اوکراین خود را برای حمله بزرگ به نیروهای روسی آماده می کند
روزنامه نیویورک تایمز به نقل از اسناد سری پنتاگون که به اینترنت درز کرده است نوشت که اوکراین تا اواخر ماه آوریل برای انجام ضدحمله بزرگ خود به اشغالگران روس 12 لشکر را آماده می کند.
به گزارش شبکه شرق، این روزنامه آمریکایی نوشت که بر اساس اسناد پنتاگون که به بیرون درز کرده و در اینترنت منتشر شده است، اوکراین برای انجام ضد حمله علیه نیروهای روسی در ماه آینده خود را آماده می کند.
انتظار می رود که اوکراین تا اواخر ماه آوریل 12 لشکر جنگی مهیا کند و هر کدام از این لشکرها نزدیک به 4هزار نظامی را در بر می گیرد.
نیویورک تایمز نوشت که ایالات متحده آمریکا به همراه هم پیمانانش در حال آموزش دادن و مجهیز کردن 9 لشکر از این لشکرهای اوکراینی است.
به زعم این روزنامه کی یف طرح ها و برنامه های میدانی خود را به اطلاع شخصیت های آمریکایی نمی رساند ولی انتظار می رود که عملیاتی را در جنوب این کشور از جمله در طول ساحل دریای آزوف انجام دهد.
روسیه: حمله قایقهای تندروی بدون سرنشین اوکراین به پایگاه ناوگان دریای سیاه در کریمه دفع شد
روسیه می گوید حمله شناورهای بدون سرنشین نیروی دریایی اوکراین به سمت اهدافی در آبهای مشرف به یکی از شهرهای بندری جنوب غربی شبهجزیره کریمه در دریای سیاه را دفع کرده است.
وزارت دفاع روسیه با اعلام این خبر تصریح کرد که حملات یاد شده که نخستین ساعات بامداد روز دوشنبه صورت گرفت، بخشی از ناوگان نیروی دریایی این کشور در دریای سیاه مستقر در بندر سواستوپل را هدف قرار داده بود.
سواستوپل، شهری بندری در شبه جزیره کریمه اوکراین که روسیه آن را در سال ۲۰۱۴ میلادی ضمیمه خاک خود کرد از فوریه گذشته که روسیه تهاجم نظامی به اوکراین را آغاز کرد تا کنون بارها مورد حملات هوایی قرار گرفته است.
مقامات نظامی روسیه پیشتر بارها اوکراین را مسئول انجام این حملات اعلام کرده بودند؛ اینبار اما صجت از حملات پهپادهای دریایی به حریم این منطقه است.
وزارت دفاع روسیه در همین راستا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «رژیم کییف حدود ساعت ۳:۳۰ بامداد به وقت محلی تلاش کرد که با سه قایق تندرو بدون سرنشین به پایگاه ناوگان دریای سیاه در سواستوپل حمله کند.»
بنا به روایت مطرح شده در این بیانیه که رویترز اعلام کرده به صورت مستقل قادر به تایید آن نیست روسیه هر سه پهپاد نیروی دریایی اوکراین را منهدم کرد و هیچ خسارت یا تلفاتی را در این روند متحمل نشده است.
ساکنان سواستوپل نیز به رویترز گفتند که نگران موج حملات پهپادهایی هستند که پیشتر این شهر با آن مواجه شده است؛ برخی دیگر از ساکنان نیز گفتهاند با این شرایط کنار آمدهاند.
النا کودرنکو، یکی از ساکنان سواستوپل میگوید: «حمله پهپادها شما را بیدار میکند، جایی نیست که بتوان آرام خوابید، خانه می لرزد. در این شرایط بیشتر نگران فرزندان هستیم.»
او که در کنار آبهای بندر شهر ایستاده میافزاید: «اما ما به سیستم ضد موشکی اطمینان داریم و میدانیم که سواستوپل به خوبی محافظت میشود.»
اولگا لونشاکوا، یکی دیگر از ساکنان میگوید: «ما به سر و صدای همیشگی و تمرینهای مداوم (نظامی) عادت کردهایم. ما دیگر به سختی متوجه این حملات می شویم.»
اوکراین هنوز به این حملات که مسکو مدعی است از سوی نظامیان اوکراینی صورت گرفته، هیچ واکنشی نشان نداده است.
کییف تقریباً هرگز به صورت آشکار مسئولیت حملات در داخل روسیه و یا مناطق تحت کنترل روسیه در اوکراین را بر عهده نمیگیرد.
روسیه سال ۲۰۱۴ سواستوپل را به همراه مابقی مناطق شبه جزیره کریمه ضمیمه خاک خودش کرد، این در حالیست که شبه جزیره کریمه از سوی جامعه بین الملل به عنوان بخشی از خاک اوکراین شناخته میشود. این شهر بیش از دو قرن پایگاه اصلی نیروی دریایی روسیه بوده است.
از سوی دیگر، رویترز روز دوشنبه به نقل از یک مقام روس اعلام کرد که یک پهپاد ساخت اوکراین مملو از مواد منفجره در جنگلی واقع در یکی از مناطق مسکو سقوط کرده است؛ هیچگونه تلفات جانی از سوی مقامات روس برای این حادثه گزارش نشده است.
روسیه ماه گذشته میلادی از سرنگونی یک پهپاد اوکراینی در جنوب پایتخت روسیه خبر داده بود؛ حملهای که گفته شد به چند ساختمان مسکونی خسارت وارد و سه نفر را مجروح کرده است.
بورل خطاب به رهبران چین و برزیل: پیش از دعوت به صلح سری به اوکراین بزنید
جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اروپایی از شی جینپینگ، و لولا داسیلوا، روسای جمهوری چین و برزیل خواست پیش از هر سخنی در باره توافق صلح در اوکراین به این کشور سفر کنند و اوضاع را از نزدیک ببینند.
آقای بورل از رهبران دو کشور یاد شده دعوت کرد پیش از آنکه تلاشهای تازهای را در جهت ترویج صلح در اوکراین آغاز کنند، با انجام این سفر جنگ را «از دید افرادی که توسط نیروهای روسیه بمباران شدهاند» ببینند.
چین و برزیل خود را به عنوان میانجیهای بالقوه صلح در جنگ جاری میان روسیه و اوکراین معرفی کردهاند اما رویکرد دوسوگرایانه هر دو کشور به طور گسترده توسط متحدان غربی کییف به عنوان دیدگاههایی مغرضانه، ناقص و حتی متمایل به روسیه مورد انتقاد قرار گرفته است.
چین پیشتر با ارائه یک پیشنهاد صلح ۱۲ مادهای خواستار توقف درگیریها و حفاظت از نیروگاههای هستهای در اوکراین شده اما در عین اشغال سرزمینهای اوکراین را به رسمیت نشناخته است.
در این پیشنهاد مکتوب، آشکارا تلاش شده تا از اصطلاحات «جنگ» یا «تهاجم» برای توصیف شرایط داخلی در کشور اوکراین استفاده نشود.
این سند در عوض از «بحران» صحبت به میان آورده و خواستار پایان دادن به «ذهنیت جنگ سرد» و کنار گذاشتن «تحریمها» شده است.
اگرچه در غرب روی خوشی به طرح صلح پیشنهادی پکن نشان داده نشد اما لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل از این طرح استقبال کرد.
این در حالیست که آقای لولا طی روزهای اخیر با طرح سخنانی بحثبرانگیز مدعی شده بود که آمریکا و اتحادیه اروپا با تداوم ارسال کمکهای تسلیحاتی به اوکراین به جنگ دامن میزنند.
جوزپ بورل روز دوشنبه پس از حضور در نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ خطاب به رهبران چین و برزیل سخنانی سرزنشگونه به زبان آورد و آنها را دعوت به سفر به اوکراین کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این خصوص تصریح کرد: «میخواهم وضعیت وحشتناک حاکم بر میدان (جنگ) را به همه افرادی که اکنون دعوت به صلح میکنند یادآوری کنم. من نیز خواستار صلح هستم.»
وی افزود: «اما صلح باید عادلانه باشد و ما تا زمان تحقق این امر به حمایت از دفاع اوکراین ادامه خواهیم داد.»
رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا سپس یادآور شد: «اخیراً پیشنهادهایی توسط چین و همچنین برزیل مطرح شده است. برای یک تلاش صلح صادقانه و معتبر، باید با کییف گفتگو کرد و به آنجا رفت تا بتوان تجاوز را از چشم کسانی که بمباران شدهاند، دید.»
این سخنان در حالی از سوی آقای بورل مطرح شده است که رهبران کنونی چین و برزیل از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به کشور تحت تجاوز سفر نکردهاند.
رهبران اروپایی پیشتر بارها شی جین پینگ را تشویق کردهاند که با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین حداقل به صورت تلفنی گفتگو کند اما رهبر چین هنوز زیر بار نرفته است.
امتناع شی از گفتگو با رئیس جمهوری چین نقطه مقابل روابطی است که وی با همتای روس خود دارد؛ رهبر چین در سفر اخیر خود به مسکو ولادیمیر پوتین را «دوست عزیز من» خطاب کرده بود.
جوزپ بورل در انتها تاکید کرده است که باید در خصوص آنچه در حال روی دادن است شفاف و صریح بود.
وی میگوید که یک طرف این ماجرا «متجاوزی است که منشور ملل متحد را نقض کرده و به کشور دیگری حمله کرده» و طرف دیگر «قربانی این تجاوز» است.
به اعتقاد آقای بورل، اتحادیه اروپا نمی تواند «این نوع رویکرد خیرخواهانه» را که به نظر دو طرف را به یک اندازه در جنگ مقصر میداند، بپذیرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد وقتی صحبت از تهاجم نظامی غیرقابل توجیه روسیه به اوکراین مطرح است، چین به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، مسئولیت دفاع از منشور این سازمان را دارد.