|

حمله پهپادی اوکراین به کریمه

۳۶۸روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است.

حمله پهپادی اوکراین به کریمه

به گزارش شبکه شرق، وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که ارتش روسیه تلاش ارتش اوکراین برای انجام یک حمله پهپادی گسترده به  شبه جزیره «کریمه» را دفع کرد.

در بیانیه  وزارت دفاع روسیه آمده است: «سامانه‌های پدافند هوایی ۶ پهپاد را سرنگون کردند و چهار پهپاد دیگر توسط سامانه جنگال (جنگ الکترونیک) سرنگون شدند.»

بر اساس این گزارش، هیچ خسارتی به زیرساخت‌های کرمیه وارد نشده است. در دو روز گذشته نیز پدافند هوایی روسیه ۱۵ پهپاد اوکراینی را در مناطق  مختلف عملیاتی از جمله «خرسون» و «لوهانسک» سرنگون کرد.

وزارت دفاع  روسیه اعلام کرد که روز سه شنبه یک پهپاد نظامی که قصد حمله به یک کارخانه گاز نزدیک مسکو را داشت، از کار افتاد. بقایای پیدا شده این پهپاد نشان می‌دهد که این پهپاد در اوکراین ساخته شده است.

سازمان خدمات اضطراری روسیه گفته، این پهپاد در کنار یک ایستگاه توزیع سوخت در شهر «کولومنا» در حومه مسکو اصابت کرده است اما هیچ تلفات و آسیبی به تاسیسات شهری وارد نکرده است.

منابع روسی می‌گویند تاسیسات مربوطه متعلق به شرکت گازپروم است. فرماندار مسکو گفته است هدف این پهپاد احتمالا زیرساختهای غیرنظامی بوده است. «آندری وروبویوف» می‌گوید که این رویداد صبح سه شنبه اتفاق افتاده است. طبق برآوردهای اولیه، یک تیم تحقیقاتی و کارشناس در صحنه درحال بررسیهای دقیقتر و جمع آوری اطلاعات است.

 

هشدار آمریکا به چین درباره کمک به روسیه

 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه بار دیگر به چین هشدار داد که حمایت مادی مرگبار از روسیه در جنگ علیه اوکراین «مشکلاتی جدی» در پی خواهد داشت.

طبق گزارشی سی.ان.ان آنتونی بلینکن که در قزاقستان حضور داشت گفت: «چین نمی‌تواند در خصوص تجاوزگری روسیه در اوکراین دوگانه عمل کند. پکن نمی‌تواند از یک طرف طرح صلح پیشنهاد دهد در حالی که همزمان شعله‌های آتشی را که روسیه برافروخته تقویت کند.»

وی در ادامه گفت: «ما به صراحت به چین درباره تبعات و نتایج چنین حمایتی [از روسیه] هشدار دادیم.»

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا اضافه کرد: «ما برای هدف قرار دادن شرکت‌ها یا افرادی که تحریم‌های ما را نقض می‌کنند و یا اینکه از تلاش‌های جنگی حمایت می‌کنند تردیدی به خودمان راه نخواهیم داد.

اظهارات بلینکن در حالی مطرح‌شده که آمریکا از اصلی‌ترین کشورهای ارسال‌کننده بسته کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین بوده است. روسیه بارها به آمریکا و متحدانش درباره ارسال چنین کمک‌هایی هشدار داده است.

پیش از این سی.ان. ان به نقل از برخی منابع آگاه مدعی شده بود که پکن هنوز تصمیم نهایی را درباره عرضه کمک نظامی به روسیه نگرفته است و همچنان مذاکرات بین روسیه و چین درباره قیمت و حجم تجهیزات نظامی که قرار است به مسکو عرضه شود، در جریان است.

در جریان عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده به شدت از ائتلاف نظامی روسیه و چین و ایران و کره شمالی بسیار ابراز نگرانی کرده‌اند.

پنتاگون: شاید هرگز اف-16 برای اوکراین ارسال نشود

«کالین کال»، معاون امور سیاسی وزیر دفاع آمریکا گفت، واشنگتن ارسال جنگنده‌های اف-16 برای اوکراین را اولویت در نظر نمی‌گیرد و مقام‌های اوکراینی ممکن است این جنگنده‌ها را «هرگز دریافت نکنند».

