موبایل عامل اصلی تصادفات رانندگی در ایران است
معاون پلیس راهور تهران گفت: علت وقوع ۴۶ درصد از تصادفات استفاده از تلفن همراه است.
به گزارش شبکه شرق، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، با بیان اینکه بیشتر تصادفات به خاطر عدم توجه به جلو است؛ گفت: استفاده از هر چیزی که باعث حواسپرتی راننده شود، ممنوع است.
سرهنگ فیروز کشیر، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ درباره حواس پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواسپرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده میگیرد؛ بنابراین ممنوع است.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد که به عنوان مثال همه رانندگان میدانند استفاده از تلفن همراه، در حین رانندگی باعث حواس پرتی راننده میشود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار میکنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که میتواند فجایع بسیاری رقم بزند.
کشیر افزود: بارها مشاهده شده که برخی از رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف می شوند تا لحظهای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیهای که رانندگان در پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش میکنند و این چنین با خودروی جلویی برخورد میکنند.
کشیر گفت: تلفن همراه به گونهای است که وقتی فرد از آن استفاده میکند؛ تمام حواسش را میگیرد بنابراین از اطراف غافل شده و نمی تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم، واکنش درستی داشته باشد.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده میشود.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد که راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود؛ اجتناب کند.
کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس پرتی رانندگان میشود؛ گفت: ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به صراحت هشدار میدهد که رانندگان حق ندارند در حین رانندگی دخانیات استفاده کنند. زیرا علاوه بر ایجاد حواس پرتی، ممکن است ته سیگار بر روی لباس راننده بیافتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند؛ چرا که ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودروها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف در پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز، از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق میافتد.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد : همچنین در بررسیها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد
کشیر گفت: همچنین این تحقیق نشان میدهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنیهای غیرمجاز و مصرف روانگردانها به میزان ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث میشود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث میشود تاری دید، کاهش شدید شنوایی، درگیری ذهنی و مغزی، درک نکردن فاصله نیز رخ دهد؛ بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده. بنابراین از رانندگان درخواست میکنیم عواملی که باعث حواسپرتی در رانندگی می شوند را حذف کنند.