|

افزایش ۱۰۰ درصدی حجم مخزن سد کوثر گچساران بعد از چهار سال

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد کوثر در گچساران حدود ۵۴۷ میلیون مترمکعب حجم مفید دارد که ۱۰۰ درصد آن پر شده است.

افزایش  ۱۰۰ درصدی حجم مخزن سد کوثر گچساران بعد از چهار سال

به گزارش شبکه شرق، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: حجم مخزن سد کوثر گچساران پس از چهار سال ۱۰۰ درصد پر شده و از روز شنبه سیزدهم اسفنده ماه سرریز انجام خواهد شد.

آرش مصلح روز جمعه گفت: سد کوثر در گچساران حدود ۵۴۷ میلیون مترمکعب حجم مفید دارد که ۱۰۰ درصد آن پر شده است.

وی افزود: این سد تامین کننده آب آشامیدنی ۲ و نیم میلیون نفر در پنج استان کشور است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان ادامه داد: این سد همچنین آب آشامیدنی گچساران و روستاهای اطراف آن و پتروشیمی این شهرستان را نیز تامین می‌کند.

مصلح تصریح کرد: به لحاظ میزان حجم آبگیری ، سد کوثر در کشور مقام نخست را دارد و این سد آب کشاورزی حدود پنج هزار هکتار از زمین‌هایی پایین دست را تامین می‌کند.

سد کوثر، در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال غرب گچساران بر روی رودخانه خیرآباد احداث و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد همچنین با اشاره به سد شاه قاسم در شهرستان بویراحمد، گفت: این سد هم اکنون ۶ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد و پیش بینی می‌شود فرودین ماه سال ۱۴۰۲ سرریز شود.

مصلح اضافه کرد: آب این سد برای مصارف کشاورزی و گردشگری و همچنین برای تغذیه آب چاه‌های آشامیدنی شهر یاسوج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طبق آمارهای سازمان هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد، میزان بارندگی های امسال در مناطق آب مورد و لوداب در استان از مرز یکهزار میلی متر گذشت.

امسال یکهزار و۱۵۵ میلی متر باران در ایستگاه باران سنجی آبمورد ثبت شده است که ۳۵۱ میلی متر از این میزان در هفته گذشته باریده است.

همچنین از اول مهر امسال تاکنون یکهزار و ۲۳ میلی متر باران در بخش لوداب گزارش شده که ۳۳۴ میلی متر از این میزان در سامانه اخیر باریده است.

سرپرست اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: امسال همچنین ۹۳۰ میلی متر در تنگ سرخ، ۹۱۳ میلی متر درمنصورخانی کاکان،۷۹۷ میلی متر در وزگ،۷۴۲ میلی متر در یاسوج، ۷۲۹ میلی متر در سیرون شبلیز،۷۲۰ میلی متر در کاکان،۶۷۳ میلی متر در سی سخت،۶۴۸ میلی متر در چیتاب، ۶۷۵ میلی متر لنده، ،۶۳۰ میلی متر باران در گنجه ای،۶۲۰ میلی متر باران در باشت، ۶۱۵ میلی متر در بوستان،۵۰۱ میلی متر در دهدشت ،۳۹۵ میلی متر در لیکک و ۳۹۰ میلی متر باران در دوگنبدان گزارش شده است.

علی کرمی عنوان کرد: میانگین بلند مدت سالیانه بارش باران در استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۸۰ میلیمتر است.

وی تاکید کرد: میزان بارش بلند مدت سالانه در ایستگاه یاسوج ۷۹۶، سی سخت ۶۹۶.۷، دوگنبدان ۴۳۷.۴، دهدشت ۵۰۳، لیکک ۴۰۶.۷ ، مارگون ۶۲۶ و منطقه امامزاده جعفر ۴۴۱ میلی متر است.

به گزارش ایرنا، براساس آمارهای موجود، کهگیلویه وبویراحمد ۱۰ درصد آب‌های کشور را در اختیار دارد اما بخش عمده‌ای از زمین‌های کشاورزی آن به صورت دیم کشت می‌شود.

۹۰درصد از آب آشامیدنی شهرهای کهگیلویه وبویراحمد از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود.این استان با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع، یک درصد از مساحت ایران را در اختیار دارد.

گزارش های منتشر شده شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد حکایت از کاهش میزان نزولات جوی در ۹ سال گذشته در این استان دارد که این امر ضرورت تلاش برای بهره برداری از سدهای در حال ساخت را بیشتر کرده است.

میانگین بلند مدت بارندگی در این استان از ۴۳ سال قبل تاکنون افزون بر ۶۷۵ میلی متر معادل حدود ۱۰ هزار و ۴۷۴ میلیون مترمکعب اعلام شده است.

این عوامل و تنش آبی در شهرهای یاسوج، مادوان، سوق و دهدشت و کمبود آب کشاورزی و صنعت در شهرهای گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد لزوم تلاش مضاعف برای تکمیل سدهای را بیشتر کرده است.

 

منبع: ایرنا