جزییات نرخ ویزیت پزشکان در سال جاری
دبیر شورای عالی بیمه سلامت، جزئیات تعرفههای پزشکی سال ۱۴۰۲ را تشریح کرد.
به گزارش شبکه شرق، محمود رضا محقق در گفتوگو با ایسنا، درباره جزئیات تعرفههای پزشکی سال ۱۴۰۲ که از سوی هیات دولت ابلاغ شده است، گفت: در آذر ماه سال گذشته، شورای عالی بیمه سلامت بحث مفصلی را در حوزه کارشناسی تعرفههای پزشکی ۱۴۰۲ انجام داد و رشد گلوبال ۴۰ درصدی تعرفههای پزشکی را پیشنهاد داد. این پیشنهاد به سازمان برنامه و بودجه اعلام شد و انتظار میرفت که قبل از سال جدید، به تایید و تصویب هیات دولت برسد که این اتفاق نیفتاد. بر این اساس در اولین جلسه هیات دولت در سال جدید در روز ششم فروردین ماه رشد گلوبال و کلی ۲۵ درصدی برای تعرفههای پزشکی سال ۱۴۰۲ مصوب و ابلاغ شد.
وضعیت فرانشیز پرداختی مردم در سال جاری و ادامه روند کاهشی آن
محقق درباره وضعیت پرداخت فرانشیز و پرداخت از جیب مردم در تعرفههای پزشکی سال جاری، گفت: باتوجه به اینکه در تعرفههای پزشکی سال گذشته کاهش قابل ملاحظهای در فرانشیز ایجاد شده بود، همان روند نیز در سال جاری ادامه یافت. بر این اساس در بیماران بستری میزان فرانشیز ۱۰ درصد و در بخش سرپایی ۳۰ درصد است. همچنین در بیمارانی که در سه دهک اول درآمدی قرار دارند، میزان فرانشیز در بستری پنج درصد و در بخش سرپایی ۱۵ درصد است.
بررسی اجرای طرح پزشک خانواده و رایگان شدن بستری
وی ادامه داد: در عین حال در قانون بودجه امسال یکسری تکالیف برعهده وزارت بهداشت گذاشته شده که بحث پزشکی خانواده و تا حد امکان رایگان شدن درمان بستری در بیمارستانهای دولتی مطرح شده است که اقدامات کارشناسی آن در حال انجام است و احتمالا اوایل اردیبهشت ماه یا اوایل خرداد ماه به صورت پایلوت اجرا میشود و بعد از بررسی اشکالات کار، وزارت بهداشت آن را ابلاغ خواهد کرد. بر اساس این طرح، فرانشیز را در مراکز دولتی برای مردم تغییر خواهیم داد؛ به طوری که ممکن است فرانشیز برای برخی اقشار جامعه تا صفر کاهش یابد، البته نه برای همه اقشار جامعه. البته این طرح نیاز به اقدامات و بررسیهای کارشناسی داشته و یکسری شروط دارد. بر این اساس طبق این طرح، آنچه که مردم باید به عنوان فرانشیز پرداخت کنند، از سوی وزارت بهداشت یا سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود.
محقق تاکید کرد: البته باید توجه کرد که این طرح برای بسته بیمهای خدمات پایه بوده و اگر خدمتی فاقد پوشش بیمهای باشد، در این طرح هم پوشش بیمهای پیدا نمیکند. بنابراین نباید این تصور وجود داشته باشد که اگر مردم وارد بیمارستان شدند، همه خدمات به صورت ۱۰۰ درصد رایگان به آنها ارائه میشود، بلکه خدماتی که پوشش بیمهای ندارند، همچنان مشمول پرداخت از جیب از سوی مردم خواهند بود. در عین حال در گام اول بحث بستری در این طرح مطرح شده و بعد از بررسی منابع و اعتبارات تصمیمگیری میشود. اعلام شده که پایلوت این طرح در فاز اول در استانهای کردستان، خراسان جنوبی و بوشهر اجرا میشود و در فازهای بعدی چند استان دیگر هم اضافه خواهد شد.
امسال «ویزیت» پزشکان چقدر است؟
محقق درباره نرخ ویزیت در سال ۱۴۰۲، گفت: در بخش سرپایی دولتی تعرفه ویزیت پزشکان و دندانپزشکان عمومی و دکترای تخصصی در علوم پایه، ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان، ویزیت پزشکان و دندانپزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکترای تخصصی در علوم پایه ۳۷ هزار و ۷۰۰ تومان، ویزیت پزشکان فوق تخصص و دوره تکمیلی تخصصی ۴۵ هزار ۸۰۰ تومان، ویزیت پزشکان متخصص روانپزشکی ۴۷ هزار ۸۰۰ تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی و دوره تکمیلی تخصصی روانپزشکی ۵۶ هزار و ۹۰۰ تومان و ویزیت کارشناس ارشد پروانهدار و کارشناس پروانهدار به ترتیب ۲۵ هزار و ۹۰۰ و ۲۱ هزار و ۱۰۰ تومان است.
