نحوه تولید تیر برق بتنی + ضوابط و نکات اجرایی
احتمالا تاکنون برای یکبار هم که شده از خود پرسیده باشید تیربرق بتنی را چگونه میسازند! این سازههای بلند و محکم برخلاف چیزی که فکر میکنید ساختار چندان سادهای هم ندارند و برای اینکه بتوانند به شکل محکم در زمین قرار بگیرند، باید علاوه بر بتن از یک ساختار میلگرد داخلی نیز در آنها استفاده کرد. اگر در رابطه با نحوه تولید تیر برق بتنی و ساخت آن کنجکاوید، در ادامه این نوشته قصد داریم به سوالات شما پاسخ بدهیم؛ تا انتها همراه ما باشید.
چرا از تیر برقهای بتنی استفاده میشود؟
تیر برقها به جز نوع بتنی انواع دیگری نظیر چوبی و فلزی نیز دارند، اما با توجه به وفور تیر برقهای بتنی، شاید از خود بپرسید که اصلا چرا این نوع از تیر برقها تا این حد محبوب و کاربردیاند؟ اولین دلیل، سنگین بودن این تیر برقها است و در صورتیکه به درستی نصب شوند، قطعا مقاومت بالاتری در برابر فشارهای جانبی، زلزله و طوفان خواهند داشت.
دلیل دوم اینکه بتن به واسطه ویژگیهای فیزیکی خاص خود، مقاومت بالایی در برابر عوامل مخرب شیمیایی و محیطی مانند رطوبت دارد و به صورت کلی از عمر طولانیتری برخوردار است. خواص بتن همچنین باعث انتقال راحتتر شار برق به زمین میشود که این ویژگی برای تیرهای برق اهمیت بالایی دارد. در نهایت باید به پایینتر بودن هزینه ساخت تیر برقهای بتنی در کنار راحتی ساخت اشاره کرد.
مراحل تولید تیر برق بتنی
نحوه تولید تیر برق بتنی دارای نکات و جزئیات زیادی است، اما به طور کلی، مراحلی ثابت برای همه انواع تیر برقهای بتنی وجود دارد که در ادامه آمده بررسی شدهاند.
تهیه مواد اولیه و تولید بتن
برای تولید تیر برق بتنی نیاز به مقادیر قابل توجهی بتن وجود دارد و از این رو، سازنده باید در ابتدا بتن مرغوب و مناسب تهیه کند. از آنجا که تیر برقها کاربردهای حساسی دارند و بروز هرگونه مشکل برای آنها میتواند باعث ایجاد خطرات جانی و مالی زیادی شود، مهم است که مواد اولیه مانند ماسه، سیمان و شن توسط نیروی متخصص و با تجربه خریداری گردد تا بتن باکیفیت را بتوان تولید کرد.
بعد از تهیه مواد اولیه، تمامی مواد باید وارد آزمایشگاههای تخصصی شده و خلوص و کیفیت آنها به خوبی تست شود. بعد از انجام تستهای لازمه، فرایند اختلاط بتن شروع شده و یک مخلوط بتن مناسب، معمولا با عیار 400 تولید و به واحد بعدی تحویل داده میشود.
تهیه خاموت
بررسی نحوه تولید تیر برق بتنی بدون داشتن میلگردها امکانپذیر نیست. در این مرحله باید خاموتهای مربعی و H شکل، توسط نیروی متخصص ساخته شوند. تولید خاموت برای این منظور معمولا با میلگردهای 14 صورت میگیرد و برای برآورد قیمت میبایست قیمت هر شاخه میلگرد ۱۴ را در نظر بگیرید، اما توجه داشته باشید که از سایزهای دیگر نیز استفاده میشود.
