گریفیث برای مذاکره مستقیم میان طرفهای یمنی به عدن میرود
منابع آگاه اعلام کردند، فرستاده سازمان ملل به یمن قرار است به زودی به عدن برود و نشستهای مستقیمی را میان انصارالله و دولت مستعفی یمن برگزار کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، منابع مرتبط با پرونده یمن اعلام کردند، مارتین گریفیث، فرستاده سازمان ملل به این کشور معتقد است فضای مثبتی که در پی تشکیل دولت دست نشانده عربستان و امارات در یمن براساس توافق ریاض، ایجاد شده و بازگشت این دولت به عدن میتواند به برگزاری مذاکرات فراگیر درباره پیشنویس بیانیه مشترک کمک کند.
این پیشنویس بر رسیدن به آتشبس فراگیر در یمن و توافق با تدابیر انسانی، اقتصادی و ازسرگیری روند صلح میان طرفها تأکید دارد.
گریفیث معتقد است مذاکرات غیرمستقیم میان طرفها درباره پیشنویس بیانیه مشترک با موفقیت همراه بوده است. در این راستا قرار است وی طی چند روز آتی به عدن برود.
منابع مذکور اعلام کردند: ماهها منتظر اجرای توافق ریاض بودیم. بازگشت دولت و اجرای تدابیر امنیتی و نظامی برای گریفیث مسئله بسیار خوبی است. وی به دلیل اینکه برخی شرایط خارج از کنترل او بود، ناخرسند و ناامید بود و مسئول این پرونده نبود و بدون پیشرفت در پرونده توافق ریاض امکان پیشرفت در مذاکرات فراگیر با نظارت سازمان ملل وجود نداشت.
گریفیث اخیرا تماس تلفنی با احمد بن مبارک، وزیر خارجه دولت دست نشانده امارات و عربستان برقرار کرده و حمله به فرودگاه عدن را محکوم کرد. وی گفت: تشکیل دولت جدید نور امیدی است و تحقق آشتی ممکن است.
به گفته این منابع، گریفیث معتقد است سفر وی به مسقط، صنعا و ریاض و دیدارهایش با طرفها طی دوره گذشته مفید بوده و اکنون به مذاکرات مستقیم نیاز است. او قصد دارد اوایل سال میلادی جاری مذاکرات مستقیم را برگزار کند.
این منابع میگویند توافقی میان طرفهای درگیر یمنی درباره بسیاری از بخشهای پیشنویس بیانیه مشترک به ویژه بخش اول و سوم آن وجود دارد. بخش اول درباره جزئیات آتشبس و بخش سوم درباره جزئیات روش مذاکرات درباره حل و فصل سیاسی فراگیر است.
به گفته منابع، بخشی که بیشتر به مذاکره نیاز دارد، بخش دوم از پیشنویس درباره تدابیر اقتصادی و انسانی است. هنوز اختلافاتی در این باره وجود دارد. گریفیث قصد دارد طرفهای یمنی را بر سر میز مذاکرات بنشاند تا درباره اختلافات بر سر فرودگاه، الحدیده و حقوقها مذاکره کنند.
منابع بعید نمیدانند که برخی بندهای پیشنویس بیانیه مشترک به صورت جداگانه بررسی شود تا هرگونه مانعی بر سر مذاکرات آتی برداشته شود. موفقیت روند تبادل اسرا میان انصارالله و دولت مستعفی یمن مهمترین مثال برای این مسئله است.