مناطق آزاد ایران؛ سکوی جذاب سرمایهگذاری برای کشورهای عربی
یک رسانه عربی در یادداشتی به همکاریهای اقتصادی ایران و کشورهای عربی خلیج فارس در آینده و سرمایه گذاری این کشورها در مناطق آزاد ایران پرداخت.
به گزارش شبکه شرق، پایگاه خبری الخلیجآنلاین در یادداشتی نوشت که در سایه رویکرد ایران و کشورهای عربی خلیج(فارس) برای به صفر رساندن بحرانهای منطقه و بازگشت روابط به حالت طبیعی خود و همچنین بهرهمندی از آنها برای تحقق منافع سیاسی و اقتصادی، دو طرف به گامهایشان در راستای نزدیکی روابط ادامه می دهند.
در این راستا ایران اخیرا از برخی کشورهای عربی خلیج(فارس) مانند عربستان، امارات و قطر دعوت کرد که در مناطق آزاد این کشور سرمایهگذاری کنند و در این زمینه با سلطنت عمان نیز توافقنامه امضا کرد.
کشورهای عربی خلیج(فارس) نیز برای سرمایهگذاری در این مناطق اعلام آمادگی کردند زیرا آن را فرصتی برای تقویت همکاریهای اقتصادی و گسترش تجارت می دانند.
در این مطلب آمده است که در سال 2022 حجم مبادلات تجاری میان ایران و کشورهای عربی خلیج فارس تقریبا به 20 میلیارد دلار رسید و انتظار می رود که در سالهای آتی رشد گستردهای داشته باشد. همچنین سرمایهگذاری کشورهای حاشیه خلیج فارس در مناطق آزاد ایران به این کشورها کمک می کند که راحتتر وارد بازارهای محلی و منطقهای شوند.
کارشناسان و ناظران اقتصادی معتقدند که مذاکرات ممکن است منجر به امضای توافقات سرمایهگذاری بین ایران و کشورهای عربی خلیج فارس شود که این امر برای هر دو طرف سودآور خواهد بود.
در ادامه این یادداشت آمده است که مناطق آزاد ایران سکویی جذاب برای سرمایهگذاری طرفهای خارجی است زیرا از مزایای زیادی برخوردار است؛ مزایایی مانند کعافیت از هزینههای گمرکی و مالیات، سهولت کارهای اداری و نزدیکی به بازارهای محلی و منطقهای.
سرمایه گذاری در مناطق آزاد ایران همکاریهای اقتصادی میان دو طرف را تقویت و رسیدن به بازارهای منطقهای برای کشورهای عربی خلیج فارس را آسان می کند و این سرمایه گذاری به نفع کشورهای عربی خلیج(فارس) است. همچنین این امر برای ایران نیز سود به همراه دارد زیرا منجر به جذب سرمایههای خارجی، ایجاد فرصتهای شغلی، تقویت رشد اقتصادی و تسهیل رسیدن ایران به بازارهای عربی میشود.
در بخشی از این مطلب آمده است که انتظار میرود در سالهای آتی میزان رشد سرمایهگذاری خارجی در مناطق آزاد ایران به 100 میلیارد دلار برسد، همچنین انتظار میرود که در سالهای آینده این مناطق آزاد یک میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد کنند.
عامر السبایله، کارشناس امور راهبردی درخصوص دعوت ایران از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای سرمایهگذاری در مناطق آزاد میگوید: ایران به دنبال به صفر رساندن مشکلات با کشورهای عربی خلیج(فارس) و بازسازی روابط بر اساس ایده منافع مشترک است.
وی گفت که این اقدام ایران را میتوان مثبت و خوب ارزیابی کرد.
السبایله خاطرنشان کرد که ایران مرحله اعتمادسازی با کشورهای عربی خلیج(فارس) را آغاز کرده و گامهای عملی در این راستا اتخاذ میکند.
این کارشناس گفت که تهران به دنبال این است که مرجعیت منطقه روابط مشترک باشد و درها را به روی آمریکا و اسرائیل ببندد تا در این روابط دخالت نکنند و ایده اقتصادی برای تحقق این امر بسیار مهم است زیرا همه به دنبال منافع خود هستند.