طالبان:
بحران اقتصادی در افغانستان صرفا تبلیغات رسانهای است
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان اعلام کرد بحران اقتصادی در این کشور تبلیغات است و اقتصاد افغانستان پیش تر از این، اقتصادی جنگی و وابسته به تجارت مواد مخدر و فساد بود.
به گزارش شبکه شرق، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان اعلام کرد بحران اقتصادی در این کشور تبلیغات است و اقتصاد افغانستان پیش تر از این، اقتصادی جنگی و وابسته به تجارت مواد مخدر و فساد بود.
سرپرست وزارت خارجه طالبان در مراسم استقبال از بازگشت شماری از مقامهای طالبان از مراسم حج، تاکید کرد تمرکز طالبان اکنون بر اجرای پروژههای بزرگ توسعه در کشور است.
امیرخان متقی در این مراسم گفت: «امروز اقتصاد تغییر کرده است. برای مثال دیروز رساندن مواد مخدر به چهار میلیون تُن نیز یک اقتصاد بود. افغانستان که در سطح جهان در تولید تریاک و هیرویین در جایگاه نخست قرار داشت، و تولید مواد مخدر نیز یک اقتصاد بود. امروز که معتادان جمعآوری و تریاک ممنوع شده است، طبعاً به اقتصاد زیان میرساند.»
سرپرست وزارت خارجه طالبان افزود ارزش افغانی با وجود تحریمها و فشارهای جامعه جهانی در کشور ثابت مانده و اقتصاد کشور با تمرکز بر اجرای پروژههای زیرساختی رشد خواهد کرد.
وی افزود: «با وجود همه تحریمها و فشارها پول افغانستان ثبات یافته است. مرزهای کشور نیز باز است. هر کسی میتواند تجارت کند. قحطی وجود ندارد و این موضوع یک دستاورد است.»
همزمان برخی کارشناسان افغانستان، کاهش کمکهای جامعه جهانی را یکی از علتهای بحران اقتصادی در این کشور میدانند.
عزیز معارج، کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «اقتصاد بهتری در دوران جمهوریت وجود داشت. یعنی بحران اقتصادی بیشتری نبود. پول گزافی از کشورهای خارجی وارد افغانستان میشد و دوم اینکه قاچاق مواد مخدر بیشتر در دست مافیای داخلی و خارجی بود.»
آذرخش حافظی دیگر کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «افغانستان در قدم اول نیاز به یک بستر سیاسی مناسب، مشروع و رشد اقتصاد دارد که در آن جلب سرمایهگذاری خارجی و استقراض و داد و ستد با بانکهای بینالملی و موسسات اعتباری جهانی مانند بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی و سایر موسسات مالی جهانی وجود داشته باشد.»
دبیرکل سازمان ملل متحد حدود دو ماه قبل در نشستی که درباره اوضاع افغانستان با حضور نمایندگان بیش از ۲۰ کشور و نهادهای جهانی در دوحه برگزار شده بود، تاکید کرد که ۲۸ میلیون نفر در افغانستان که ۶ میلیون آن در معرض قحطی قرار دارند، نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.