وی درباره نرخ تعرفه ویزیت در بخش خصوصی نیز گفت: در بخش سرپایی خصوصی تعرفه ویزیت پزشکان و دندانپزشکان عمومی و دکترای تخصصی در علوم پایه، ۹۰ هزار تومان، ویزیت پزشکان و دندانپزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکترای تخصصی در علوم پایه ۱۳۵ هزار تومان، ویزیت پزشکان فوق تخصص و دوره تکمیلی تخصصی ۱۷۲ هزار تومان، ویزیت پزشکان متخصص روانپزشکی ۱۷۹ هزار تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی و دوره تکمیلی تخصصی روانپزشکی ۲۰۴ هزار تومان و ویزیت کارشناس ارشد پروانهدار و کارشناس پروانهدار به ترتیب ۷۳ و ۶۳ هزار تومان است.
محقق درباره نرخ ویزیت در بخش عمومی غیر دولتی نیز گفت: : در بخش سرپایی در بخش عمومی غیر دولتی تعرفه ویزیت پزشکان و دندانپزشکان عمومی و دکترای تخصصی در علوم پایه، ۴۰ هزار تومان، ویزیت پزشکان و دندانپزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکترای تخصصی در علوم پایه ۶۶ هزار تومان، ویزیت پزشکان فوق تخصص و دوره تکمیلی تخصصی ۷۹ هزار تومان، ویزیت پزشکان متخصص روانپزشکی ۸۵ هزار تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی و دوره تکمیلی تخصصی روانپزشکی ۹۷ هزار تومان و ویزیت کارشناس ارشد پروانهدار و کارشناس پروانهدار به ترتیب ۳۵ و ۳۰ هزار تومان است.
وی در ادامه درباره نرخ ویزیت در بخش خیریه نیز گفت: در بخش سرپایی در بخش خیریه، تعرفه ویزیت پزشکان و دندانپزشکان عمومی و دکترای تخصصی در علوم پایه، ۶۲ هزار تومان، ویزیت پزشکان و دندانپزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکترای تخصصی در علوم پایه ۱۰۵ هزار تومان، ویزیت پزشکان فوق تخصص و دوره تکمیلی تخصصی ۱۲۷ هزار تومان، ویزیت پزشکان متخصص روانپزشکی ۱۳۴ هزار تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی و دوره تکمیلی تخصصی روانپزشکی ۱۵۹ هزار تومان و ویزیت کارشناس ارشد پروانهدار و کارشناس پروانهدار به ترتیب ۵۳ و ۴۰ هزار تومان است.
محقق همچنین گفت: طبق مصوبه تعرفههای پزشکی ۱۴۰۲، تعرفه ویزیت سرپایی افراد با سن کمتر از هفت سال تمام، برای کلیه گروههای تخصصی به میزان ۲۰ درصد نسبت به گروه پایه افزایش مییابد. همچنین کلیه ارائهکنندگان خدمات سلامت مکلف به نسخهنویسی و نسخهپیچی به صورت الکترونیکی خواهند بود. البته طبق بند (ط) تبصره ۱۷ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، در مواردی که به دلیل بروز شرایط اضطراری نظیر حوادث قهری، قطعی اینترنت، قطعی برق و اختلال در زیرساختهای ارتباطی، امکان ثبت و پردازش نسخه الکترونیکی وجود نداشته باشد، نسخهنویسی به صورت کاغذی با درج شماره کد ملی بیمار انجام شده و تعرفههای آن قابل محاسبه و اخذ است. در عین حال طبق تعرفههای ابلاغی امسال پزشکان عمومی با سابقه بیش از ۱۵ سال کار بالینی، مجاز به دریافت معادل ۱۵ درصد علاوه بر تعرفه مصوب هستند.
رشد ۳۰ درصدی ویزیت
وی با بیان اینکه بر این اساس در حوزه ویزیت رشد ۳۰ درصدی را در تعرفهها نسبت به سال قبل داشتیم، گفت: در عین حال یکی از اتفاقاتی که در تعرفههای پزشکی امسال افتاد، این بود که یکی از وظایف قانونی که در قوانین برنامههای پنجم و ششم توسعه بر عهده وزارت بهداشت بود، یکسانسازی جزء حرفهای در خدمات در بخش دولتی و خصوصی بود که امسال این اتفاق افتاد و اکنون جزء حرفهای در بخش دولتی و خصوصی برای پزشکان تمام وقت جغرافیایی دقیقا برابر و معادل ۶۹ هزار و ۷۰۰ تومان است.
محقق همچنین درباره تعرفههای درمان اعتیاد نیز گفت: وزارت بهداشت و سایر مبادی ذیربط در حال برگزاری جلسات متعددی هستند که استانداردهای خدمات درمان اعتیاد را تغییر دهند. باتوجه به اینکه استانداردهای جدید از سوی معاونت درمان در حال تدوین است، تعرفه جدید در این حوزه هنوز اعلام نشده و پس از ابلاغ استانداردها از سوی وزارت بهداشت با فوریت اقدام لازم در این زمینه انجام خواهد شد.