|

‌بهتاش فریبا در گفت‌وگو با «شرق»:

نگرانی از خطر سقوط استقلال بی‌پایه است

استقلال برای فصل بعد مانند خانه کلنگی باید کوبیده و از نو ساخته شود

استقلال در فصل جاری لیگ برتر یکی از بدترین و درعین‌حال پرخبرترین فصول خود را پشت سر می‌گذارد؛ تیمی که درون زمین و البته بیرون از آن با حواشی و انتقاداتی از سوی پیش‌کسوتان و هواداران مواجه است. در این شرایط «بهتاش فریبا» ضمن اشاره به مشکلات ناشی از تغییرات مکرر کادر فنی در طول فصل، تأکید کرد که مدیریت باید از سرمربی حمایت کند تا استقلال بتواند در مسیر درست قرار بگیرد. این پیش‌کسوت استقلال در گفت‌وگو با خبرنگار «شرق» به هواداران توصیه کرد که نگران نباشند، چون این تیم هنوز از منطقه خطر فاصله دارد.

نگرانی از خطر سقوط  استقلال بی‌پایه است

ایمان کوچکی: استقلال در فصل جاری لیگ برتر یکی از بدترین و درعین‌حال پرخبرترین فصول خود را پشت سر می‌گذارد؛ تیمی که درون زمین و البته بیرون از آن با حواشی و انتقاداتی از سوی پیش‌کسوتان و هواداران مواجه است. در این شرایط «بهتاش فریبا» ضمن اشاره به مشکلات ناشی از تغییرات مکرر کادر فنی در طول فصل، تأکید کرد که مدیریت باید از سرمربی حمایت کند تا استقلال بتواند در مسیر درست قرار بگیرد. این پیش‌کسوت استقلال در گفت‌وگو با خبرنگار «شرق» به هواداران توصیه کرد که نگران نباشند، چون این تیم هنوز از منطقه خطر فاصله دارد.

 

روند نتیجه‌نگرفتن بوژوویچ در استقلال به ۷ بازی رسید!

 

مسلما اتفاقات زیادی از ابتدای فصل تا به حال رخ داده و صحبت‌های زیادی شده است. وقتی از آغاز تصمیمات اشتباه گرفته می‌شود، حالا و برای این فصل نتایج مثبتی به‌ همراه نخواهد داشت؛ طبیعتا تیم باید از همان شروع هم به‌درستی شکل می‌گرفت. تیم بد بسته شد و بحث‌ها و صحبت‌ها زیاد بود. استقلال از ابتدای فصل تغییرات زیادی داشت که طبیعی است چنین تغییراتی اثرات منفی خود را بگذارد. وقتی شش مربی عوض می‌شود، طبیعی است که تیم دچار مشکلاتی ازجمله بی‌ثباتی شود.

 

‌چه میزان مسئولیت را باید متوجه سرمربی و چه میزان مدیریت تیم دانست؟

 

هنگامی که تیم بزرگی در چالش شکست‌های پیاپی می‌افتد؛ اوضاع پیچیده‌تر از تأثیرگذاری یک یا چند فاکتور خاص می‌شود. یکی از مهم‌ترین مسائل، بحث انگیزشی است. ما ایرانی‌ها در این زمینه مهارت‌های زیادی داریم. وقتی مربی خارجی می‌آید، باید شرایط فرهنگی و انگیزشی تیم‌های ایرانی را درک کند. هما‌ن‌طورکه می‌دانید، این مسائل در تیم‌های ما مهم بوده و استقلال در این مقطع به‌شدت از این نظر آسیب دیده است.

 

‌با توجه به تغییرات زیاد در کادر فنی، آیا بوژوویچ که در ابتدا به‌ صورت اضطراری و پیش از دربی وارد تیم شد، گزینه مناسبی برای هدایت تیم در آینده است؟

 

واقعیت این است که او تنها گزینه بود و به‌ خاطر شرایط خاص و اضطرار، انتخاب شد. به جایی رسیدیم که سهراب بختیاری‌زاده نماند و البته برخی هواداران استقلال در حق او اجحاف کردند. بوژوویچ شب قبل از دربی با شرایط خاصی به این تیم پیوست و اعتقاد دارم که در شرایط فعلی، تیم باید از سرمربی بیشتر حمایت کند. نقش مدیریت در این مواقع بسیار حیاتی است. به نظر من، مدیریت باید از سرمربی حمایت کند اما متأسفانه مدیریت استقلال از ابتدای فصل نتوانست به‌درستی این حمایت‌ها را از مربیان انجام دهد.

 

‌این وضعیت بر عملکرد تیم در فصل بعد نیز تأثیرگذار خواهد بود؟

 

قطعا اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، استقلال فصل بعد هم با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد. چون واقعیت این است که مربی خارجی در این شرایط سخت به‌راحتی نمی‌تواند به تیم بپیوندد. برای مربیان خارجی، مهم است که از نظر مالی و حمایتی از تیم اطمینان پیدا کنند و با توجه به شرایط کنونی، این موضوع ممکن است چالش‌برانگیز باشد. ما در آغاز فصل بعد 40 تا 50 روز فرصت آماده‌سازی داریم و الان زمان مناسبی است تا مدیریت برای فصل بعد به جمع‌بندی برسد تا باز هم مثل فصول اخیر، استقلال پیش‌فصل را از دست ندهد.

 

‌وضعیت فعلی استقلال باعث نگرانی هواداران شده و حتی خطر سقوط هم وجود دارد!

