اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی عراق همچنان ادامه دارد
صدها نفر از معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق امروز در ورودی منطقه سبز بغداد تجمع کردند. به دنبال این تجمع، از ساعاتی پیش، صدها نیروی امنیتی عراقی نیز به این منطقه اعزام شده اند.
به گزارش ایرنا، صدها نفر از معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق امروز (سه شنبه 27 مهرماه) در ورودی منطقه سبز بغداد تجمع کردند.
به دنبال این تجمع، از ساعاتی پیش، صدها نیروی امنیتی عراقی نیز به این منطقه اعزام و در خیابان های اطراف آن مستقر شده اند.
بنابر اخبار رسیده، ورودی های منطقه سبز بغداد از سوی معترضان برای آغاز تحصن باز، مسدود شده و گفته می شود که قرار است معترضان در این منطقه به اعتراض مسالمت آمیز و تحصن بپردازند.
همچنین منابع خبری از بسته شدن درهای سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد و حضور بیشتر نیروهای امنیتی در اطراف آن خبر می دهند.
معترضان می گویند که آرای صندوق های انتخابات پارلمانی باید بازشماری دستی شود، زیرا تفاوت معناداری بین آرای الکترونیکی و دستی وجود دارد.
برخی از کاربران در کانال ها و شبکه های اجتماعی از فعالان و خامیان این معترضان خواسته اند به آنها آب و غذا برسانند.
هیات هماهنگی گروه های مقاومت عراق در باره اعتراض ها به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر این کشور بیانیه جدیدی منتشر کرد.
هیات هماهنگی مقاومت عراق در این بیانیه با تاکید بر ضرورت مسالمت آمیز بودن کامل اعتراضات ۴ توصیه خطاب به معترضان نتایج انتخابات زودهنگام پارلمانی کردهاست.
بیانیه تصریح کرده است:
به ملت شجاع به ویژه جامعه اصیل عشایر و هواداران نامزدهایی که آرای آنان در بدترین روند و جریان برگزاری انتخابات عراق و شاید همه کشورهای جهان به سرقت رفت ، اعلام می کنیم:
بی تردید و به طور قطع می گوییم که به شما برای بیان مخالفت و ابراز خشم و تظاهرات مسالمت آمیز علیه دزدیده شدن اراده و رای تان از سوی کمیسیون عالی انتخابات و ارادههای داخلی و خارجی حق می دهیم؛ این اراده ها خواهان خیر و صلاح ملت عزیز، آزاده و مقاوم عراق نیستند، مردمی که مخالفِ هر گونه اشغالگری و عادیسازی روابط با اسرائیل هستند.
ما خواسته های قانونی و مشروع شما (معترضان) با آمار و ارقام روشن را برای بازگرداندن حق را درک میکنیم و از شما می خواهیم که با در نظر گزفتن توصیه های زیر اجازه سوء استفاده از اعتراض های مسالمتآمیز را همانند تظاهرات پیشین علیه بعثی ها، حامیان سفارت های خارجی و دیگر گروههای تاریک اندیش را ندهید:
یکم: از همه گروه ها و افرادی که در پی آسیب زنی به اموال دولتی و خصوصی هستند دوری کنید و باید از این اموال محافظت کرد.
دوم: صاحبان اصلی پروژه ها و برنامه های پیشرفت و خدمت در کشور شما مردم هستید، بنابراین نباید اجازه داد خیایان ها و راه ها بسته و امورات مردم مختل شود.
سوم: احترام به نیروهای امنیتی عراق به عنوان دژ و سپر استوار کشور، وظیفه ای شرعی، اخلاقی و ملی است و شما همیشه بهترین حامی و پشتیبان آنها بوده اید؛ همان گونه که آنها در مقاطع و مناسبت های گوناگون از جمله انتخابات از ملت صیانت کردند، شما نیز به آنها احترام بگذارید.
چهارم: توصیه و تاکید ما به نیروهای امنیتی این است که همانند گذشته یار و یاور مظلومان و دژی نفوذ ناپذیر برای ملت و کشور باشند.
در روزهای گذشته با اعلام نتایج آرای انتخابات پارلمانی عراق، بسیاری از جریان ها و گروه های سیاسی و مردمی این کشور با برپایی تجمع ها و تظاهرات در چندین شهر این کشور فرایند برگزاری این روادید را توسط کمیسیون مستقل انتخابات مشکوک دانسته و اعلام کردند که تقلب های گسترده و دخالت های خارجی سبب تغییر نتایج و چینش آرا شده است.
در همین چارچوب، روز یکشنبه نیز «چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعی» معروف به «بیت شیعی» عراق در بیانیه ای به فرایند انتخابات پارلمانی این کشور واکنش نشان داد و مسئولیت نتایج را متوجه «کمیسیون عالی مستقل انتخابات» کرد.
چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعی در این بیانیه به روند اعلام نتایج و مدیریت فرآیند انتخابات واکنش نشان داد و مسئولیت کامل ناکامی در انتخابات و سوء مدیریت آن را متوجه کمیساریای انتخابات دانست.
بیانیه افزوده است که امیدوار بودیم کمیسیون انتخابات، تخلفات بزرگ در انتخابات را تصحیح کند و بعد از اصرار این کمیسیون بر نتایج اعلام می کنیم که این نتایج کاملا مردود است.
در این بیانیه آمده است که مسئولیت کامل شکست رویداد انتخاباتی را متوجه کمیسیون انتخابات و سوء مدیریت آن می دانیم که تاثیر منفی بر مسیر دموکراسی و وفاق جامعه عراق خواهد گذاشت.
این بیانیه تاکید کرده است که با نتایج اعلامی انتخابات کاملا مخالف است.
چارچوب هماهنگی شیعه عراق شامل «سید عمار حکیم، نوری المالکی،هادی العامری، حیدر العبادی، قیس الخزعلی، فالح الفیاض، همام حمودی، احمد الاسدی وعبد الحسین الموسوی» به نمایندگی از جریان ها و گروه های سیاسی شیعی است.
انتخابات زودهنگام پارلمانی یکشنبه هفته گذشته برگزار شد و با اعلام نتایج اولیه از سوی کمیسیون انتخابات عراق بیشتر گروه ها و جریان های سیاسی به روند اعلام نتایج و فرایند شمارش آرا اعتراض کردند.
کمیسیون عالی انتخابات عراق به اعتراضات جدی و ادعاها درباره گم شدن دو میلیون رای یا عدم تسلیم نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار کارت شرکت در انتخابات و یا اختلافات آرا نوارهای صادر شده از صندوقها (پرینت رای) با نتایج اعلامی از کمیسیون و طرح شائبه دخالت خارجی در دستکاری آرا هنوز پاسخی قانع کننده نداده و تصریح کرده که اکثر شکایتها بر نتایج انتخابات بی تاثیر بوده است.
با این حال، کمیسیون انتخابات عراق در کنفرانسی خبری اعلام کرد می توان به این نتایج اخیر نیز اعتراض کرد.