درخواست روسیه برای حفظ طالبان از فهرست تروریست ها
دادگاه عالی، یک نامه اداری از دادستان کل را برای تعلیق ممنوعیت فعالیتهای جنبش طالبان که هماینک در فهرست سازمانهای خارجی و بینالمللی تروریستی مطابق با قوانین روسیه قرار دارد، ارائه کرده است.

دادستانی کل روسیه در درخواستی از دادگاه عالی این کشور، خروج گروه طالبان حاکم افغانستان را از فهرست ممنوعه گروههای تروریستی را خواستار شد.
به گزارش ریانووستی، سرویس مطبوعاتی دادستانی کل روسیه اعلام کرد: دادگاه عالی، یک نامه اداری از دادستان کل را برای تعلیق ممنوعیت فعالیتهای جنبش طالبان که هماینک در فهرست سازمانهای خارجی و بینالمللی تروریستی مطابق با قوانین روسیه قرار دارد، ارائه کرده است.
در این گزارش آمده است: دادگاه عالی روسیه 17 آوریل 2025 برابر با 28 فروردین 1404 این درخواست را بررسی میکند.
بنا بر این گزارش، گروه طالبان از اواخر تابستان 2021 در افغانستان به قدرت رسیده اند. از آن زمان، مقامات این گروه بیش از یک بار به روسیه سفر کرده اند. مسکو رسما رهبری تشکیل شده در این کشور را به رسمیت نشناخت، اما در عین حال از برنامه هایی برای حذف این جنبش از لیست سازمان های تروریستی به منظور توسعه همکاری با کابل خبر داد.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه هشتم دیماه 1403 قانونی را امضا کرد که امکان تعلیق موقت فعالیتهای سازمانی را که در فهرست یکپارچه سازمانهای تروریستی قرار دارد، ایجاد میکند.
این سند که از آن به عنوان استراتژی جدید برای مقابله با افراط گرایی در فدراسیون روسیه یاد شده، در پرتال رسمی اطلاعات حقوقی این کشور منتشر شد.
به گفته لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته امور بینالملل دومای دولتی، این مصوبه که پیشتر در دومای دولتی و شورای فدراسیون تصویب شده است، امکان تعامل قانونی با گروه طالبان حاکم بر افغانستان (که پیشتر در روسیه تروریستی معرفی و فعالیت آن ممنوع شده است) را فراهم میکند.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه پیشتر گفته است: مسکو در مورد حذف طالبان از فهرست تروریست ها بسیار دقیق عمل می کند و آماده گفتگو با کابل است.
آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت: مسکو قصد ندارد روند لغو وضعیت یک سازمان تروریستی را به طور مصنوعی کند کند و منتظر تکمیل مراحل است.
یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور روسیه هم گفت که موضوع همکاری با طالبان "در قالب گفتگو" مطرح شده است.
وی تأیید کرد که در آینده قابل پیشبینی، طالبان ممکن است از فهرست سازمانهای ممنوعه حذف شود.
ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان نیز اظهار داشت: تصمیم اساسی برای حذف طالبان از فهرست سازمان های تروریستی در بالاترین سطح گرفته شده است، اما هنوز مراحل قانونی لازم باید دنبال شود.
پیش از این، الکساندر بورتنیکوف رئیس سازمان اطلاعات خارجی روسیه گفته بود که مسکو آمادگی طالبان را برای مبارزه با ولایت خراسان، خطرناک ترین شاخه گروه تروریستی داعش را جدی می بیند.