 

اصلا این‌طور نیست. شما یک نگاه به جدول رده‌بندی بیندازید. استقلال با منطقه خطر هفت امتیاز فاصله دارد و اگر بازی عقب‌افتاده خود را ببرد، از رتبه دوازدهم به هشتم می‌رسد؛ بنابراین من می‌خواهم این نگرانی را از هواداران استقلال دور کنم، چون می‌دانم هنوز هم عده‌ای هستند که با این تیم زندگی می‌کنند و نباید بی‌جهت رسانه‌ها بذر نگرانی را در دل آنها بکارند؛ البته اینها به مفهوم این نیست که فراموش کنیم استقلال نتایج بسیار بدی گرفته است. استقلال باید در چند بازی دیگر تا پایان فصل برای شخصیت باشگاه به پیروزی برسد و در جام حذفی هم شرایط خوبی برای کسب جام دارد. اگر استقلال قهرمان شود، هوادار کمی آرام می‌گیرد و برای فصل بعد مانند خانه کلنگی باید کوبیده و از نو ساخته شود.

 

در ابتدا برخی‌ها بوژوویچ را برانکوی دوم می‌دانستند، در‌صورتی‌که برانکو هر‌چند در همان فصل اول مسیر رو به صعودی را با پرسپولیس تجربه کرد اما ثمره آن را در فصل دوم دید؛ به نظر نمی‌رسد با این نتایج بوژوویچ برای فصل بعد در استقلال ماندنی شود... .

 

مهم‌ترین مسئله این است که استقلال در آینده باید برای قهرمانی برنامه‌ریزی کند. استقلال باید به تقویت تیم و بستن قراردادهای صحیح و به‌موقع بپردازد. در غیر‌این‌صورت، ازدست‌دادن چنین فرصت‌هایی ممکن است تأثیرات منفی زیادی بر تیم بگذارد. در همین فصل خریدهایی مانند کوجو و آزادی را داشتیم اما بحران روحی و روانی تیم اجازه نداد این خریدها، پتانسیل واقعی خود را به‌ نمایش بگذارند. از سویی غیر از مشکلات فنی و مدیریتی، مصدومیت‌ها نیز آسیب‌زا بودند و تأثیر منفی بر تیم گذاشتند.

 

‌عملکرد اندونگ و ماشاریپوف را چطور دیدید؟

 

اندونگ تنها بازیکن خارجی است که صددرصد باید حفظ شود. ماشاریپوف هم اگر مثل بازی با فولاد باشد، به کمک استقلال نمی‌آید. من هافبک شوت‌زن بودم و شرایط شوت‌زنی را درک می‌کنم. ماشا در بازی فولاد، چهار موقعیت شوت‌زنی داشت و سر توپ زد و آن را لو داد. شوت‌زدن از راه دور، فقط بلد‌بودن نمی‌خواهد؛ جسارت هم می‌خواهد. ماشاریپوف بازیکنی بسیار قوی است و باید نگه داشته شود، ولی باید کمی بهتر از توانایی‌های خود استفاده کند.

 

‌فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی را دنبال می‌کنید؟ به نظر می‌رسد خیلی به استقلال کمک‌کننده نیستند... .

 

بله، این موضوع را پیگیری می‌کنم. فضای رسانه‌ای اخیر بسیار عجیب است، انگار عنادی با استقلال وجود دارد. حمایت‌ها از تیم‌های دیگر را با این استدلال که نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور فلان کشور طرفدار تیمی خاص است، توجیه می‌کنند، اما نمی‌گویند که فوتبال ما وابسته به دولت بوده و امسال هم این وابستگی به‌ طور کامل از بین نرفته است. پس حمایت از یک تیم در نتایج و ذهنیت بازیکنان و هواداران تیم دیگر تأثیرگذار خواهد بود. واقعیت این است که این افراد سیاسی تیم‌های خارجی، مالک تیم نیستند و در‌نهایت طرفداری‌شان به خرید بلیت و حضور در استادیوم محدود می‌شود.

 

در ایران، تیم‌ها وابسته به وزارت ورزش بودند و به‌همین‌دلیل نمی‌توان فوتبال ایران را با اروپا مقایسه کرد. این مسائل قطعا تأثیرگذار هستند و آمارها هم نشان می‌دهند که فشارهای بیرونی حتی به سطوح بالاتر مانند ریاست‌جمهوری کشیده شده است. متأسفانه در برخی مواقع، این مشکلات از دسترس تصمیم‌گیرندگان خارج می‌شود. متأسفانه در این سال‌ها به‌ واسطه این فضا، ما در برخی موارد عقب افتاده‌ایم. به جرئت می‌گویم بیش از 90 درصد تصمیم‌گیران، طرفداران تیم خاص هستند.

 

‌نقش مجتبی جباری در کادر فنی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ یا نقش بازیکنان باتجربه مثل چشمی و حسینی در این فصل چطور بوده است؟

 

در این مدت که مجتبی جباری به کادر فنی اضافه شده، هنور نقش ویژه و تعیین‌کننده‌ای را نمی‌توان برایش متصور شد. باید منتظر ماند و دید که در آینده چه نقشی ایفا خواهد کرد. اما به‌ طور کلی باید گفت که بازیکنان باتجربه، مانند چشمی و حسینی، در بحران‌ها نتوانسته‌اند به‌ طور کامل وظایف خود را به‌درستی انجام دهند. متأسفانه اکنون مسئولیت‌ها به‌درستی تقسیم نشده‌ است. وقتی که ما بازی می‌کردیم، منصورخان یا ناصرخان مسائل تاکتیکی را عنوان می‌کردند و ما بازیکنان، مشکلات دیگر را بدون اینکه سرمربی متوجه بشود، خودمان حل می‌کردیم. ما آن موقع جنگ کاپیتانی داشتیم که خودمان حلش می‌کردیم. چیزی که از بیرون مشخص است، این است که بازیکنان با تجربه نتوانسته‌اند به اوضاع تیم سروسامان دهند.‌