|

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای:

همه متهمان در پرونده کرسنت محاکمه شده‌اند

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در جمع دانشجویان دانشگاه «بوعلی سینا» همدان حاضر شد که سیزدهمین حضور او در دانشگاه‌های سراسر کشور و نشست‌های دانشجویی در دوره تصدی مسئولیت ریاست قوه قضائیه محسوب می‌شود.

همه متهمان در پرونده کرسنت  محاکمه شده‌اند

شرق: حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در جمع دانشجویان دانشگاه «بوعلی سینا» همدان حاضر شد که سیزدهمین حضور او در دانشگاه‌های سراسر کشور و نشست‌های دانشجویی در دوره تصدی مسئولیت ریاست قوه قضائیه محسوب می‌شود. رئیس عدلیه در این نشست پاسخ‌گوی سؤالات دانشجویان بود و از سرنوشت پرونده کرسنت گفت و تبرئه طبری را تکذیب کرد.

به گزارش میزان، رئیس قوه قضائیه طی سخنانی در این نشست دانشجویی‌ اظهار کرد: حقیقتا نحوه حرف‌زدن و انتقادکردن شما جوانان دانشجو، شیرین و دلچسب است و من منت شما را دارم که نقد می‌کنید. رئیس دستگاه قضا گفت: شما دانشجویان در این جلسه بالغ بر ۷۰ موضوع را طرح کردید که من همه آنها را یادداشت کردم و نسبت به همه آنها توجه و اهتمام دارم. رئیس عدلیه با اشاره جنایات مستمر و وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه گفت: واژگان و تعابیر برای توصیف جنایات وحشیانه و سبعانه صهیونیست‌ها در غزه ناکافی است. مدعیان حقوق‌ بشر در مجامع بین‌المللی با سکوت خود در قبال جنایات صهیونیست‌ها در غزه نشان دادند که ادعا‌های حقوق‌بشری‌شان تا چه میزان سست و بی‌پایه است.

اگر دنبال اثرگذاشتن حرف خود هستید با ادبیات مناسب حرف بزنید

قاضی‌القضات بیان کرد: نقد شما دانشجویان گران‌قدر باید علاوه بر اینکه از صراحت برخوردار باشد، درست و بجا و صواب نیز باشد؛ گاهی برخی مطالب که به اسم نقد مطرح می‌شوند متمایز از حقیقت و واقعیت هستند و برخی از نقد‌ها نیز شاید درست و صواب باشند، اما متوجه دستگاه قضائی نیست. فرد نقاد اگر می‌خواهد نقدش اثرگذار باشد باید به ادبیات خود توجه کند. باید توجه داشت که هدف از نقدکردن تضعیف یکدیگر نیست، بلکه هدف اصلاح امور است.

به شدت طرفدار برگزاری دادگاه‌های علنی هستم

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: من از طرفداران پروپاقرص برگزاری دادگاه‌های علنی و انتشار مفاد دادگاه‌ها در چارچوب موازین مندرج در قانون اساسی هستم. اعتقاد دارم که در رابطه با همه جرائم، چه مفاسد اقتصادی و چه جرائم امنیتی، تا آنجا که قانون اساسی استثنا نکرده، می‌توان دادگاه‌ها را علنی برگزار کرد و این امر بازدارندگی قابل توجهی دارد و بازدارندگی این امر، حتی از مجازات‌های شدید نیز بیشتر است. اما در این زمینه باید توجه داشت که قانون موجود، اجازه انتشار بسیاری از دادگاه‌های علنی را هم نمی‌دهد؛ به هر ترتیب، من به عنوان رئیس قوه قضائیه تاکنون با کلیه درخواست‌های واصله از ناحیه دادستان کل برای انتشار مفاد دادگاه‌ها موافقت کرده‌ام.

می‌گویید شهید رئیسی در پرونده کرسنت خوب عمل کرد؛ پس چرا در دوره ایشان پرونده به نتیجه نرسید؟

رئیس دستگاه قضا در واکنش به اظهارات یک دانشجو که در مورد نحوه رسیدگی به پرونده موسوم به کرسنت‌ ادعا‌هایی داشت، گفت: در پرونده موسوم به کرسنت، آن افرادی که از دستگاه‌های نظارتی به عنوان متهم به قوه قضائیه معرفی شدند، محاکمه شدند. شما هم به عنوان دانشجو دغدغه‌مند می‌گویید که شهید رئیسی در دوره مسئولیت خود در قوه قضائیه، عملکرد مطلوبی داشت؛ از سویی دیگر، در مورد پرونده کرسنت مطالبی را مطرح می‌کنید؛ خب سؤال من از شما آن است که مگر پرونده مزبور در دوره شهید رئیسی نیز در دستگاه قضائی مطرح نبود؟ چرا در آن دوره به نتیجه نرسید؟ در مورد پرونده موسوم به دبش نیز مطالب ناصوابی مطرح کردید؛ بار دیگر تأکید می‌کنم که در پرونده مزبور، در قبال هر فرد به هر میزان که جرمش ثابت شد، مجازات قانونی اِعمال شد.

