راهاندازی سامانه فروش غیرحضوری در میادین میوه و تره بار مناطق پایتخت
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران از «راه اندازی سامانه فروش میوه و ترهبار غیرحضوری درسطح مناطق»، «احداث و توسعه میادین و بازارچه های میوه و تره بار محلی» و «توسعه روش های پرداخت الکترونیک» به عنوان تکلیف اختصاصی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار در احکام برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران خبر داد.
به گزارش شبکه شرق، امیر شهرابی در نشست تعاملی ادارات کل برنامه و بودجه و دفتر پایش و ارزیابی عملکرد با سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار اظهار کرد: رویکرد ما در نشست های تعاملی حرکت در فضای شفاف و کمک به بهبود فرایند اجرایی و ارتقای عملکرد مجموعه هاست. بسیاری از مسائل سازمان ها و شرکت ها با تفاهم مشترک با بودجه مرتفع خواهد شد.
وی میادین میوه و تره بار را سازمانی مهم، استراتژیک و دارای کارکرد ملی در حوزه شهرداری تهران دانست و خاطرنشان کرد: بازارهای میوه و تره بار شهرداری تهران به عنوان مکان هایی ویژه جهت عرضه مایحتاج روزانه شهروندان، در زندگی شهری از اهمیت فراوانی برخوردارند. میادین از جمله سازمانهای در تعامل با مردم است و شهروندان از طریق آن با شهرداری ارتباط برقرار می کنند. بنابراین عملکرد این سازمان رابطه مستقیمی با رضایت شهروندان از شهرداری تهران دارد. به طوری که گاهی عدم تعامل یا رفتار ناصحیح یک فروشنده، می تواند به نارضایتی مردم و حتی شکایت از مجموعه شهرداری نیز منجر شود.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با تأکید بر ضرورت تدقیق در مورد پروژه های احداثی و آزمایشگاه سازمان میادین میوه و تره بار گفت: احداث بازارهای جدید تکلیف برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران است. برنامه چهارم دارای بازه زمانی مشخص است و برخلاف دوره های قبل این بار منطبق با دوره مدیریت شهری تدوین و ابلاغ شده است. بنابراین تمام حوزه ها باید اجرای احکام آن را با حساسیت و جدیت دنبال کنند.
وی، تقید تمام بخش های شهرداری به چارچوب های بودجه را ضروری دانست و افزود: در عین حال پایبندی به اصل انعطاف پذیری بودجه گاهی ایجاب می کند به فراخور موضوعات مهم با اولویت اجرای درخواست های شهروندان، تغییراتی ایجاد شود که ما در کنار مجموعه ها هستیم و به لحاظ بودجه ای نیز کمک می کنیم کارها به سرانجام برسد.
شهرابی با اشاره به پیاده سازی انضباط مالی و فرایند شفاف سازی مدنظر شهردار تهران یادآور شد: بنا داریم طی جلسه مشترک سه جانبه بین معاونت مالی و اقتصاد شهری، اداره کل برنامه و بودجه و سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار، ضمن تدقیق درآمد- هزینه های سازمان، در راستای رفع موانع خدمتی سازمان میادین و همچنین تسهیل تدوین بودجه سال آتی گام برداریم.
وی با اشاره تکلیف سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار در۳حکم اختصاصی و ۴ شاخص برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران، گفت: در باب مأموریت هوشمندسازی و بهبود مدیریت طبق حکم۱۲۰، باید روش های پرداخت الکترونیک در میادین میوه و تره بار را توسعه ببخشد و طبق حکم ۱۲۲ نیز احداث بازارهای میوه و تره بار، راه اندازی سامانه فروش میوه و تره بار غیرحضوری در سطح مناطق ۲۲گانه شهر تهران و توسعه میادین و بازارچه های محلی میوه وتره بار مورد نیاز را در دستورکار قرار دهد. همچنین در باب مأموریت محیط زیست وآلودگی هوا در راستای اجرای آیین نامه برنامه مدیریت سبز نیز اجرای حکم ۴۹ در خصوص تدوین دستورالعمل تشویقی توسعه ساختمان های سبز در شهر تهران و کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی را بر عهده دارد.
شهرابی بر ضرورت رعایت دستورالعمل پروژه های جدید برای سال ۱۴۰۳ تاکید کرد و با اشاره به گستردگی نفوذ بازارهای میادین میوه و تره بار در بین مردم و سطح تماس بسیار زیاد آن با شهروندان، همکاری جدی این سازمان و بهره گیری بهینه از ظرفیت های موجود در اجرای نظرسنجی مردمی بودجه ریزی مشارکتی (دومین دوره طرح من شهردارم) را خواستار شد.
محمد امیرآبادی مدیرکل دفتر پایش برنامه،کنترل پروژه و ارزیابی عملکرد شهرداری تهران نیز گزارشی از پیشرفت عملکرد پروژه های تملک دارایی سرمایه ای و پروژه های طرح «من شهردارم» سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار ارائه داد.
امیرآبادی همچنین تلاش برای به ثمر رسیدن پروژه های من شهردارم و پروژه های عمرانی سال ۱۴۰۲ این سازمان در حوزه احداث بازارهای جدید، مناسب سازی برای تردد معلولین و جانبازان، ایمن سازی و بهسازی، ایجاد زیرساختها و تامین تجهیزات برای حوزه های ماموریتی تعیین شده و هوشمندسازی و تجهیز بازارها را از سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران خواستار شد.
ایوب فصاحت، مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران نیز با اشاره به پراکندگی مراکز عرضه در سطح پایتخت گفت: بزرگترین بازار عرضه محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی با ۲۹۵ مرکز عرضه در ۲۲۳ محله تهران مربوط به غرفه های سازمان میادین و میوه و تره بار است به طوری که ۴۳ درصد بازارهای ما در مناطق شمال تهران و ۵۷ درصد بازارها در مناطق جنوب تهران مشغول خدمت رسانی به شهروندان هستند.
وی راه اندازی زنجیره تأمین را از جمله برنامه های تحولی این سازمان عنوان کرد و افزود: در صورت تصویب این طرح در هیئت دولت، این زنجیره خرید به صورت مستقیم انجام می شود و در بخش میوه بر روند فعالیت اپلیکیشنها و تعادل قیمت در سطح تهران و کشور اثرگذار خواهد بود.
فصاحت همچنین، بهره برداری از ۴ بازار جدید ترهبار در مناطق ۲، ۳، ۲۰ و ۲۲ تهران، مزایده هوشمند ۵۲۱ غرفه میوه و تره بار در سطح تهران، فراهم سازی امکان عرضه ۳ محصول مهم مورد استفاده شهروندان به قیمت مصوب در میادین ۳۰۰ گانه پایتخت را از جمله اقدامات مهم سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران برشمرد.
بر اساس گزارش سایت شهر، در این نشست ضمن برآورد عملکرد منابع و مصارف جاری سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار در سال ۱۴۰۲، گزارش ردیف های هزینه ای و درآمدی سازمان، وضعیت نیروی انسانی شاغل در میادین، وضعیت دارایی های موجود میادین و همچنین درخواست ها و پیشنهادهای سازمان میادین نیز ارائه شد.