در نهمین کنگره سلامت نوزادان ایران مطرح شد:
استفاده از دستمال مرطوب فاقد مواد آنتی باکتریال برای نوزادان مانعی ندارد
دبیر اجرایی نهمین کنگره سلامت نوزادان ایران اظهار کرد که استفاده از دستمال مرطوبهای فاقد مواد آنتیباکتریال، الکل، پارابن، صابون برای مراقبت از پوست نوزادان مانعی ندارد.
دکتر پریسا محققی، دبیر اجرایی نهمین کنگره سلامت نوزادان ایران که از 24 الی 26 آبان 1402 در مرکز همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه علوم پزشکی با حضور پزشکان و پرستاران نوزادان برگزار شد، هدف از برگزاری این کنگره را ایجاد دسترسی به اطلاعات جدید و بهبود عملکرد و دانش متخصصان این حوزه از طریق ارائه تازههای علم نوزادان در زمینههای مراقبت، پیشگیری، بهبهود سلامت و درمان بیماریهای نوزادان عنوان کرد. وی افزود: «ارائههای علمی در کنار برگزاری کارگاههای آموزشی، و ارتباط با صنعت یکی از مواردی است که کنگره سلامت نوزادان را برای فعالان این حوزه به مرجع دانشی تبدیل کرده است.»
دکتر پریسا محققی، فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، در پاسخ به نگرانی برخی از پزشکان و پرستاران در رابطه با استفاده از محصولات بهداشتی نوزادان بهویژه دستمال مرطوب، عنوان کرد: «در استفاده از محصولات بهداشتی نوزادان و بهخصوص دستمال مرطوب، آنچه موجب نگرانی است وجود مواد آنتیباکتریال و نگهدارنده در دستمال مرطوب است. اگر دستمال مرطوب دارای آنتیباکتریال استفاده شود موجب از بین رفتن باکتریهای مفید روی سطح پوست نوزاد شده و برای وی مشکل ایجاد میکند. اما اگر دستمال مرطوب فاقد مواد آنتیباکتریال باشد، استفاده از آن بدون ضرر است.»
دبیر اجرایی نهمین کنگره سلامت نوزادان ایران در مورد همکاری صنعت و دانشگاه نیز اعلام کرد: «همیشه انجمن پزشکان نوزادان و نیز اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت در زمینه همکاری با شرکتهایی که فنآوریهای جدید را به کار میگیرند و توسعه میدهند، همکاری میکنند. ما حاضریم که در کنار شرکتها باشیم و برای آزمایش محصولات و ارتقاء کیفیت با آنها همکاری کنیم.»
دکتر پریسا محققی با اشاره به اینکه تهیه و تولید محصولات مرتبط با نوزادان در کشور امری نسبتا جدید است، اظهار کرد: «پیش از این دسترسی به محصولات خارجی وجود داشت و نیازی به محصولات داخلی احساس نمیشد. اما تحریم از یکسو و افزایش قیمت محصولات خارجی از سوی دیگر، موجب شد که شرکتهای ایرانی وارد این حوزه شوند و سال به سال به تعداد و کیفیت آنها افزوده میشود. ما از این بابت خوشحالیم چراکه هم دسترسی بهتری به محصولات ایجاد شده است و هم صرفهجویی ارزی میشود.»
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص عدم پذیرش محصولات ویژه نوزادان توسط خانوادهها نیز عنوان کرد: «به گمان من کم کاری از جانب همه ما بوده است، اگر محصول ایرانی با کیفیتی در بازار وجود دارد باید از آن صحبت کنیم و از آن استفاده کنیم. خانوادهها نیز دوست دارند که بهترین محصول با کمترین مشکل را برای نوزاد خود استفاده کنند و اگر اطمینان داشته باشند که استفاده از محصول ایرانی برای نوزادشان مشکلی ایجاد نمیکند، قطعا از آن محصولات استفاده میکنند. شاید قدم اول در این راه بیمارستانهایی باشند که نوزاد در آنها به دنیا میآید، آنها میتوانند از همین محصولات ایرانی با کیفیت استفاده کنند و آن را به خانوادهها نشان دهند.»
دکتر پریسا محققی، فوق تخصص نوزادان، در ارتباط با ویژگی محصولاتی مانند پوشک و دستمال مرطوب که با پوست نوزادان در تماس است، اظهار کرد: «قدرت جذب محصولی مانند پوشک، نداشتن نشتی، چسب خوب، و نداشتن عوارض پوستی از ویژگیهای مهم پوشک است و نباید برای نوزاد که پوست لطیفی دارد مشکل ایجاد کند. البته باید به خانوادهها آموزش لازم برای تعویض به موقع پوشک هم داد تا از بروز برخی از عوارضی که ناشی از استفاده نادرست محصولات است اجتناب شود و اعتماد به محصولات ایرانی از بین نرود.»
نهمین کنگره سلامت نوزادان ایران از 24 الی 26 آبان 1402 در مرکز همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه علوم پزشکی با حضور پزشکان و پرستاران نوزادان برگزار شد.