طبری تبرئه نشده است؛ چرا حرف بی‌دلیل می‌زنید؟

رئیس عدلیه بیان کرد: در این جلسه یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که «طبری» تبرئه شده است؛ این حرف درست نیست و فرد مزبور تبرئه نشده است. قاضی‌القضات گفت: یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که برخی افراد خاص از پرونده موسوم به چای دبش‌ خارج شده‌اند؛ این حرف برای من مبهم است و من منظور این دانشجو را متوجه نشدم. هیچ فردی از رسیدگی پرونده خارج نشده است. در اینجا باید توجه داشت که برخی از پرونده‌های قضائی ازجمله پرونده موسوم به چای دبش، به سبب حجم بالا ممکن است متفرعاتی داشته باشند که این متفرعات در پرونده‌های جداگانه مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرند. برخی از این پرونده‌های حجیم اگر به صورت یک‌جا مورد رسیدگی قرار گیرند، با اطاله دادرسی مواجه می‌شویم و این امر به ضرر جامعه است.

تمرکز بر مبارزه ریشه‌ای با فساد

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اگرچه از مبارزه و مقابله با مصادیق فساد غافل نمی‌شویم، اما تمرکز ما بر مبارزه ریشه‌ای با مفاسد است. ما سازمان بازرسی کل کشور را به همراه چند دستگاه ذی‌ربط دیگر متمرکز بر منابع درآمد ارزی و ریالی کشور کرده‌ایم. سازمان بازرسی ما در راستای مقابله ریشه‌ای با مفاسد، اقدامات آسیب‌شناسانه را در دستور کار قرار داده است. این سازمان بیش از ۲۰۰ مورد از زمینه‌های فساد را شناسایی و به دستگاه‌های مربوطه ازجمله دستگاه‌های دولتی ابلاغ کرده است. همچنین چند هزار گزارش، ناظر بر عدم اجرای درست قانون و تخلف از قانون از سوی سازمان بازرسی به دستگاه‌های مربوطه ارسال شده است. رئیس عدلیه بیان کرد: در دوره اخیر قوه قضائیه بیشترین گزارش‌های مربوط به فساد و تخلف و زمینه‌های بروز آنها را به دستگاه‌های ذی‌صلاح ارسال کرده است؛ البته تأکید داریم این مقدار نیز کافی نیست و باید اقدامات پردامنه‌تری برای ریشه‌کنی فساد در کشور صورت گیرد. قاضی‌القضات گفت: در حوزه تسهیلات بانکی ما قطعا نظارت‌های خود را اعمال می‌کنیم و تأکید داریم که این تسهیلات باید در مصارف مشخص خود هزینه شوند؛ البته اینکه شما توقع دارید من به عنوان رئیس قوه قضائیه بتوانم تمام تسهیلات بانکی اعطایی را مورد بررسی قرار دهم، قطعا به این شکل ناممکن است و موضوع باید در فرایند نظارتی خود رسیدگی شود.

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: ما با فرد فاسد و هر نوع فسادی، بدون تبعیض و به‌صورت قاطعانه برخورد می‌کنیم و تأکید دارم چنانچه در فسادی، ردپایی از کارگزاری حکومتی باشد، برخورد ما شدیدتر خواهد بود. به هر میزان که مرتبه کارگزار دخیل در فساد بالاتر باشد، برخورد ما نیز شدیدتر خواهد بود. رئیس قوه قضائیه گفت: در قوه قضائیه هیچ نوع نگاه خاصی به هیچ پرونده‌ای وجود ندارد؛ ما بدون تبعیض به همه پرونده‌ها رسیدگی می‌کنیم؛ البته ممکن است در جایی تخلف و فسادی رخ داده باشد و دستگاه نظارتی پیگیری نکرده باشد یا پیگیری کرده باشد و به دستگاه قضائی گزارش نداده باشد؛ ما منکر این قبیل موارد نیستیم، اما تأکید داریم چنانچه پرونده فساد و جرمی به قوه قضائیه واصل شود، قطعا بدون تبعیض به این پرونده رسیدگی می‌کنیم.