از سوی روسیه؛
ارسال غلات به اوکراین از سر گرفته شد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، روسیه مشارکت خود در توافق ترکیه و با میانجیگری سازمان ملل در مورد صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه را از سر گرفته است.
به گزارش شبکه شرق و به نقل از آرتی روسیه تعلیق ارسال غلات از طریق دریای سیاه را لغو کرد.
وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد، روسیه مشارکت خود در توافق ترکیه و با میانجیگری سازمان ملل در مورد صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه را از سر گرفته است.
در این بیانیه آمده است که مسکو پس از دریافت ضمانتهای کتبی از کییف مبنی بر عدم استفاده از کریدور امن ارائهشده توسط روسیه برای اهداف نظامی، با رفع تعلیق موافقت کرد.
در این بیانیه تاکید شده است: روسیه تضمینهای کتبی اوکراین را که با کمک ترکیه و سازمان ملل دریافت کرده کافی میداند و مشارکت خود را در قرارداد غلات از سر میگیرد. اوکراین اطمینان داده است که از کریدور بشردوستانه فقط مطابق با ابتکار دریای سیاه استفاده خواهد شد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفت که استفاده از کریدور غلات ادامه خواهد یافت، چنین توافقی پس از گفتگوهای وی با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه و مذاکرات وزرای دفاع ترکیه و روسیه حاصل شده است.
در ۲۹ اکتبر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مسکو مشارکت خود در توافقنامه غلات اوکراین را به دنبال حمله پهپادی اوکراین که کشتیهای نظامی و غیرنظامی در سواستوپل کریمه را هدف قرار داده بود، به حالت تعلیق در میآورد. وزارت دفاع گفت که مقدمات این حملات تحت هدایت متخصصان انگلیسی انجام شده است و اوکراین از کریدور امنیتی معامله غلات استفاده می کند.
اردوغان در نشست اعضای حزب گفت: پس از گفتگوهای من با پوتین و مذاکرات وزیر دفاع ما با [سرگئی] شویگو [وزیر دفاع روسیه] - همانطورکه برنامه ریزی شده کریدور غلات از ساعت ۱۲:۰۰ به وقت محلی فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: یکی از شروط برای ازسرگیری مشارکت روسیه در معامله غلات، رفع موانع مستقیم و غیرمستقیم بر سر راه صادرات کود است. این جزء لاینفک معامله بود. تاکنون این بخش از معامله انجام نشده است.
این سخنگو افزود: استفاده از کریدور غلات برای مقاصد نظامی توسط ارتش اوکراین دومین موضوعی است که روسیه با معامله غلات دارد. و دومین [مسئله] اقدامات ارتش اوکراین در استفاده از کریدور کشتیهای تجاری برای مقاصد نظامی است که امنیت را به خطر می اندازد و در این شرایط روسیه نمیتواند به سادگی امنیت این کشتی ها را تضمین کند. این دقیقا همان نقشی است که روسیه بر عهده گرفته است.