به نوشته خبرگزاری «تاس»، کالین کال در سخنرانی در یک جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفت، واشنگتن هنوز هیچ برنامه‌ای برای آموزش خلبانهای اوکراینی شروع نکرده است.

این مقام رده بالای وزارت دفاع آمریکا در این جلسه تصریح کرد: «ما هنوز آموزش دادن به نظامیان اوکراینی در زمینه استفاده از جنگنده اف-16 را شروع نکرده‌ایم. طبق ارزیابی ما، زمانبندی تحویل این جنگنده‌ها و زمانبندی برنامه آموزشی اساسا یکسان و حدودا 18 ماه هستند.»

معاون وزیر دفاع آمریکا گفت، هنوز هیچ تصمیمی از طرف آمریکا و متحدانش برای ارسال این جنگنده‌های نسل جدید به اوکراین گرفته نشده بنا بر این شروع کردن برنامه آموزش به خلبانهای نیروهای مسلح اوکراین بی معنی است.

کالین کال گفت: «از آنجا که ما هنوز تصمیمی برای تحویل این دستگاه‌ها به اوکراین نگرفته‌ایم و از آنجا که شرکا و متحدان ما نیز چنین تصمیمی نگرفته‌اند –از نظر من اجرای برنامه آموزش کار با سامانه‌هایی که اوکراین ممکن است اصلا هرگز دریافت نکند بی معنی است.»

این نماینده پنتاگون استدلال کرد، در حقیقت تولید جنگنده‌های اف-16 جدید برای اوکراین از سوی آمریکا، سه تا شش سال طول  و تحویل مدلهای قدیمی نیز دست کم یک و نیم تا دو سال طول خواهد کشید.

به گفته کالین کال، اوکراین مساله ارسال جنگنده‌های خارجی را یک اولویت کلیدی خود در نظر می‌گیرد. نیروهای مسلح اوکراین از مقام‌های آمریکایی تقاضای دریافت بالغ بر 128 فرونده از این هواپیمای نظامی نسل چهارم را داشته‌اند. آمریکا اما معتقد است که کی‌یف در آینده 50 تا 80 عدد از جنگنده های اف-16 را نیاز خواهد داشت.

ارزیابی های این معاون وزیر دفاع آمریکا با این حال نشان از این دارد که واشنگتن همچنان ادامه روند قبلی ارسال کمک‌های تسلیحاتی در زمینه سامانه‌های ضدهوایی، توپخانه و خمپاره و خودروهای زرهی به ارتش اوکراین را مهم تلقی می‌کند.

او اذعان کرد که جنگ در اوکراین نشان داد، پایگاه صنایع نظامی آمریکا نتوانسته سطح لازم تولید مهمات را برآورده کند.

این مقام آمریکایی گفت، پنتاگون شاهد ریسک استفاده از تسلیحات هسته‌ای از سوی فدراسیون روسیه در اوکراین نیست.

به گفته وی، یک چنین اقدامی به عنوان یک رخداد تغییر دهنده دنیا همراه با تبعاتی وخیم در نظر گرفته می‌شود.

همچنین این مقام پنتاگون گفت، آمریکا پذیرفته که جنگ در اوکراین سه سال دیگر طول خواهد کشید.

او در راستای حمایت از ادامه کمک‌های نظامی غرب به اوکراین ادعا کرد، در صورت پایان دادن به این حمایت‌ها «توازن به نفع روسیه تغییر پیدا خواهد کرد.»

این مقام وزارت دفاع آمریکا اضافه کرد، پنتاگون معتقد است اوکراین نیاز شدید به حمایت غرب در حوزه نظامی دارد اما نمی‌تواند بگوید کی‌یف چه اندازه کمکهای بیشتر احتیاج خواهد داشت.

وی افزود: «این درست است که اوکراین همچنان به متکی بودن به کمک آمریکا و متحدان و شرکای ما ادامه می‌دهد و این روند تا مدت زمانی ادامه خواهد داشت. در صورت پایان دادن به حمایت‌ها توازن به نفع روسیه تغییر خواهد یافت.»

منبع: تابناک
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها