قطع آب ۲۷۰۰۰ خانوار بدمصرف در پایتخت
معاون درآمد و امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: آب حدود ۲۷ هزار خانوار بدمصرف تهرانی (شامل ۲۰هزار خانوار خانگی و ۷۰۰۰ خانوار غیرخانگی) به صورت موقت از ساعت ۹ تا ۱۶ قطع شده است.
به گزارش شبکه شرق، ۱۳۳ هزار و ۶۸۲ خانوار در شهر تهران بیش از دو برابر الگو و حد مجاز آب مصرف میکنند که ناحیه نیاوران با ۱۸ هزار و ۲۰۰ مشترک بدمصرف بیشترین تعداد بدمصرف را در خود جای داده است.
الگوی مصرف آب در تهران ۱۴ مترمکعب برای هر خانوار در ماه است، مشترکانی که ماهانه بیش از دو برابر الگوی مصرف یعنی بیش از ۲۸ مترمکعب آب مصرف میکنند، «بدمصرف» محسوب میشوند. گروه «بدمصرفها» معادل ۴۲ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۸۰۶ مترمکعب آب را در ۹ ماه نخست امسال مصرف کردهاند.
آنطور که سید رسول باقری، معاون درآمد و امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفته از ابتدای طرح برخورد با مشترکان بدمصرف (۱۸مهرماه) تاکنون، آب حدود ۲۷ هزار خانوار بدمصرف تهرانی (شامل ۲۰هزار خانوار خانگی و ۷۰۰۰ خانوار غیرخانگی) به صورت موقت از ساعت ۹ تا ۱۶ قطع شده است.
وی با بیان اینکه سه درصد از مشترکان پایتخت بدمصرف هستند که هشت درصد آب شرب خانگی این کلانشهر را مصرف میکنند و نواحی دیباجی، آیتاله کاشانی و شهرک غرب از لحاظ اسکان و استقرار مشترک بدمصرف در ردههای بعدی قرار دارند، گفت: ۴۰درصد از مشترکان تهرانی خوشمصرف هستند و مطابق برآورد ۹ ماهه شرکت آب و فاضلاب استان تهران ۲۷ درصد حجم آب شرب خانگی پایتخت به این دسته از مشترکان اختصاص یافته است.
به گفته معاون درآمد و امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان تهران مشترکانی که ماهانه ۱۴ مترمکعب و کمتر آب مصرف کنند «خوشمصرف» هستند. دو میلیون و ۳۷۵۵ مشترک پرمصرف آب در تهران وجود دارد گفتپرمصرفهای تهرانی ۵۷ درصد هستند که ۶۵ درصد از حجم آب شرب خانگی را مصرف میکنند. مطابق قانون مشترکانی که ماهانه تا دو برابر الگوی مصرف یعنی ۱۴ تا ۲۸ مترمکعب آب مصرف میکنند، مشترک «پرمصرف» هستند.
باقری اظهار کرد: از ابتدای طرح برخورد با مشترکان بدمصرف تهرانی، ۷۰۰۰ اشتراک غیرخانگی بدمصرف با ارسال اخطار و اطلاع قبلی با محدودیت موقت قطع آب مواجه شدند. مشترکان غیرخانگی چنانچه بیش از ظرفیت قراردادی خود آب مصرف کنند، مشترک بدمصرف هستند. تاکنون این محدودیت از ۹ تا ۱۱ صبح اعمال میشد، به دلیل بازدارنده و اثربخش نبودن ساعات قطع، از این پس این محدودیت از ساعت ۹ تا ۱۵ و به صورت موقت اعمال شده است.
براساس گزارش شرکت آب و فاضلاب استان تهران، وی تاکید کرد: مشترکان غیرخانگی آب شامل واحدهای تجاری، صنعتی، اداری، عمومی، نیروهای مسلح، اماکن مذهبی، بیمارستانها و... و. هستند که بر اساس نوع کاربری، فعالیت و تعداد افراد به میزان مشخصی مجاز به مصرف آب هستند که به آن ظرفیت قراردادی میگویند.
بیشترین قبض مشترکان بدمصرف تهرانی ۸۰۰ هزار تومان
محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران، با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با بدمصرفی پیشتر گفت: امسال اولین سالی است که به صورت پلکانی برای مشترکان محاسبه قبض صورت میگیرد و اکنون بیشترین قبضی که برای مشترکان بدمصرف داده شده بیش از ۸۰۰ هزار تومان نبوده است.
وی با بیان اینکه در راستای برخورد با مشترکان بدمصرف سه مرحله اخطار به آنها داده میشود که تا ۴۸ ساعت نیز آب آنها را قطع میکنیم و تا حدود سه برابر مورد جریمه در صورت عدم رعایت اخطارها قرار میگیرند، اظهار کرد: امسال بر اساس پلکان افزایش تعرفه اعمال شده است، با این حال در تهران هنوز قبضی بالای ۸۰۰ هزار تومان صادر نشده است.
بختیاری با بیان اینکه متوسط قیمت هر متر مکعب آب در شهر تهران ۲۷۰۰ تومان است، اظهار کرد: قیمت تمام شده در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰۰۰ تومان بود که یعنی مشترکان حدود ۵۰ درصد قیمت تمام شده را پرداخت میکنند. البته این رقم برای مشترکان پر مصرف تا ۱۲ هزار تومان نیز پیش میرود. ۴۵ درصد مشترکان در تهران زیر الگو مصرف میکنند که قبض آنها نیز زیر ۲۰ هزار تومان است.
بختیاری با اشاره به برنامه جدی دولت برای برخورد با مشترکان پر مصرف گفت: در حوزه آب و اقتصاد جای کار زیادی وجود دارد اما دولت و نظام به دلیل رعایت حال مردم صلاح دیدند که قیمت آب افزایش چندانی پیدا نکند. در حال حاضر یک متر مکعب آب معدنی هشت میلیون تومان رقم میخورد اما متوسط آب در تهران ۲۷۵۰ تومان است که اختلاف فاحشی بین آنها وجود دارد. در این بین اما برخورد جدی با مشترکان پر مصرف خواهیم داشت که امسال نیز استارت این نوع برخوردها زده شده است.
وضعیت منابع آبی در تهران شرایط مناسبی ندارند و به دلیل گذر از سه سال متوالی خشک همچنان نیازمند بارش باران در پایتخت هستیم، در این بین مدیریت مصرف نیز اهمیت زیادی دارد که باید مورد توجه همه شهروندان قرار بگیرد.