|

تخریب ۸ هزار کیلومتر از شبکه‌های زیرساختی بر اثر سیل و خشکسالی

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: فقط در سال ۱۴۰۱ بیش از ۸ هزار کیلومتر از شبکه‌های زیرساختی بر اثر سیل و خشکسالی از بین رفت.

تخریب ۸ هزار کیلومتر از شبکه‌های زیرساختی بر اثر سیل و خشکسالی

به گزارش شبکه شرق، محمدحسن نامی صبح امروز در دومین همایش ترویجی بیمه کشاورزی با اشاره به اینکه ایران کشور بزرگی است و زیبایی و عظمت آن به دلیل وجود اقوام است، از موهبت های مهمی در کشورمان گفت که 8 تا 11 درصد منابع دنیا را در اختیار داریم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین با اشاره به وسعت ایران و امکانات زیاد در آن که صنعت کشاورزی بیش از همه خودنمایی می‌کند و بیش از نیمی از اشتغال کشور را نیز به خود اختصاص داده است، گفت: در آینده نه چندان دور دنیا با کمبود مواد غذایی به‌ویژه در غلات مواجه می‌شود؛ بنابراین بخش کشاورزی و در کنار آن صنعت بیمه به طور خاص می‌تواند دستاوردهای درخشانی را برای ما رقم بزند.

معاون وزیر کشور با اشاره به اهمیت بیمه، اظهار داشت: بیمه تأمین‌کننده امنیت ذهنی است و اگر نباشد دائما نگرانی و تشویش داریم. وزارت کشور نیز در کنار بیمه صندوق کشاورزی خواهد بود و باید به کشاورزان این امنیت ذهنی را بدهیم که در هر شرایطی می‌توانیم به آنها کمک کنیم و حتی اگر زیان هم دیدند بتوانیم در کنارشان باشیم.

نامی ادامه داد: کشاورزی برای این مهم است که هر محصول نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد، لذا تلاش داریم یکسری تسهیلات جدید ارائه کنیم و اینکه بتوانیم در هر روستا با کمک دهیاران اقدامات بیمه‌ای و فعالیت‌های کشاورزی خوبی را داشته بشیم.

وی با اشاره به گسترش شهرنشینی و اعلام این واقعیت که شهر نمی‌تواند محل مناسبی برای زندگی مردم باشد، از مهاجرت معکوس گفت و اینکه با گسترش علم و تکنولوژی باید به این مهم توجه داشت که از دور هم می‌توان تجارت کرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: اگر به این سمت برویم؛ روستاهای ما که مهمترین بخش در هر کشور هستند می‌توانند به لحاظ توانایی و بالفعل شدن استعدادها و همچنین در افزایش تولید متحول بشوند.

این مسئول با بیان اینکه فعالیت بیمه کشاورزی باید برای آمایش سرزمینی انجام بشود و یکی از حلقه‌های مفقوده ما در این بخش برقرار نبودن نسبت منظم بین انسان، فعالیت و فضا است، آمایش سرزمینی فعلی را در وضعیت عدم تعادل بین این موارد عنوان کرد که اگر درست صورت بگیرد همه کشور از همه مواهب آن می‌توانند استفاده کنند.

وی با اشاره به خسارت‌های ناشی از سیل و خشکسالی در سالهای اخیر که هنوز هم در حال پرداخت آن هستیم، اظهار داشت: تنها در سال گذشته 179 هزار هکتار از اراضی کشاورزی ما دچار خسارت شدند که افزون بر 8 هزار کیلومتر از شبکه‌های زیرساختی را از بین برد.

معاون وزیر کشور در بخش تجهیز و نوسازی کشور با توجه به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که حوادث غیرمترقبه در آن فراوان تکرار شده است، نوسازی 30 میلیون و 226 هزار واحد مسکونی اعم از شهری و روستایی در کشور را یک ضرورت دانست.

