|

نماینده مجلس: اینترنت ایران باید مانند چین شود

جلالی ادامه داد: با این اقدام وزارت ارتباطات تقریبا بسیاری از موارد ساماندهی فضای مجازی منتفی شد. یکی از برنامه‌های ما این بود که با اپلیکیشن‌های خارجی صحبت کنیم که فعالیت آن‌ها مشروط به وجود دفتر نمایندگی و سرور در داخل کشور باشد؛ اما وقتی قابلیت دسترس به اینستاگرام و سایر موارد وجود ندارد موضوع بحث ما دیگر این موضوع نیست. بحث این است که تحریم‌های آمریکا چقدر برای ما تاثیر پذیری دارد و چه آثاری بر موسسات و مراکز ما دارد.

نماینده مجلس: اینترنت ایران باید مانند چین شود

به گزارش شبکه شرق، درپی تحریم شرکت ابر آروان توسط آمریکا، جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: آمریکا وقتی به تیک‌تاک رحم نمی‌کنند توقع دارید به شرکت ابرآروان ما رحم کند؟ آن‌ها هیچوقت از ما و عملکرد ما راضی نیستند و از ما خوششان نمی‌آید.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه دو شرکت نویان ابر آروان با نام تجاری «ابر آروان» و همچنین شرکت آروان گلوبال مستقر در دوبی، به اتهام تسهیل سانسور اینترنتی اعمال کرده است. در همین باره حسین جلالی به دیده‌بان ایران گفت: آمریکا با این تحریم‌ها دنبال فضاسازی است یعنی می‌خواهد شعاری داده باشد که من هنوز نفس می‌کشم، هنوز هستم و می‌توانم کاری کنم.

حسین جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح صیانت یا بهتر است بگوییم «ساماندهی فضای مجازی» در دستور کار ما نیست و مجلس برنامه‌ای برای اعمال این طرح ندارد. با توجه به اینکه پیش از این وزارت ارتباطات بسیاری از اپلیکیشن‌های خارجی را محدود کرد طرح ساماندهی دیگر موضوعیت ندارد چون نتیجه‌ای برای ما ندارد.

جلالی ادامه داد: با این اقدام وزارت ارتباطات تقریبا بسیاری از موارد ساماندهی فضای مجازی منتفی شد. یکی از برنامه‌های ما این بود که با اپلیکیشن‌های خارجی صحبت کنیم که فعالیت آن‌ها مشروط به وجود دفتر نمایندگی و سرور در داخل کشور باشد؛ اما وقتی قابلیت دسترس به اینستاگرام و سایر موارد وجود ندارد موضوع بحث ما دیگر این موضوع نیست. بحث این است که تحریم‌های آمریکا چقدر برای ما تاثیر پذیری دارد و چه آثاری بر موسسات و مراکز ما دارد.

تحریم‌ها فقط شعارند

حجت الاسلام حسین جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن تأکید به اینکه آمریکایی‌ها دنبال آثار و نتایج کارهایشان نیستند، گفت: آن‌ها خروجی نمی‌گیرند که مثلا تحریم این شرکت یا تحریمی که علیه آقای نوباوه یا راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی یا آقای یزدی‌خواه نایب رییس کمیسیون چه نتیجه و خروجی مهمی برایشان داشت؟ اگر نتیجه خارجی ندارد و بود و نبود آن فرقی نداشته باشد، پس کار بیهوده‌ای است.

نمی‌گویم همه تحریم‌ها اما بسیاری از تحریم‌های آمریکا اینطوری است و بود و نبود آن فرقی نمی‌کند و در مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اثری ندارد. اگر تحریمی موثر نبود و هیچ آسیب و محدودیتی برای ما ندارد، ارزش ندارد درباره آن بحث کنیم.

نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا با این تحریم‌ها دنبال فضاسازی است یعنی می‌خواهد شعاری داده باشد که من هنوز نفس می‌کشم هنوز هستم و می‌توانم کاری کنم. مثل گرگی که در حال احتضار و مرگ است هر دم یک زوزه‌ای می‌کشد که بگوید من حیات دارم که کسی کاری با او نداشته باشد. تحریم‌های آمریکا در همین حد هستند و فقط شعارند، نتیجه عملی ندارند.

جلالی افزود: امروزه هکرها وارد سیستم‌ها می‌شوند و بر روند سیستم‌ها تأثیر می‌گذارند، به اطلاعات دستبرد می‌زنند و باعث تخریب‌هایی در بعضی از مراکز مثل کارخانه‌ها و سازمان‌ها و پتروشیمی می‌شوند و آن را به آتش می‌کشند. در این شرایط تحریم یک شرکت مثل ابرآروان، در مقایسه با هکرهای بین‌المللی مسئله‌ای نیست.

فقط ممکن است فضای توسعه آن را در منطقه جغرافیایی محدود کنند. مثل بلایی که سر تیک‌تاک آورده‌اند. به تعبیر درست تر امروزه هکرها وارد سیستم‌ها می‌شوند و اطلاعات ما را سرقت می کنند تحریم ابرآروان، در مقایسه با حمله های هکری اخیر مسئله‌ای نیست.

آمریکا هیچوقت از ما خوشش نمی‌آید

حسین جلالی اظهار کرد: آن‌ها وقتی به تیک‌تاکی برای خودشان است و درصد بالایی از کاربرانش آمریکایی هستند و سرورهایش در آمریکا هستند رحم نمی‌کنند توقع دارید به شرکت ابرآروان ما رحم کنند؟ آن‌ها هیچوقت از ما و عملکرد ما راضی نیستند، از ما خوششان نمی‌آید و به هر نحوی که بتوانند ولو در فضای شعاری و در فضای مجاز یاعلام می‌کنند که شرکت‌های ما را تحریم می‌کنند.

همان کاری را بکنیم که چینی‌ها کردند

جلالی ضمن اشاره به اینکه نهاد ریاست جمهوری هیچوقت هک را تایید نکرد، گفت: باید توجه کنیم که هکرها در هر سازمانی بتوانند ورود می‌کنند؛ پس باید ببینیم کشورهایی که مورد حمله هکرها قرار نمی‌گیرند چکار می‌کنند. هکرها تا به حال موفق به نفوذ به سیستم‌های چین نشده‌اند؛ چرا؟ چون چین اینترنت ملی دارد. باید اینترنت ایران مانند چین شود

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است هکرها نمی‌توانند به اینترنت ملی نفوذ کنند؛ جلالی افزود: ما در زمینه اینترنت ملی پیشرفت‌هایی داشته‌ایم اما هنوز تا اینترنت کاملا و ۱۰۰ درصد ملی فاصله داریم. باید یک مخزنی داشته باشیم که تمام اطلاعاتمان داخل آن مخزن باشد و از آن مخزن گزینش کنیم.

آن مخزنی که حوزه مشترک جمع‌ـآوری داده‌ها باشد، هنوز شکل نگرفته است. هکرها به آن مخزن که تحت عنوان اینترنت ملی از آن یاد می‌کنیم، ورود می‌کنند؛ آن وقت ما هستیم که دوست و دشمن یا ویروس و غیرویروس را تشخیص می‌دهیم و شناسایی می‌کنیم. می‌توانیم همان کاری که چینی‌ها کردند را بکنیم.به نظر من راه‌اندازی ما اینترنت ملی است.

 

منبع: دیده بان ایران
 
  • واکاوی تحرکات دیپلماتیک عراق در گفت‌وگو با محمدصالح صدقیان به بهانه سفر قریب‌الوقوع السودانی به تهران
  • رئیس‌جمهوری از موافقت رهبری با طرح دوباره موضوع پالرمو و CFT خبر داد
  • در نشست انجمن ایرانی تاریخ اجتماعی علم و فناوری «وفاق مسائل امروز و آینده ایران» واکاوی شد