معاون اجرایی رئیس جمهوری:
پس لرزه های ادامه دار برکناری معاون سیاسی وزیر کشور /دولت: فعلا سکوت کردهایم /میخواستند اتفاقی شبیه یکشنبه سیاه رخ دهد
معاون اجرایی رئیس جمهور مدعی شد دولت در ماجرای برکناری معاون سیاسی وزیر کشور در موضع سکوت قرار گرفته است.
به گزارش شبکه شرق، محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی وزارت کشور که بخاطر امضای بخشنامه انتخاباتی محدودسازی نمایندگان طی چندماه اخیر تحت فشارهای زیاد از سوی مجلسی ها بود در نهایت هفته گذشته با امضای وزیر کشور برکنار شد اما واکنش ها به این برکناری همچنان ادامه دارد.
در جدیدترین اظهارنظر، مصطفی رضاحسینی قطبآبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه معاون معزول وزیر کشور با انتشار بیانیهای کذایی نشان داد؛ از کشورداری، مسائل و شرح وظایف قوه مقننه و حتی خودش اطلاعی ندارد، می گوید؛«وی بهدنبال مهندسی کردن انتخاب برای روی کار آوردن یک جریان خاص و افراطی بوده است.»
احسان ارکانی، نماینده نیشابور نیز از تحرکات جریان انحرافی در آستانه انتخابات روایت کرده و مدعی شده است؛ «غلامرضا معاون سیاسی سابق وزیر کشور در شرایطی که قانونا زیر دست وزیر کشور بود، حتی خودش را ملزم به تمکین از مقام مافوق خود نمیدانست و با محافلی خارج از وزارت کشور هماهنگ بود. این رویکرد در بسیاری از بخشهای دیگر دولت هم دنبال میشود. مدیران و وزرای دولتی با محافلی خاص خارج از دولت در ارتباط هستند و خود را ملزم به پاسخگویی به آنها میدانند.حتی صدور بخشنامه اخیر علیه مجلس هم بدون اطلاع وزیر کشور بوده است.»
دفاع همه جانبه دولت از معاون برکنار شده وزیر کشور
دولت اما همچنان در موضع دفاع از غلامرضا، معاون برکنار شده وزیر کشور است. آنچنان که دبیر شورای اطلاعرسانی دولت تغییر غلامرضا را فداکاری و ازخودگذشتگی دولت برای تقویت راهبرد همکاری قوا می داند و محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور نیز مدعی مصلحت اندیشی دولت در این ماجرا شده است.
منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهور صبح امروز در اجلاسیه ملی مردمیسازی دولت با بیان اینکه تثبیت حاکمیت واحد یکی از مهمترین دستاوردهای دولت است، اظهار کرد: حاکمیت دوگانه پیش از این به کشور ضربه زده است اما این دولت خود را سرباز ولایت میداند.
اهم اظهارات منصوری را به نقل از خبرگزاری فارس بخوانید؛
ما در دولت مصلحت کلان کشور را در نظر گرفته و وارد بازیهای سیاسی نمیشویم مثلا در مورد معاون سیاسی وزیر کشور دولت خیلی حرف دارد ولی به خاطر آرامش کشور سکوت کرد.
می خواستند اتفاقی شبیه یکشنبه سیاه رخ دهد
توصیه رهبری هم این است که بین قوا اختلاف ایجاد نشود. برنامهریزی کرده بودند که اتفاقی شبیه یکشنبه سیاه رخ دهد ولی برای دولت، مصلحت کشور اهمیت دارد.
کنایه معاون رئیسی به حسن روحانی
دولت خود را مسئولیتپذیر میداند و از محدودیت اختیارات گلایه نمیکند، یک وقتی رئیسجمهوری گفت صبح جمعه شنیدم بنزین گران شده اما الان وقتی مشکلی در بنزین ایجاد میشود همه دولت به صف شده تا مشکل را حل کند.
موضوع عربستان سعودی به نتیجه رسیده است ارتباط با چین و روسیه به جای خوبی رسیده، برجام با رعایت مصالح کشور در حال پیگیری است، منابع بلوکه شده در حال آزاد شدن است، دولت پیگیر موضوع هیرمند است، بدهی ترکمنستان به ایران در حال پیگیری است، در واقع دولت به سمت آواربرداری رفته و در این مدت کارهای خوبی انجام شده هر چند دشمن قصد دارد نمایش زمین سوخته ارائه دهد.
دولت قبل ۴۸۰ همت کسری بودجه به جا گذاشت. اقتصاددانان طرفدار دولت قبل برای سال ۱۴۰۰ تورم سه رقمی پیشبینی میکردند. برای دولت هر ماه ۱۵ تا ۲۰ همت بدهی اوراق مشارکت مانده بود اما با اقدامات انجام شده کسری بودجه پرداخت شد و بدهیها در حال پرداخت است. در سال ۱۴۰۰ برخی استانها فقط ۱۲ روز ذخیره کالای اساسی داشتند اما دولت هم این مشکل را حل کرد. دولت سیزدهم تورم را ۶۰ درصد تحویل گرفت اما در پایان سال ۱۴۰۰ این رقم به ۴۰ درصد رسید. دولت قبل در شش ماه اول کل تنخواه را خرج کرده بود و هشت میلیارد دلار هزینه کرده بود.
با این حال متوسط شاخص رشد به چهار درصد و رشد نقدینگی ۱۵ درصد کاهش داشته است. نرخ رشد خدمات به شش درصد رسیده است و تولید خودرو از ۸۰۰ هزار به یک میلیون و ۴۰۰ هزار رسیده است. در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان برای پروژههای عمرانی هزینه شده است.
در دولت ضعفهایی داریم
نرخ بیکاری به ۸.۲ درصد رسیده و حتی در برخی حوزهها کارگر هم کم داریم،ساخت ۱.۵ مسکن شروع شده و زمین در حال واگذاری به مردم است. البته تا متغیرهای کلان اقتصاد تاثیر خود را در متغیرهای جز نشان دهد زمان میبرد اما به هرحال این اتفاقات رخ داده و مردم به زودی آثار تاثیر شاخصهای کلان را احساس می کنند.
با این وجود در دولت ضعفهایی داریم در حوزه معیشتی مردم مشکلات داریم که باید آنها حل شود. باید سریعتر و انقلابیتر در بخش بازسازی انقلابی تشکیلاتی دولت عمل میکردیم، زیرا که دولت ذبح در بوروکراسی شده است. در مدیریت افکار عمومی هم ضعف داریم و نتوانستیم گزارش کار خود را به خوبی به مردم نشان دهیم.