وی همچنین تاکید دارد که باید راه جدیدی را در برابر حوادث غیرمترقبه و قابل پیش بینی در پیش بگیریم، به عنوان نمونه امسال 24 استان کشور با تنش آبی مواجه هستند و استانهای سیستان و بلوچستان و سمنان با کمبود شدید آب روبرو شدند که باید برنامه ریزی ما به سمتی برود که در این شرایط کمترین خسارت را در بخش کشاورزی داشته باشیم.

نامی ادامه داد: باید به سمت کشت هیدروپونیک و گلخانه ای برویم چرا که بین 5 تا 7 درصد تولید محصول بالاتری خواهد داشت و اگر به این سمت نرویم در دنیای آینده که بشر با تکنولوژی‌های پیشرفته تری وارد عرصه جدید کشاورزی می شود و از این طریق قدرت خواهد یافت؛ از آنها عقب خواهیم ماند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به آب و هوای خوبی که در گلستان، مازندران و گیلان به برکت وجود ارتفاعات البرز وجود دارد، از کشاورزان این استان‌ها خواست تا زمین ها را خرد نکنند و نگذارند طبیعت از بین برود.

وی ادامه داد: هنوز خیلی‌ها ماهیت وجودی ارتفاعات البرز و زاگرس را نمی‌دانند؛ این مواهب خدادادی مهمترین عوامل تلطیف کننده هوا در ایران و منطقه هستند.

 

ایران دومین کشور در تنوع حمایت از کشاورزان است

قائم مقام  صندوق بیمه کشاورزی کشور با بیان اینکه قدرت آینده جهان از آن کشورهایی است که در بخش کشاورزی توانمند هستند، گفت: ایران دومین کشور جهان در حمایت از بخش کشاورزی و کشاورزان است.

علیرضا آل امین نیز در این مراسم با اشاره به مدیریت این صندوق که متفاوت از سایر مدیریت‌ها و نشان‌دهنده اهمیت آن است، گفت: خدمات بیمه کشاورزی نشان می‌دهد که همه مسئولان و حاکمان از صندوق بیمه کشاورزی حمایت می‌کنند و در تمام دنیا این بیمه "دولتی" است و بیشترین بیمه را نیز آمریکا و چین پرداخت می‌کند و ایران بعد از آمریکا بیشترین تنوع حمایت را از بخش کشاورزی دارد.

آل‌امین با تأکید بر تقویت بخش کشاورزی تصریح کرد: همه کشورهای صاحب قدرت، بعد از حوزه نظامی به حوزه کشاورزی اهمیت می‌دهند و هر کشوری که در حوزه کشاورزی قوی باشد در آینده نیز قوی است و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب تأکیدات ویژه‌ای در این زمینه دارند و حتی اکنون با دستور رهبری، ستاد اجرایی فرمان امام نیز به این بخش نگاه جدی دارد.

وی ادامه داد: 40 درصد حق بیمه کشاورزی در اراضی دیم‌زار را ستاد اجرایی فرمان امام، 50 درصد را دولت و فقط 10 درصد را کشاورزان پرداخت می‌کنند.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با بیان اینکه در حوزه طیور نیز بیمه ما اجباری است و این نشان از اهمیت سلامت دارد، گفت: برنامه‌های خوبی داریم تا از ظرفیت دهیاران، و شرکتهای دانش بنیان – که به فناوری‌های خوبی دست پیدا کردیم - نیز در توسعه بیمه و پیشگیری از خسارات احتمالی استفاده کنیم.

وی درباره پرداخت غرامت به کشاورزان گفت: دولت فعلی به اندازه هشت سال قبلی به کشاورزان غرامت پرداخت کرده است و این نشان می‌دهد دولت تا چه اندازه به تقویت بخش کشاورزی کمک کرده است. دولت در حمایت از بخش کشاورزی پای کار و حامی است  اگر می‌خواهیم پرداختی باشد باید از طریق بیمه کشاورزی باشد. اخیراً یک تفاهمنامه با محیط زیست منعقد شده است که از چند گونه وحوش در حال انقراض حمایت بشود به طوری که اگر به بخش کشاورزی خسارت زدند کشاورزان آنها را نکشند ولی خسارت خود را دریافت کنند.

 

منبع: تسنیم
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها