درمان قطعی ۸۰ درصد موارد ابتلا به صرع
رئیس پنل فارماکوژنتیک و بیماریهای کودکان، از درمان قطعی بیش از ۸۰ درصد موارد ابتلا به صرع کودکان در ایران و جهان خبر داد و گفت: امروزه صرع یا اپیلپسی در کودکان با روشهای نوین درمانی نظیر درمانهای جراحی، استفاده از داروهای خاص براساس تستهای ژنتیکی که اغلب آنها در ایران قابل انجام است و در نهایت ژندرمانی بهطور قطعی درمان میشوند.
به گزارش شرق ، رضا شروین بدو، فوقتخصص مغز و اعصاب کودکان و هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه برگزاری نخستین کنگره بینالمللی فارماکوژنتیک در ایران، اظهار کرد: در یک پنل تخصصی با عنوان «فارماکوژنتیک و بیماریهای کودکان» با حضور پزشکان صاحبنام بیماریهای کودکان در حوزههای مختلف نظیر فارماکوژنتیک و اختلالات نورولوژیک کودکان، فارماکوژنتیکس و بیماریهای متابولیک و ارثی در آنها، نقش فارماکوژنتیکس در اختلالات هماتولوژیک کودکان، فاماکوژنتیک و سیستم ایمنی(ایمونولوژی) کودکان، موضوع بعدی فارماکوژنتیک در بحث پیوند سلولهای بنیادین و در نهایت موضوع اصول فارماکوژنتیک در طب کودکان بحث و بررسی میشود.
وی، دستگاه عصبی کودکان را از مهمترین سیستمهای بدن بهلحاظ پیچیدگیهای آن در سالهای نخستین و اینکه شمار فراوانی ژن هدایت عملکرد این سیستم عصبی را برعهده دارند، برشمرد و افزود: با بالندگی و بلوغ سیستم عصبی نقش فاکتورهای ژنتیکی هم بیشتر میشود.
*اختلالات یادگیری در حیطه طب کودکان قرار میگیرد
این هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به وجود ۲ دسته اختلالات سیستم عصبی اعم از اختلالات سیستم عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع و دیگری اختلالات سیستم عصبی محیطی شامل اعصاب محیطی، خاستگاه عصب، جانکشن و محل اتصال عصب و عضله گفت: اختلالات یادگیری و مسایل اینچنینی در حیطه طب کودکان قرار میگیرد.
بدو، صرع(اپیلپسی) را شایعترین اختلال سیستم عصبی کودکان در ایران و جهان برشمرد و افزود: یک سوم از این موارد به درمان مقاوم هستند که باید افزونبر دارودرمانی اقدامات پیشرفتهتری چون طب دقیق علت را شناسایی کرد که اغلب هم ژنتیکی هستند و مداخلات درمانی را براساس علت انجام داد تا بهترین دارودرمانی برای بیمار انتخاب شود.
وی، با اشاره به اینکه صرع علتهای متعددی دارد(مولتیفاکتوریال) که وجه اشتراک همه آنها بروز اختلالات تشنجی است، در ادامه خاطرنشان کرد: بسیاری از اختلالات صرع خوشخیم و به درمان پاسخ میدهند.
رئیس پنل فارماکوژنتیک و بیماریهای کودکان نخستین کنگره بینالمللی فارماکوژنتیک، از شایعترین سندرمهای صرعی در کودکان در رده سنی ۳ تا ۱۳ سال را صرع «رولاندیک» برشمرد و افزود: در این نوع صرع شبکهای از ژنها میتوانند علت بروز این نوع صرع شوند و کودکان با دو سال درمان بهبودی حاصل میکنند.
دوشن، دیستروفیهای عضلانی از اختلالات نخاعی و سیستم عصبی مرکزی
دکتر بدو، اختلالات عضلانی دوشن، دیستروفیهای عضلانی، اختلال شاخ قدامی نخاع SMA و اختلالات خود نخاع را از دیگر اختلالات نخاعی و سیستم عصبی مرکزی دانست و خاطرنشان کرد: نقش حوادث و سوانح را هم نباید در بروز این قبیل اختلالات نادیده گرفت که روند ترمیم این ضایعات دشوار است.