|

رئیسی با اشاره به اهمیت نقد و گفت‌وگو در راستای اصلاح روش‌ها:

از شنیدن دیدگاه‌های مخالف وحشت نداشته باشیم

سیدابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم از مسائل داخلی و سیاست خارجی کشور گفت. رئیسی در پاسخ به پرسشی درباره موضوع اعلام سکته قلبی مرحومه مهسا امینی اظهار کرد: من در سفر به سمرقند متوجه موضوع حادثه پیش‌آمده برای خانم امینی شدم و گفتم که وزارت کشور موضوع را پیگیری کند، اما وقتی برگشتم خبر فوت ایشان را به من دادند که من با خانواده ایشان تماس گرفتم و ابراز همدردی کردم و گفتم این خبر نه برای من، که برای هر ایرانی متأثرکننده است و کسی نیست که متأثر نشود.

از شنیدن دیدگاه‌های مخالف وحشت نداشته باشیم

سیدابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم از مسائل داخلی و سیاست خارجی کشور گفت. رئیسی در پاسخ به پرسشی درباره موضوع اعلام سکته قلبی مرحومه مهسا امینی اظهار کرد: من در سفر به سمرقند متوجه موضوع حادثه پیش‌آمده برای خانم امینی شدم و گفتم که وزارت کشور موضوع را پیگیری کند، اما وقتی برگشتم خبر فوت ایشان را به من دادند که من با خانواده ایشان تماس گرفتم و ابراز همدردی کردم و گفتم این خبر نه برای من، که برای هر ایرانی متأثرکننده است و کسی نیست که متأثر نشود. وی یادآور شد: در تماس تلفنی گفتم این موضوع پیگیری می‌شود و اگر قصوری باشد حتما پیگیری خواهد شد. خانواده آن مرحومه نیز گفتند که این تماس برای ما قوت قلب بود. همچنین در دولت و مجلس این موضوع پیگیری شد و پزشکی قانونی هم آن را پیگیری کرد. در این موضوع آنچه وظیفه مدیریتی ما در دولت است این است که آن را پیگیری کنیم و من هم به عنوان یک مسئول قصدم در این قضیه شفافیت و اجرای عدالت است و منتظر هستیم که نظر قطعی از سوی پزشکی قانونی اعلام شود.

رئیس‌جمهوری تاکید کرد: برخی نهادها در زمینه علت فوت گزارش‌هایی داده‌اند اما گزارش نهایی از سوی پزشکی قانونی هنوز اعلام نشده است و حتماً در این زمینه قوه قضائیه باید نظر حقوقی بدهد اما ظرف چند روز آینده پزشکی قانونی نظر نهایی خود را اعلام خواهد کرد.

رئیسی همچنین اظهار کرد: وقتی نسبت به روش اجرای قانون، پیشنهادها و انتقاداتی مطرح است؛ نظرم این است که ما نسبت به روش اجرای قانون یا نحوه اجرای یک تصمیم، نگاه‌ها و نظرات و دیدگاه‌های مختلف را بشنویم که هیچ‌گونه اشکالی هم ندارد و نباید از آن وحشت داشت.  او همچنین گفت: به شدت به وحدت ملی نیاز داریم. دشمن وحدت ملی ما را هدف قرار داده است تا فوتبالیست را برابر فوتبالیست قرار دهد، دانشجو را مقابل دانشجو قرار دهد... بحث و گفت‌وگو اشکالی ندارد، اما اگر بخواهند هنرمند را در برابر هنرمند قرار دهند، رسانه را در برابر رسانه، دانشجو در برابر طلبه، اینها روش دشمن است. امروز انسجام ملی برای ما مهم است و دشمن آن را هدف گرفته است. بعضی از کشته‌سازی‌ها در راستای برهم‌زدن انسجام ملی است.

