|

فراکسیون صادقون خواستار توضیح وزیر خارجه عراق درباره «مداخلات» سفیر امریکا شد

الخلیج اونلاین، در گزارشی به مداخلات سفیر امریکا در عراق پرداخته است.

فراکسیون صادقون خواستار توضیح وزیر خارجه عراق درباره «مداخلات» سفیر امریکا شد

در بررسى رسانه های عرب زبان امروز نگاهی انداختیم به عناوین، الخلیج اونلاین، روسیا الیوم، شفق نیوز،  روزنامه السبق.

در این میان الخلیج اونلاین، در گزارشی به مداخلات سفیر امریکا در عراق پرداخته است.

 

شفق نیوز: 

فراکسیون صادقون خواستار توضیح وزیر خارجه عراق درباره «مداخلات» سفیر امریکا شد

برخی نمایندگان پارلمان عراق خواستار حضور وزیر خارجه عراق در مجلس برای توضیح درباره «مداخلات سفیر امریکا در امور داخلی عراق» شدند.

براساس سند صادر شده از دفتر حسن سالم، رئیس فراکسیون صادقون (وابسته به عصائب اهل الحق) در پارلمان عراق، خطاب به هیئت رئیسه پارلمان، این فراکسیون خواستار توضیح وزیر خارجه در این باره شده است.

در این نامه خواسته شده وزیر خارجه درخصوص آنچه «مداخلات رومانوسکی در امور داخلی عراق و حضور مکررش در وزارتخانه ها و تحرکاتش در استان های عراق» خوانده شده توضیح بدهد.

52 نماینده پارلمان عراق این نامه را امضا کرده اند.

گفتنی است رومانوسکی اخیرا دیدارهای سیاسی و با طرف های دولتی داشته و در چند سمینار و کارگاه ها شرکت کرده که بحث برانگیز شده است.

 

روسیا الیوم: 

ارتش عربستان در کفه موازنه‌های نظامی منطقه

ارتش عربستان سعودی تحولاتی مختلفی را از یک اداره به سازمان و در نهایت وزارتخانه طی کرده تا امروز به رتبه 22 قوی ترین ارتش های جهان دست یافته است.

بر اساس رده بندی «گلوبال فایر پاور»، ارتش عربستان سعودی در آغاز سال جاری در رتبه 22 از میان 145 کشور جای گرفت و در بین کشورهای جهان عرب هم در رتبه دوم پس از مصر ایستاد.

عربستان سعودی در سال 2021 پس از آمریکا، چین، هند، روسیه و انگلستان در رتبه ششم کشورهایی بود که بیشترین هزینه های نظامی و دفاعی جهان را داشتند. همچنین در سال 2017 با بودجه نظامی بالغ بر 69.4 ملیارد دلار که معادل 10 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور بود، در رتبه سوم پرهزینه ترین کشورها در زمینه های نظامی و دفاعی جا گرفت و بر اساس رده بندی موسسه بین المللی مطالعات صلح استکهلم در رتبه چهارم قرار گرفت و مسلح ترین کشور خلیج به مهمات جدید و نوین بود.

 

الخلیج اونلاین: 

انرژی های تجدیدپذیر محور اصلی گفت و گوهای عربستان و اروپا

«عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان در دیدار «فارنس تمرمنز»  نائب رئیس کمیسیون اروپا و «کادری سیمسون» کمیسر انرژی اروپا، همکاری ها در زمینه انرژی را بررسی کرد.

این دیدار که روز گذشته در ریاض، پایتخت عربستان برگزار شد، همکاری ها در تمام زمینه انرژی های تجدید پذیر به ویژه هیدروژن پاک بررسی شد.

دو طرف همچنین پیرامون موضوع اتصال شبکه برق و نحوه برخورد با تغییرات آب و هوایی بحث و گفت و گو کردند.

در این نشست نقش عربستان در مقابله با انتشار گازهای گلخانه ای از طریق پروژه های جذب کربن، استفاده، بازیافت و ذخیره سازی آن در رویکرد اقتصاد کربن محور بررسی شد.

همچنین به تلاش های عربستان برای تبدیل شدن به بزرگترین صادر کننده هیدروژن پاک در دنیا و اهمیت همکاری میان صادرکنندگان و مصرف کنندگان در ارتقاء این تلاش ها پرداخته شد.

در ژوئیه سال گذشته، عربستان و یونان توافقنامه ای را در مورد جای گذاری فیبر نوری زیر دریا که اروپا را به آسیا متصل می کند، منعقد کردند و امکان اتصال شبکه برق دو کشور برای ارائه انرژی سبز ارزان تر به اروپا را بررسی کردند.

 

السبق:

 اولین زن عربستانی به ایستگاه فضایی می رود

ناسا تاریخ اعزام فضانوردان عربستانی به ایستگاه فضایی بین الملی را اعلام کرد.

ادارهٔ کل ملی هوانوردی و فضای امریکا (ناسا) تاریخ 12 می آینده را برای اعزام دو فضانورد عربستانی توسط فضاپیمای SpaceX Crew-2 در ماموریت Ax-2 تعیین کرد.

انتظار می‌رود که بیهی ویتسون، فضانورد سابق ناسا، که رکورد دار مدت زمان 665 روز ماموریت است، فرماندهی کپسول Crew Dragon را برعهده داشته باشد.

در این سفر فضایی، «ریانه برناوی» اولین زن عربستانی خواهد بود که با همراهی «علی القرنی» دیگر فضانورد این کشور به ایستگاه فضایی می رود.

فضانوردان عربستانی به همراه سایر همکاران خود از روز 17 اکتبر تمرینات خود را در امریکا آغاز کردند و پیش بینی می شود ناسا در پایان آوریل آینده تمامی جزئیات این سفر را اعلام کند.