این میلگردها را که معمولا به شکل آجدار هستند، در فرمهای خاصی برش میزنند تا بتوانند درون تیر برق به شکل یک ساختار مشخص قرار بگیرند. پیش از نصب و به منظور افزایش ایمنی، میلگردها را یک بار در آزمایشگاه به شکل کامل از مناظر مختلف تست میکنند، چرا که این مقاطع فولادی عامل اصلی پایداری و مقاومت تیر برق هستند و در صورتی که کوچکترین مشکلی در ساختار و یا بدنه آنها وجود داشته باشد، سازه به خطر میافتد.
به صورت کلی، در تولید انواع تیر برق بتنی از دو نوع خاموت مربعی و H شکل استفاده میشود. خاموتهای H شکل در قسمت مادگی تیر برق استفاده میشوند، اما در مقابل، خاموتهای مربعی در قسمت بیرونزدگی یا نری تیر برق به کار میروند.
آرماتوربندی
پس از تولید خاموت و انتقال از دستگاه برش، زمان آرماتوربندی شبکه میلگردها میرسد. در این مرحله با استفاده از میلگردهایی در سایزهای 14، 16 و 18 بافت اصلی شبکه میلگردی داخل بتن شکل گرفته و محکم میشود. اندازه میلگردها و شبکه توسط توانیر تعیین میشود و به واسطه حساسیت بالا در نحوه تولید تیر برق بتنی خصوصا در این مرحله، مهم است که دقت بالایی برای اجرای آرماتوربندی داشته باشید.
همچنین در این مرحله کیفیت میلگرد نیز مهم است و از سمت توانیر سختگیریهایی وجود دارد. از این رو با بررسی قیمت روز میلگرد امیرکبیر، میلگرد ذوب آهن و سایر برندهای معتبر، بهترین محصول ممکن انتخاب را انتخاب کنید.
قالببندی و بتنریزی
بعد از انجام فرایند آرماتوربندی، زمان قالببندی و سپس بتنریزی فرا میرسد. در این مرحله ابتدا باید قالبها به شکل مناسب آماده شده و سپس آرماتورها به داخل قالب انتقال پیدا کنند. در قدم بعدی یکسری ریزهکاریها مانند باز و بسته کردن پیچها، تنظیم درست جای آرماتورها و بررسی تستهای کیفی وجود دارد، اما در نهایت باید بتنریزی صورت بگیرد. بعد از بتنریزی لازم است کارهایی مانند مالهکشی و لیسهکشی انجام گیرد و در نهایت به مرحله گیرش بتن میرسیم.
برای گیرش بتن، بسته به شرایط محیطی و فصلی، توانیر مدت زمان مشخصی را تعیین میکند، اما برای تسریع این روند میتوان از فرایندهایی مانند بخاردهی نیز استفاده کرد. بعد از اتمام فرایند ساخت، عملیاتهایی مانند پین و مهره زدن، ثبت تیر و نصب پلاکاردهای مخصوص صورت میگیرد.
کلام آخر
یکی از سازههای بتنی که در شهرها به وفور دیده میشود، تیر برق بتنی است. این تیر برقها بسیار بیشتر از تیر برقهای فلزی یا چوبی یافت میشوند و دلیل چنین امری نیز هزینههای پایینتر تولید و همچنین مقاومت و ماندگاری بالاتر است. به علاوه، فرایند تولید این محصول نیز با پیچیدگیهای خاص خود همراه است و ما در این نوشته کوشیدیم تا نحوه تولید تیر برق بتنی و جزئیات پیرامون آن را بررسی کنیم.
در صورتیکه برای تولید تیر برق یا هر محصول دیگری نیاز به میلگرد باکیفیت دارید، خبر خوش برای شما اینکه مجموعه بازرگانی آیرومارت با دارا بودن یک تیم فروش متخصص و حرفهای، آماده ارائه این محصول با مشاوره رایگان خرید به شما مشتریان گرامی است.
برای بررسی بیشتر قیمت محصولات، از قیمت میلگرد کوثر اهواز امروز گرفته تا هر محصول مشابه دیگر میتوانید به سایت آیرومارت به آدرس www.iromart.com مراجعه کرده و یا با شماره تلفن ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس حاصل فرمایید.