سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازهای ندارند و در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در معرض خطر قرار دارند.
به گزارش شبکه شرق، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بافت فرسوده است و هیچ سازهای ندارند.
محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئلهای فانتزی نیست، اظهار داشت: 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازهای ندارند.
وی با بیان اینکه 224 هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بناها و خانههای نا ایمن باشند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانههای نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود میآید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.
آئینی با انتقاد از عدم احیای بافتهای فرسوده و معابر تنگ در برخی شهرهای کشور گفت: نوسازی بافتهای فرسوده توسط دولت انجام نمیشود و باید سرمایهگذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحدهای مسکونی ایمن تشویق کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیسجمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بستههای تشویقی توسط شهرداریها میتواند خانههای نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب میشود به تعداد واحدهای مسکونی ایمن افزوده میشود.
وی با اشاره به عدم آگاهی 70 درصد مردم در احیای بافتهای فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از 50 درصد تخفیفها بهرهمند شوند و تخفیفها باید تا 100 درصد نیز عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 92 درصد پروانههای ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط 8 درصد در شهرستانهای استان تهران صادر شده است، گفت: پروانههای ساخت باید ظرف حداکثر 3 ماه برای مردم صادر شود.
شهرداریها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند
در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شوراها در توسعه شهرها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا میتواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.
وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداریها افزود: شهرداریها نباید به دنبال درآمدزایی از بافتهای فرسوده باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.
غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساختها در بافتهای فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانههای عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.