پیشبینی هفتگی بورس/ عقبنشینی یا صعود شاخص؟
کارشناسان بازار سهام معتقدند، انتظار میرود که بازار سرمایه در نخستین در هفته آینده روند متعادل و مثبتی را تجربه کند.
به گزارش شرق: بازار سرمایه در آخرین روز از دومین هفته بهمنماه با افت و خیز بسیاری همراه بود و در نهایت شاخص کل بورس نتوانست سبزپوش بماند. در هفتهای که گذشت بورس عملکرد خوبی نداشت. شاخص کل بورس حدود ۵ دهم درصد و شاخص هموزن بیش از یک درصد افت کردند. خروج پول حقیقی از بازار هم بیش از ۷۱۸ میلیارد تومان بود.در روند اصلاح بازار، اخبار نقش مؤثری در ریزش بازار داشتند.کارشناسان بازار سرمایه معتقدند باتوجهبه بازگشایی نمادهای پتروشیمی، بورس بهبود یابد، ولی در کل بازار سهام در فضای مبهمی به سر میبرد؛ همچنین تقاضا داریم با علم و احتیاط سرمایهگذاری کنند.
بورس در هفته گذشته
در اولین روز هفته شاخص کل بورس تهران بیش از ۲۵ هزار واحد رشد کرد و شاهد ورود ۱۲۵ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام بودیم.از روز یکشنبه روند بازار تغییر کرد. شاخص ۱۹ هزار و ۲۴۱ واحد افت کرد و ۵۶۴ میلیارد تومان سرمایه خارج شد. روز دوشنبه شاهد خروج ۱۴۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار بودیم.روز چهارشنبه باز هم پول حقیقی خارج شد و ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار ۱۳۰ میلیارد تومان بود. شاخص کل نیز در آخرین روز معاملاتی هفته بیش از ۶ هزار واحد افت کرد و به رقم ۲ میلیون و ۸۰۱ هزار واحد رسید.در مجموع معاملات هفته اخیر بورس تهران ۷۱۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۱۷۹ میلیارد تومان بود.
رقبای بورس همچنان می تازند
یکی از بزرگترین مسائل این روزهای بازار سرمایه بحث نرخ بهره گواهی سپرده خاص بود که انتظار داشتیم از ۳۰ به ۲۵ درصد برسد که این اتفاق هم افتاد.اینکه چرا این خبر اثر مثبت نداشت باید این نکته را در نظر داشت که بههرحال تمامی بازارهای با بازدهی بدون ریسک رقیبی برای بازار سرمایه محسوب میشوند که امروز یک رقیب بورس عقبنشینی کرد.نرخ بازدهی آراد و اخزا که رقبای بازار سرمایه بهحساب میآیند در حال حاضر بین ۳۳ تا ۳۴ درصد است که پیشبینی میشود نرخ سود این اوراق نیز کاهش یابد.از طرف دیگر سپرده بانکی و صندوقهای درآمد ثابت هم بازدهی بالای ۳۰ درصد دارند؛ بنابراین رفع یک ریسک بهتنهایی نمیتواند بازار را مثبت کند.
محرک اصلی بازار سهام چیست؟
مجتبی دانشی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: با نزدیکشدن شاخص کل بورس به سطح روانی سه میلیون واحدی بازار سرمایه روند اصلاحی به خود گرفت. این اصلاح در محدوده حمایتی ۲ میلیون و هفتصد و پنجاههزار واحد متوقف شد. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در حال حاضر عوامل تأثیرگذار بر بازار را میتوان به سردرگمی سهامداران در خصوص سیاستهای خارجی دولت ابهام در ادامه رشد دلار نیمایی و همچنین بستهبودن برخی نمادهای پتروشیمی بر اثر اختلاف در نرخهای یوتیلیتی و سیاستهای مالی دولت اشاره کرد.وی افزود: اقدامات اخیر سازمان بورس و شفافسازیهای صورتگرفته در خصوص شرکتهای پتروشیمی، امید به بازگشایی این نمادها را افزایش داده است. دانشی تأکید کرد: بازگشایی مطلوب پتروشیمیها میتواند اثر مثبتی بر کلیت بازار بگذارد؛ هرچند بازار تا حدودی این جاماندگی را در قیمت صندوقها منعکس کرده است.این کارشناس بورسی تصریح کرد: کاهش نرخ سود گواهی سپرده از ۳۰ درصد به ۲۵ درصد، موجب کاهش نگرانیها از نرخ بهره بیشتر شده و رفعشدن نگرانی از وضعیت نرخ بهره نیز یکی دیگر از محرکهای بازار سرمایه خواهد بود.وی افزود: انتظار میرود که بازار سرمایه در هفته آینده تعادل مثبتی را تجربه کند؛ البته، این رشد احتمالاً مانند آبانماه بهصورت یکدست و فراگیر نخواهد بود، بلکه شاهد نوساناتی در گروههای مختلف خواهیم بود؛ بنابراین، سرمایهگذاران باید بادقت بیشتری تحولات بازار را دنبال کنند تا بتوانند تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.
منبع:
فارس