رئیسی افزود: چه اشکالی دارد برای گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض مراکزی را قرار دهیم که بشود مرکز گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض‌کردن نسبت به برخی مشکلات.

وی در بخشی دیگر از گفت‌وگوی شب گذشته افزود: خدا حاج قاسم سلیمانی را رحمت کند که گفت ما ملت امام حسینیم و این عشق به اهل بیت در هشت میلیون زائری که به عتبات رفت امری نیست که بشود در نظر نگرفت.

وی با اشاره به سفرهای خود در روزهای اخیر به کشورهای همسایه و نیز حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار کرد: رویداد راهپیمایی اربعین، رویداد فرهنگی بزرگی بود و دولت هم وظیفه خدمت‌رسانی و تسهیل زیارت را بر عهده داشت و البته میزبان خود مردم بودند مخصوصا مردم عراق و اهل تسنن این کشور که خوب از میهمانان پذیرایی کردند. رئیسی یادآور شد: هم در اجلاس شانگهای و حضور در سمرقند و هم در نیویورک موضوعات مهمی مطرح شد. در شانگهای از نظر اقتصادی به زیرساخت‌های اقتصادی آسیا وصل شدیم.

رئیس‌جمهوری تأکید کرد: ارتباط اقتصادی ایران با کشورهای عضو این پیمان می‌تواند کمک شایانی برای کشور ما باشد. علاوه بر حضور در اجلاس شانگهای که سران این پیمان در آن حضور داشتند، دیدارهایی هم داشتیم از جمله با رئیس‌جمهوری چین درباره قرارداد ۲۵ ساله و نیز قراردادهایی در حوزه انرژی و فعال‌شدن تجارت بین دو کشور و مسائل پولی و مالی. همچنین در این دیدار درباره همکاری آنان در پروژه‌های اساسی از جمله پروژه‌های ریلی صحبت شد که تاکید داریم در این زمینه همکاری‌ها بیشتر و جدی‌تر شود. ما با روسیه هم روابط تجاری‌مان از زمان سفر به این کشور ۸۰ درصد بیشتر شده است و کارهایی در حوزه تجاری، اقتصادی و فضایی و کریدور داریم.

رئیسی اظهار کرد: بعد از اولین سفری که من به تاجیکستان داشتم تا الان روابط تجاری و اقتصادی ما پنج برابر افزایش یافته است. همکاری‌های مختلفی با کشورهای آسیای مرکزی داریم که در راستای سیاست همسایگی است و آنان هم اعتماد متقابلی نسبت به ما یافته‌اند که باید آن را ارتقاء بخشیم تا به همکاری‌های گسترده‌تری بدل شود. رئیس‌جمهوری با اشاره به حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ادامه داد: در این سفر که اولین سفر بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی بود، باید مواضع بحق ملت ایران و مواضع بحق آنان می‌بودم و صدای ملت می‌شدم. آنچه در سخنرانی انجام شد این بود که مواضع بحق جمهوری اسلامی در مسائل هسته‌ای و مظلومیت ملت ایران و نیز اجتناب از استانداردهای دوگانه در مسائل حقوق بشری و دیگر موارد مطرح شود. وی یادآور شد: در یونسکو هم سعی کردم به اسناد داخلی مثل سند بنیادین آموزش‌وپرورش در ایران توجه داشته باشم و نشان دهم که ضمن آمادگی برای تعامل با صاحبنظران در زمینه آموزش، خودمان هم سندهای داخلی و محور حرکت داریم.

رئیسی تاکید کرد: نشستی با رهبران ادیان و رؤسای جمهوری برخی کشورها و مقامات آنها داشتم و نیز در نشست‌ با مسئولان مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی آمریکا که در این مورد تلاش کردم اجازه نقد یا بررسی مواضع جمهوری اسلامی از سوی این افراد را داده باشم و پاسخ آنان را هم دادم و فضای فکری آزادی را برای بررسی مواضع خودمان داشتیم. وی گفت: ما به توافق خوب و عادلانه کاملا باور داریم و در دیدار با آقای مکرون این امر را مطرح کردیم که باید تضمین‌هایی به جمهوری اسلامی داده شود تا ما مثل گذشته شاهد بدعهدی نباشیم.

