|

پامپئو: تماس سران کشورها با بایدن در حد احوالپرسی ایرادی ندارد

گرچه شماری از رهبران خارجی در تماس با جو بایدن پیروزی او در انتخابات آمریکا را تبریک گفته‌اند اما مایک پامپئو تاکید دارد که این رقابت هنوز به پایان نرسیده است.

پامپئو: تماس سران کشورها با بایدن در حد احوالپرسی ایرادی ندارد

به گزارش ایسنا، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز درباره تماس روز سه‌شنبه برخی از سران جهان با جو بایدن گفت: اگر فقط تماس گرفته‌اند که سلامی بدهند، فکر نمی‌کنم ایراد چندانی داشته باشد. اما درباره آن اشتباه نکنید. ما فقط یک رئیس‌جمهوری، یک وزیر خارجه، یک تیم امنیت ملی داریم. بهتر است که اینطور باشد.

او در ابتدای این مصاحبه درباره این تماس رهبران با بایدن گفت: هنوز کارهای خیلی زیادی مانده است تا روشن شود پیروز انتخابات کیست. ما به همه یادآور می‌شویم که تمام آراء هنوز شمارش نشده است. ما نیاز داریم تا از انطباق کامل فرایند حقوقی اطمینان حاصل کنیم و بعد آمریکا بهترین کاری که لازم است انجام می‌دهد. ما در ظهر بیستم ژانویه یک رهبر در کاخ سفید خواهیم داشت و ما به اجرای سیاست خارجی آمریکا ادامه خواهیم داد.

اکثر سازمان‌های خبری، بایدن را روز شنبه به عنوان رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا معرفی کردند که این اقدام در پی پیشتازی چشمگیر او در شماری از ایالت‌های سرنوشت‌ساز رخ داد. براساس گزارش آسوشیتدپرس، بایدن به ۲۹۰ رای الکترال دست یافته که بیش از حداقل ۲۷۰ رای لازم است. با این حال، ترامپ هنوز به شکست اذعان ندارد و شکایت‌هایی را در چند ایالت به جریان انداخته است.

براساس قانون اساسی آمریکا، هیچ الزامی به اذعان او به شکست وجود ندارد اما اگر ترامپ به شکست اذعان نکند اولین نامزد ریاست جمهوری در تاریخ آمریکا می‌شود که چنین کاری می‌کند.

مایک پامپئو همچنین ابراز اطمینان کرد که ترامپ برای بار دوم به کاخ سفید راه پیدا می‌کند. دیگر جمهوری‌خواهان سرشناس هم ادعاهای ترامپ مبنی بر وقوع تقلب در انتخابات را تکرار می‌کنند، با این حال مدرک روشنی تاکنون ارائه نشده است.

پامپئو همچنین در پاسخ به اینکه آیا وزارت امور خارجه آمریکا با تیم انتقالی بایدن همکاری می‌کند، پاسخ داد: یک انتقال نرم به دولت دوم ترامپ خواهیم داشت. ما آماده‌ایم. جهان شاهد اتفاقاتی است که رخ می‌دهد. ما قصد داریم تمام آراء را بشماریم. زمانی که این روند تکمیل شود، انتخاب‌کنندگان وارد عمل می‌شوند؛ این یک فرایند است. قانون اساسی به وضوح آن را تشریح کرده است.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها