|

خطر سیل جدی است!

امشب سیل استان فارس را تهدید می‌کند؛ هشدار سیل برای ۱۹ استان کشور صادر شد/ ویدئو

سازمان هواشناسی از صدور هشدار نارنجی برای ۱۹ استان کشور، وقوع سیل و سیلابی شدن مسیرها، وزش باد شدید و طوفان خبر داد.

امشب سیل استان فارس را تهدید می‌کند؛ هشدار سیل برای ۱۹ استان کشور صادر شد/ ویدئو

به گزارش شبکه شرق، سازمان هواشناسی برای برخی استان‌ها هشدار نارنجی بارش‌های سیل‌آسا، آبگرفتگی معابر، وقوع یلاب و سیل، وزش باد شدید و طوفان صادر کرد.

سازمان هواشناسی ضمن صدور هشدار نارنجی از احتمال وقوع مجدد سیل در شمال شرق کشور خبر داد.

سازمان هواشناسی اعلام کرد: امروز بعدازظهر احتمال وقوع مجدد سیل در شمال شرقی کشور، استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، بجنورد، گلستان و سمنان دور از انتظار نیست و مردم از اتراق در اطراف رودخانه جدا خودداری کنید. همچنین، هشدار نارنجی هواشناسی برای شدت بارندگی‌ها در استان اردبیل صادر شده و احتمال طغیان رودخانه وجود دارد. طبق گزارش سازمان هواشناسی، به دلیل افزایش شدت بارش‌ها و وقوع سیلاب در استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و فارس هشدار نارنجی صادر شده است.

صدور هشدار نارنجی سیل برای ۱۹ استان کشور

کارشناس سازمان هواشناسی از صدور هشدار نارنجی به ۱۹ استان کشور خبر داد و گفت: امکان سیلابی شدن مسیرها و تخریب محصولات کشاورزی در پی با تشدید رگباری بارش‌ها پیش‌بینی می‌شود.

امین حسین نقشینه، کارشناس سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در پی تشدید بارش‌های رگباری همراه با ناپایداری محلی و گفت: امروز پنجشنبه در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، سمنان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، خوزستان افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت در برخی نقاط گردو خاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش بینی می‌شود.

کارشناس هواشناسی در ادامه تاکید کرد: همچنین امروز در برخی مناطق غرب و دامنه‌های جنوبی البرز بارش‌ های پراکنده انتظار می‌رود.

او افزود: برای فردا جمعه در استان‌های خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، مناطق مرکزی و شرقی فارس و شنبه (۲۹ اردیبهشت) برای استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، اردبیل بارش‌های رگباری پیش‌بینی می‌شود که موجب اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌های بین شهری، آب‌گرفتگی معابر سطحی، جاری شدن روان آب، سیلابی شدن مسیرها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه‌، تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت (تابلوهای تبلیغاتی، بنر، داربست‌ها)، اختلال در ناوگان حمل و نقلی، سقوط سنگ در مناطق کوهستانی و خسارت به محصولات کشاورزان از اثرات بارش‌ها خواهد بود.

نقشینه در پی بارش‌ها توصیه کرد: از سفرهای غیرضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیرهای آبی، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام، عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از سازه‌های موقت، لایروبی و کنترل دما و رطوبت کانال‌ها و آبروها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی دام و طیور و از استفاده محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی جدا خودداری کنید.

این مسئول تصریح کرد: فردا در استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، فارس، بوشهر، شمال هرمزگان، شرق اصفهان، نیمه شمالی استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، ارتفاعات استان‌های زنجان، قزوین، البرز، تهران و سمنان افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت در برخی نقاط خیزش گردوخاک رخ خواهد داد.

همچنین نقشینه از رگبار باران در برخی از ساعات و نقاط تهران به همراه وزش باد شدید برای فردا و پس‌فردا خبر داد و گفت: در روزهای جمعه و شنبه کاهش دمای نسبی هوا و احتمال بارش تگرگ در مناطق مرتفع پایتخت پیش‌بینی می‌شود.

او گفت: شرایط ذکر شده برای شنبه در نوار شمالی کشور و برخی مناطق شرقی و طی یکشنبه در شمال غرب، غرب سواحل دریای خزر، شرق و شمال شرق کشور و روز دوشنبه در شمال غرب، غرب سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز مرکزی و غربی ادامه خواهد داشت.

نقشینه در خاطرنشان کرد: شدت بارش‌ها از امروز تا روز شنبه در شمال شرق کشور پیش بینی می‌شود و طی سه روز آینده به تناوب در اغلب مناطق، به ویژه مرکز و نوار جنوبی کشور، وزش باد شدید رخ می‌دهد.

دستور وزیر کشور به دستگاهای امدادی و خدماتی برای مواجهه با سیل و سیلاب‌های احتمالی

وزیر کشور گفت: همه استانداری‌ها باید به هشدارهای سازمان هواشناسی توجه کنند و ستادهای بحران تشکیل جلسه بدهند.

احمد وحیدی با تاکید بر اینکه باید هشدارها جدی گرفته شود و همه استانداری‌ها باید به هشدارهای سازمان هواشناسی توجه کنند و ستادهای بحران تشکیل جلسه بدهند، اظهار کرد: باید همچنین بازدیدهای میدانی صورت گیرد و دستورات لازم داده شود و آنجایی که نیاز به لایه روبی است لایه روبی انجام شود.‌

وزیر کشور اظهار کرد: همچنین باید از کانال‌های انتقال آب در داخل شهرها که احتمال دارد به دلیل گل و لای و خاک بسته شده باشد، مراقبت شود و شهرداران این فضا را باز کنند و همه فضاها آماده باشد تا مسیر انتقال آب باز باشد و مسیرهای آب بسته نشود. همچنین کانال‌های انحرافی که می‌تواند آب را در دشت پخش کند در نظر گرفته شود.

وحیدی با تأکید بر اینکه سازه‌هایی که دچار مشکل است در صورت نیاز در روستاها به طور موقت تخلیه شوند و اگر در حریم رودخانه ها هستند مراقبت کنند و در این حریم‌ها نباشند، ادامه داد: پلیس راه و راهور و راهداری نیز باید به موقع نسبت به اعلام هشدار لازم برای جلوگیری از تردد در جاده‌هایی که مشکل دارند، اقدام کنند .

به گفته وزیر کشور، این اقدامات در ستاد مدیریت بحران استانها و شهرستان‌هایی که بهشون هشدار داده می‌شود،  باید انجام شود.

او در پاسخ به این سوال که اگر قرار باشد جاده‌ای بسته شود، اعمال دستور شده و بسته خواهد شد، گفت: اگر بنا باشد جاده‌ای را  بر اثر هشدارها و پیش بینی‌ها ببندند، جاده‌ها با همکاری راهداری وپلیس راهور بسته می‌شود؛ البته چون این باران‌ها در زمان کمی بارش می‌کنند ممکن است نیم یا یک ساعت با توجه به احساس خطری که می‌کنیم راه بسته شود، ولی اگر خطر رفع شود راه‌ها باز خواهد شد تا مسافران در جاده‌ها تردد کنند.

آماده‌باش مدیریت بحران برای سیل و بارش‌‌های سیل‌آسا در ۷ استان

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به پیش‌بینی فعالیت سامانه بارشی در هفت استان کشور در روزهای جمعه و شنبه، هشدارهایی را به مردم ارائه کرد و از آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدماتی خبرداد.

حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی گفت: سازمان هواشناسی برای روز جمعه تشدید فعالیت‌ سامانه بارشی به همراه رگبار باران، رعدو برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتا شدید تا شدید، آبگرفتگی، رواناب، سیلابی شدن مسیل‌ها و اختلال در سیستم حمل و نقل را برای استان‌های خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، گلستان، مازندران، گیلان، اردبیل، مناطق مرکزی و شرقی فارس پیش‌بینی کرده است.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: برای روز شنبه نیز فعالیت همین سامانه برای استان‌های گیلان، مازندران، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، گلستان و اردبیل پیش‌بینی شده است. 

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی از مخاطراتی است که ممکن است تحت تاثیر فعالیت این سامانه رخ دهد، گفت: پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول های ضد تنش در گیاهان باغی از جمله‌ توصیه‌هایی است که باید از سوی مردم جدی گرفته شود.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور همچنین از آماده‌باش مدیریت بحران خبر داد و گفت: در راستای پیش‌بینی انجام شده از سوی هواشناسی، سازمان مدیریت بحران کشور تمامی دستگاه‌های امدادی، خدماتی و انتظامی در مناطق تحت تاثیر سامانه مذکور را به حالت آماده‌باش کامل درآورده است.

منبع: مهر