|

دوحه آماده میزبانی از مذاکرات صلح افغانستان است

وزارت امور خارجه قطر و طالبان اعلام کردند، مذاکرات صلح میان تیم های مذاکره کننده طالبان و دولت کابل قرار است فردا شنبه در شهر دوحه پایتخت قطر آغاز شود.

دوحه آماده میزبانی از مذاکرات صلح افغانستان است

به گزارش ایسنا، به نقل از آسوشیتدپرس، مساله این مذاکرات مشهور به مذاکرات بین افغانی در توافق صلحی که واشنگتن ماه فوریه گذشته با طالبان در پایتخت قطر امضا کرد مطرح شده است؛ شهری که طالبان در آن یک دفتر سیاسی دارد.

کمی بعد از اعلام خبر آغاز مذاکرات صلح بین افغانی در روز شنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه دولتش نیز قرار است برای شرکت در افتتاحیه این مذاکرات عازم قطر شود.

صدیق صدیقی، سخنگوی اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در توئیتی تایید کرد که هیات آنها برای مذاکرات به شهر دوحه می رود و گفت، رئیس جمهور افغانستان برای این تیم مذاکره کننده آرزوی موفقیت کرده است.

پامپئو نیز بیانیه ای صادر کرده و با استقبال از آغاز این مذاکرات گفت: این یک فرصت تاریخی برای افغانستان است تا به چهار دهه جنگ و خونریزی در این کشور پایان دهد.

او ادامه داد: مردم افغانستان برای مدت خیلی زیادی است که فشار جنگ را تحمل کرده اند.

پامپئو گفت: من مذاکره کنندگان را تشویق می‌کنم از خود عمل گرایی، خویشتن داری و انعطاف پذیری نشان دهند، چون موفقیت این فرآیند به آن بستگی خواهد داشت. آمریکا طبق درخواست ها آماده حمایت است.

شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اعلام کرده که هیات دولت به رهبری عبدالله عبدالله، رئیس این شورا، همراه با شماری دیگری از مقام‌های دولتی امروز جمعه عازم دوحه قطر می‌شوند.

سعادت نادری، وزیر دولت در امور صلح و حنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه افغانستان، هیات مذاکره کننده را همراهی خواهند کرد.

همچنین گروه طالبان به بی‌بی‌سی تایید کرده است که یک هواپیمای قطری "شش زندانی طالبان" را از فرودگاه کابل به دوحه قطر انتقال داده است.

گروه طالبان اعلام کرده بود که بر اساس محاسبه آنها، حدود ۶۵ زندانی این گروه همچنان در بند دولت افغانستان هستند.

این شش زندانی که متهم به کشتن شهروندان فرانسه و استرالیا هستند، در دوحه تحت نظر خواهند بود.

با این حال، با انتقال این شش زندانی طالبان به قطر، مانع مربوط به رهایی زندانیان طالبان از سر راه مذاکرات صلح برداشته می‌شود.

وزارت خارجه فرانسه روز سه شنبه در توییتی به آزادی دو زندانی طالبان که در قتل شهروندان فرانسوی مجرم شناخته شده اند اعتراض کرد.

در این بیانیه آمده است: فرانسه بار دیگر بر شدیدترین مخالفت خود با آزادی افرادی که در ارتکاب جنایت علیه شهروندان فرانسوی گناهکار شناخته شده اند، به خصوص قتل سربازان و امدادرسانان، تاکید می کند.

استرالیا هم با آزادی این زندانیان مخالفت کرده است.

محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان هم در سخنرانی در مراسم فارغ التحصیلی ۲۶۷ تن از فارغ التحصیلان آکادمی مارشال فهیم معروف به "سندهرست افغانستان" گفت که "هیچ وقت سر قوای امنیتی افغانستان معامله نخواهد شد."

غنی همچنین گفت که صلح آمدنی است و قوای امنیتی حافظ نظام و نظم و آبروی کشور هستند.

همچنین ژنرال جلز هیل، معاون انگلیسی نیروهای ناتو موسوم به "حمایت قاطع" در افغانستان در این مراسم گفت که در این نهاد که هفت سال پیش به حمایت انگلیس و کشورهای نیوزیلند و استرالیا بنا شده علاوه بر کمیت بر کیفیت رهبری و فرماندهی نیز توجه شده است.

ژنرال نیک کارتر، رئیس ستاد ارتش انگلیس نیز بیانیه‌ایی را به این مراسم فرستاد.