|

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| سوم مرداد

اختلاف مشارکتی‌ها و بقیه دوم خردادی‌ها/ خویینی‌ها به مشارکتی‌ها نزدیک است یا بقیه دوم خردادی‌ها؟/ اتهام سحابی چیست؟

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمی‌رفسنجانی روز سوم مرداد در مورد تشدید اختلافات مشارکتی‌ها با بقیه دوم خردادی‌ها و شکل‌گیری نوعی جناح‌بندی در جریان اصلاح‌طلب نوشته‌است. همچنین او به زندانی بودن عزت‌الله سحابی و عبدالله نوری نیز اشاره کرده‌است. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌‌خوانید.

اختلاف مشارکتی‌ها و بقیه دوم خردادی‌ها/ خویینی‌ها به مشارکتی‌ها نزدیک است یا بقیه دوم خردادی‌ها؟/ اتهام سحابی چیست؟

آقای [سیدمحمود] دعایی، [سرپرست مؤسسه اطلاعات] آمد. گفت، دکتر [یدالله] سحابی، از او خواسته است که بگویند، اتهام مهندس [عزت‌الله] سحابی چیست؟ چون رابطه خودش با دفتر رهبری، خوب نیست، از من خواست که کمک کنم. گفت، آقای [محسن] کدیور گفته است که هم‌بندی‌های آقای [عبدالله] نوری [در زندان اوین]، هم‌خُلق او نیستند، لذا بر او سخت می‌گذرد؛ خوب است جای او را عوض کنند.

آشیخ قدرت‌ علیخانی [نماینده بویین‌زهرا] آمد و گفت، در مجلس، اختلاف بین [حزب] مشارکتی‌ها و بقیه دوم خردادی‌ها، جدی است. مشارکتی‌‌ها، آقای [مهدی] کروبی [رئیس مجلس] را سازشکار می‌دادند و می‌گویند، پس از گذشت یک سال، او را دیگر رئیس نمی‌کنند و در این دو ماه، به خاطر اختلافات مجلس، کار مهمی نتوانسته‌اند انجام دهند و دفتر رهبری به آقای کروبی گفته که رهبری به مجلس، در مورد طرح مطبوعات، تذکر خواهد داد. آقایان [سیدمحمد موسوی] خویینی‌ها [عضو مجمع روحانیون مبارز] و [سیدمحمدعلی] ابطحی [رئیس دفتر رئیس‌جمهور]، تمایل به مشارکتی‌ها دارند و آقای [سیدعلی‌اکبر] محتشمی هم تا حدودی؛ با اینکه در گذشته این‌گونه افراد را قبول نداشتند. گفت، وضع کشاورزان قزوین، به خاطر خشکسالی و عدم اجرای طرح سد طالقان، خوب نیست.

آقای [حبیب‌الله] مباشری [معاون دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)] و فرزندش محمد و جمعی از همکارانش آمدند. از صداوسیما شکایت داشتند که قرارداد تأسیس شبکه اقتصادی توسط آنها را به عنوان بخش خصوصی نقض می‌کنند؛ به خاطر مخالفت بعضی‌ها و به بهانه اینکه رهبری گفته‌اند، توسعه‌ کمی متوقف شود؛ استمداد کردند.

آقای [محمدعلی] الهی، امام جماعت مرکز [دارالحکمه] اسلامی در میشیگان آمریکا آمد. قبلاً مسئول عقیدتی سیاسی در نداجا، [نیروی دریایی ارتش] بود. گفت، مرکز را دو میلیون دلار خریده‌اند؛ یک کلیسا بوده، با چندین هکتار زمین و هنوز قسط می‌دهند. برای پرداخت دیون استمداد کرد و توضیحاتی از خدمات‌شان در شبستان آنجا داد.

عصر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه داشت. ترازنامه و واحدهای جدید و شهریه سال آینده و افزایش حقوق‌ها را تصویب کردیم. حدود 240 میلیارد تومان، دارایی‌هاست و حدود 120 میلیارد تومان گردش مالی، هزینه‌ها و درآمدهای سالانه است و حدود 700 هزار دانشجو.

اخبار رسانه‌ها و صداوسیما، بیشتر مربوط به سفر رهبری به اردبیل است. گزارش‌های مربوط به مذاکرات کمپ‌دیوید 2 علائم به بن‌بست رسیدن را دارد. با اینکه چهارده روز است که مذاکرات ادامه دارد؛ گویا مشکل عمده در وضع بیت‌المقدس شرقی است.