رئیس‌جمهوری یادآور شد: من در این دیدار به آقای مکرون گفتم که چرا با سابقه تاریخی که دارید و این سابقه از آمریکا بسیار بیشتر است، از این کشور پیروی می‌کنید؟ که ایشان می‌گفت ما موضع مستقل داریم اما به هرحال به نکاتی در این زمینه اشاره کردیم و همچنین درباره روابط دو کشور و افزایش ابعاد آن نیز اشاره شد.

رئیسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در آخرین متنی که برای مذاکرات ارائه کرده بر تضمین اعتمادآور تاکید داشته، اظهار کرد: همچنین بر موضوع پادمان هم اشاره داشته‌ایم تا آژانس انرژی اتمی از مسائل سیاسی فاصله بگیرد که آقای مکرون می‌گفت پادمان برای این بود که بگوید آژانس تحت تأثیر مسائل سیاسی نیست. من در پاسخ موارد متعددی را از نقض این امر به ایشان یادآوری کردم از جمله اینکه بارها گزارش آژانس مبنی بر صلح‌آمیزبودن فعالیت‌های هسته‌ای ما بوده است.

وی افزود: رغبت بسیار زیادی برای فعالیت اقتصادی با ایران در کشورهای مختلفی که با سران آنها دیدار کردم وجود دارد و همگی آنان تاکید داشتند که برخلاف فضای تحریمی، ما دوست داریم با ایران همکاری کنیم. چه با مقامات همسایگان و چه با مقامات سایر کشورها که دیدار داشتیم این موضوع مطرح بود و ما هم دوست داریم که با همه کشورهای دنیا همکاری و تعامل داشته باشیم. البته کشورهایی که خودشان هم این آمادگی را برای تعامل داشته باشند.

رئیس‌جمهوری با اشاره به نشان‌دادن تصویر شهید سلیمانی در مجمع عمومی سازمان ملل، اظهار کرد: این پیامی برای مظلومیت جمهوری اسلامی و ملت ایران و خواست ایران برای محاکمه عاملان تروریسم دولتی بود. اگر عوامل این ترور مجازات نشوند هرکس در دنیا می‌تواند هرکار تروریستی را انجام دهد.

رئیسی یادآور شد: فراخوان‌هایی که از سوی ضدانقلاب برای زمان سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد وجود داشت هیچ‌کدام تأثیری نداشت و کارشان بی‌اثر و بی‌رمق بود تا آنجا که ما برای بازگشت به محل استقرار پیاده در خیابان حرکت کردیم اما این اجتماعات علیه جمهوری اسلامی ایران بسیار بی‌رمق و بی‌تأثیر برگزار شده بود.

وی با اشاره به اینکه سؤالاتی در حوزه انرژی هسته‌ای و مذاکرات در نشست‌ها با خبرنگاران آمریکایی مطرح شد، اظهار کرد: در جلسه‌ای که با ایرانیان مقیم نیویورک داشتم هم یک خانم پزشک به پیشرفت‌هایی که طبق آمارها و برخلاف تحریم‌ها وجود داشت اشاره کرد و شاید ۱۵ دقیقه در این زمینه گزارش داد. پس ما برخلاف تحریم‌ها در حوزه‌های اقتصادی دچار توقف و ایستادگی نشدیم.

رئیس‌جمهوری تاکید کرد: این تحریم‌ها زحمت‌هایی برای ما ایجاد کرده اما ما را متوقف نکرده و این موضوعی است که غرب هم آن را فهمیده است. ما هم سفره مردم را به مذاکرات گره نزدیم و کشور را معطل این موضوع نکردیم.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها