|

افزایش نگرانی‌ها از پیشروی‌های روسیه/ روسیه ۲۷۸ کیلومتر مربع از اوکراین را تصرف کرد

روسیه در گام‌های نخست جنگ‌های‌اش ضعیف است، اما کار را با قدرت به اتمام می‌رساند. آمریکا ماه‌های آینده را سرنوشت‌ساز می‌داند و نگران جنگ اوکراین و روسیه است.

افزایش نگرانی‌ها از پیشروی‌های روسیه/ روسیه ۲۷۸ کیلومتر مربع از اوکراین را تصرف کرد

به گزارش شبکه شرق، خبرگزاری فرانسه می‌گوید محاسباتش بر مبنای داده‌های «موسسه مطالعات جنگ» نشان می‌دهد ارتش روسیه در فاصله 9 تا 15 ماه مه، توانسته 107 مایل مربع (معادل با 278 کیلومتر مربع) از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورد.

ارتش روسیه از جمعه گذشته، توانسته ۲۷۸ کیلومتر مربع از اوکراین را به تصرف خود درآورد.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید محاسباتش بر مبنای داده‌های «موسسه مطالعات جنگ» نشان می‌دهد ارتش روسیه در فاصله 9 تا 15 ماه مه توانسته 107 مایل مربع (معادل با 278 کیلومتر مربع) از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورد.

این پیشروی در پی حمله زمینی غافلگیرکننده روسیه به منطقه «خارکیف» در شمال شرق اوکراین که از جمعه گذشته، آغاز شده، صورت گرفته و بزرگ‌ترین تصرف ارضی روسیه در یک تک‌عملیات از اواسط دسامبر 2022 به شمار می‌رود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم امروز «پنج‌شنبه» هشدار داد ارتش کشورش با وضعیت نظامی «بسیار دشواری» در آن منطقه روبرو است. او همچنین گفت که کی‌یف نیروهای کمکی بیشتری را روانه این منطقه کرده است.

همزمان فرمانده ارتش اوکراین روز پنجشنبه مدعی شد که توانسته جلوی پیشروی روسیه در بخش‌هایی از این منطقه را بگیرد. کی‌یف علاوه بر این نیروهای روسیه را به کشتن غیرنظامیان در سرزمین‌هایی که طی یک هفته پیش تصرف کرده متهم کرده است.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز چهارشنبه احکامی را امضا کرد که بر اساس آنها از تعدادی از توافقات جمعی کشورهای مستقل مشترک المنافع، از جمله توافقنامه‌های ربوط به نیروهای مسلح و نیروهای استراتژیک خارج شد. 

بر اساس اسنادی که در وب‌سایت دفتر زلنسکی منتشر شده، این احکام به اوکراین اجازه می‌دهد تا از توافقنامه‌های قبلی در چارچوب جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع در مورد نیروهای مسلح و نیروهای مرزی مربوط به سال 1991 و وضعیت نیروهای استراتژیک سال 1992 خارج شد.

اوکراین همچنین از عضویت در توافقنامه مربوط به ایجاد یک کمیسیون مشترک مشورتی در مورد مسائل خلع سلاح خارج شد. این قرارداد در سال 1992 امضا شده بود.

علاوه بر این، زلنسکی فرمانی مبنی بر خروج این کشور از تعدادی از تصمیمات شورای سران کشورهای مستقل مشترک المنافع در مورد مشارکت کی‌یف در این ارگان امضا کرد.

پیشروی‌های روسیه در جنگ اوکراین کاخ سفید را نگران کرده است

«روسیه در گام‌های نخست جنگ‌های‌اش ضعیف است، اما کار را با قدرت به اتمام می‌رساند. آمریکا ماه‌های آینده را سرنوشت‌ساز می‌داند و نگران است.»

روزنامه آمریکایی در گزارشی به نگرانی آمریکا از دستاورد‌های اخیر روسیه در میدان نبرد اشاره و اذعان کرد که واشنگتن سعی دارد قبل از آنکه دیر شود، حمایت خود از اوکراین را افزایش دهد.

گلوله‌های توپ و پهپاد‌هایی که آمریکا و ناتو به اوکراین داده‌اند با سد تجهیزات جنگ الکترونیکی روسیه برخورد کرده‌اند و تعلل آمریکا در تصویب بودجه ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین هم وضعیتی را به وجود آورد که مسکو از آن نهایت استفاده را برد.

مقامات آمریکایی مدعی هستند که در صورت تحویل کمک‌های نظامی جدید آمریکا به اوکراین، این کشور می‌تواند بخشی از پیشروی‌های روسیه در این مدت را خنثی کرده و ارتش روسیه را به عقب براند، اما حتی آمریکایی‌ها هم از ارائه تصویری نسبتا دقیق از وضعیت خطوط مقدم در آینده نزدیک هراس دارند و مشحص نیست زلنسکی می‌تواند در سال آینده بالاخره ضدحمله‌ای موفقی علیه روسیه به اجرا بگذارد یا نه.

این در حالی است که به گزارش نیویورک‌تایمز، تنها ۱۸ ماه پیش، مقامات کاخ سفید و پنتاگون اطمینان داشتند که نیرو‌های روسیه سقوط خواهند کرد و ارتش این کشور به‌کلی از اوکراین عقب رانده خواهد شد.

با این حال، کسانی که سابقه خوبی در تجزیه و تحلیل سیاست‌های روسیه دارند، از تغییر وضعیت به نفع مسکو حیرت‌زده نیستند.

«استفن هادلی» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دولت «جرج دابلیو. بوش» می‌گوید: «روسیه معمولا جنگ‌هایش را با ضعف آغاز می‌کند، اما با قدرت به پایان می‌رساند. مسکو حالا جمعیت زیاد و زیرساخت نظامی عظیم خود را به کار گرفته تا به بازی برگردد.»

آمریکا که نگران پیشروی مضاعف روسیه در اوکراین است، قصد دارد حمایت تسلیحاتی از کی‌یف را افزایش داده و مشاوره نظامی بیشتری به سران ارتش این کشور ارائه کند تا کی‌یف در برابر برتری‌های روسیه در حوزه فناوری مقابله کند.

در این گزارش آمده است: «دولت بایدن ماه‌های آینده را در جنگ اوکراین حیاتی و سرنوشت‌ساز می‌داند و از تحولات آتی نگران است، زیرا احتمالا دو طرف بالاخره وارد مذاکره شده و نوعی از آتش‌بس در این مناقشه برقرار خواهد شد.»

منبع: تسنیم