|

شلیک به دو مامور پلیس در اعتراضات به نژاپرستی در آمریکا

در شهر لوییویل در کنتاکی آمریکا، در جریان اعتراضات به تصمیم دادگاه برای تحت پیگیرد قرار ندادن مامورانی که یک زن سیاه‌پوست را کشته بودند، به دو مامور پلیس شلیک شده است.

شلیک به دو مامور پلیس در اعتراضات به نژاپرستی در آمریکا

به گزارش بی‌بی‌سی برونا تیلور ۲۶ ساله، که جزو کادر درمانی بیمارستان بود، در ۱۳ مارس امسال در یورش ماموران پلیس به خانه‌اش به ضرب چندین گلوله کشته شد.

یک هیات منصفه در شهر لوییویل در بررسی این پرونده یکی از ماموران پلیس را متهم کرد که با شلیک به خانه همسایه آنان را "به خطر انداخته" است.

دادستان کل نیز گفته است که عملکرد ماموران پلیس موجه بوده است.

پرونده‌های قتل افراد سیاه‌پوست غیرمسلح به ویژه پس از کشته شدن جورج فلوید در بازداشت پلیس، موجب خشم زیادی در ایالات متحده آمریکا و خارج از آن نسبت به این نوع رفتار پلیس شده است.

رئیس پلیس شهر لوییویل گفته است که وضعیت ماموران پلیسی که به آنها شلیک شد، وخیم نیست و فرد مظنون به این عمل در بازداشت پلیس است.

در شهر لوییویل وضعیت اضطراری اعلام شده و گارد ملی نیز به این شهر اعزام شده است.

گرگ فیشر، شهردار لوییویل نیز برای سه روز مقررات منع آمد و شد اعلام کرده و دلیل آن را "احتمال بروز ناآرامی‌ها" خوانده است.

با وجود مقررات منع آمد و شد، مردم همچنان پس از ساعت ۹ شب اقدام به تجمع کردند و اندی بشیر، فرماندار ایالت کنتاکی از معترضان خواست که به خانه‌هایشان بروند.

آقای بشیر گفت: "ما می‌دانیم که پاسخ خشونت را نباید با خشونت داد و ما به فکر دو مامور پلیسی که مورد اصابت قرار گرفته‌اند و خانوادهایشان هستیم. برای همین من از همه می‌خواهم که به خانه‌هایشان بروند".

تظاهرات اعتراض آمیز به تصمیم هیات منصفه در شهرهای دیگر آمریکا از جمله نیویورک، واشنگتن، آتلانتا و شیکاگو نیز برگزار شد.

خانواده برونا تیلور و فعالان ضد نژادپرستی خواهان متهم شدن سه مامور پلیس سفید پوست به قتل یا آدم کشی هستند، درخواستی که توسط هیات منصفه رد شده است.

دادستان کل کنتاکی که عضو حزب جمهوری‌خواه است، در یک کنفرانس خبری گفت که شش گلوله به خانم تیلور شلیک شده که یکی از آنها کشنده بوده و آن هم از اسلحه یک کارآگاه شلیک شده است.

به گفته دادستان، اف بی آی همچنان در حال تحقیق در خصوص این پرونده است تا مشخص شود آیا قوانین فدرال نقض شده است یا خیر.

وکیل خانواده تیلور نتیجه دادگاه را "ظالمانه و توهین‌آمیز" خوانده است.

مقامات در ماه جاری قبول کردند که به خانواده خانم تیلور ۱۲ میلیون دلار بعنوان غرامت پرداخت کنند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری در کاخ سفید در پاسخ به اینکه واکنشش به پرداخت غرامت به خانواده تیلور چیست، پاسخ داد: "من فکر می‌کنم که این بسیار کار هوشمندانه‌ای بود".

آقای ترامپ در خصوص دادستان کل کنتاکی که اخیرا در کنگره حزب جمهوری‌خواه نیز سخنرانی کرده بود گفت که "او کار بسیار خوبی انجام داده است".

اندی بشیر، فرماندار کنتاکی از دادستان‌ها خواسته تا اسنادی که به هیات منصفه ارائه شد را منتشر کنند.

آقای بشیر به خبرنگاران گفته است که "من تصور می‌کنم هر چه اسناد و دلایل بیشتر در اختیار مردم قرار بگیرد، آنها می‌توانند ببینند که واقعا چه اتفاقی افتاده و آن را درک کنند".

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها