قدمتی طولانی‌اند که هریک آن‌ها در جایی از دنیا، مهمان دیار غربت هستند. فرش‌های ایرانی دارای انواع مختلفی‌اند که هریک دارای ارزش والا و کیفیتی بی‌نظیر هستند. هریک از این فرش‌ها با توجه به نقشه‌ها و الیاف به‌کاررفته در آن‌ها دارای ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فرد خود هستند.

فرش‌های دستباف نیز جزو باارزش‌ترین صنایع دستی کشورمان محسوب می‌شود و از اعتبار و آوازه جهانی برخوردار است، هنری که ادغام رنگ‌ها و طرح‌های مختلف سبب خلق و ایجاد خصوصیات چشم‌گیر در آن می‌شود.

در همین راستا؛ نمایشگاه فرش و تابلوفرش نفیس از ۳۰ خردادماه تا پنجم تیرماه در محل نمایشگاه‌های دائمی سنندج برپا شده است و فعالان این عرصه ضمن اینکه آثار و تولیدات خود را به معرض نمایش گذاشته‌اند، جلوی دوربین خبرنگار تسنیم به بیان دغدغه‌ها، مشکلات و موانع پیش‌ِروی فعالیت و صادرات این صنعت گرانبها پرداخته‌اند.

فرش‌بافان از رکود بازار فرش و نبود خریدار به‌دلیل وضعیت کنونی و از همه مهم‌تر عدم حمایت مسئولان گله‌مندند. یکی از شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه که از استان آذربایجان شرقی آمده است می‌گوید: کشور‌هایی همچون چین، افغانستان و هندوستان این فرش‌های نفیس را مجدداً به خود کشورمان، ایران، با برند ایرانی صادر می‌کنند و کسی جلوی این کار را نمی‌گیرد.

آنان با ادعای اینکه اکنون فرش چینی در بازار مشهد و اصفهان در حال فروش است و این وضعیت، ضربه بسیار شدیدی به پیکره این هنر نفیس ایرانی زده و موجب شده است با این کار چند هزار ایرانی از کارشان بیکار شوند و رزق و روزی‌شان از بین برود.

عدم واردات مواد اولیه به‌دلیل تحریم‌ها از دیگر گله‌مندی‌های فرش‌بافان بود که آنان را رنج می‌دهد و معتقدند که این باعث شده است قیمت نهایی فرش افزایش یابد و از سوی دیگر قدرت خرید مردم کاهش یابد.

هنرمندان ایرانی از سر عشق و با ذوق زیاد به بافت فرش روی می‌آورند به‌طوری که هر گره از فرش اصیل ایرانی حکایت از قصه شور و عشقی دارد که بافندگان، آن را در دل فرش جای می‌گذارند. توجه به رج به رج این فرش‌های اصیل و ماندگار، حکایت‌هایی دارد که تنها با زبان عشق می‌توان آن را درک کرد.

 

منبع: تسنیم
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها