حدادعادل: اگر در انتخابات مشارکت بالا باشد میگویند تقلب شده / این موضوع یک شاخص است که هر جریانی در مجلس پیروز بشود در ریاستجمهوری هم پیروز میشود
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: استنباط ما این است که جریان اصلاحات بعضی از احزابشان در انتخابات شرکت خواهند کرد، مثل کارگزارانیها و اعتدالیها و شاید هم یک پیوندی بین بخشی از جریان اصلاحات و اعتدالیها ایجاد شود و با یکدیگر لیست مشترک بدهند.
به گزارش شبکه شرق، نشست ماهانه جامعه اسلامی مدیران عصر امروز(سهشنبه، 7 شهریور 1402) برای انتخاب شورای مرکزی این تشکل سیاسی با حضور همه اعضای جامعه اسلامی مدیران و غلامعلی حداد عادل به عنوان سخنران برگزار شد.
در ابتدای جلسه محمّد ناظمی اردکانی دبیرکل جامعه اسلامی مدیران با ارائه گزارشی از فعالیتهای این تشکل برای اعضا خاطرنشان کرد: باید با یک برنامهریزی درست و انتخاب اعضای جدید شورای مرکزی جامعه اسلامی مدیران در انتخابات سالجاری حضور پر رنگی داشته باشیم.
در ادامه جلسه، حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ضمن تشکر از دعوت برای حضور در این جلسه عنوان کرد: خوشحال هستم که جمعی به اسم جامعه اسلامی مدیران شکل گرفته است و معتقدم مسئله اصلی کشور ما مدیریت است چه در جای کوچک و چه در جمعهای کلان و پول و منابع و چیزهای دیگر در درجات بعدی از اهمیت قرار دارند.
وی افزود: تقاضای بنده این است که شما به انقلاب کمک و آسیبشناسی کنید و حل مشکلات مدیریت را عرضه کنید به دولت و مجلس تا حداقل بخشی از مشکلات عرصه مدیریتی کشور حل شود.
حداد عادل یادآور شد: ما در خیلی از تصمیمهای مدیریتیمان، مسأله وقت را محاسبه نمیکنیم و علت خیلی از نارضایتیها، دلایل مدیریتی است و با تشکیل شورا های مختلف و متکثر خیلی از کارها و تصمیمات در گیر و دار این شوراهای متکثر از روند اصلی خود عقب میمانند.
هنوز فضای کشور انتخاباتی نشده
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات سالجاری در کشور، گفت: هنوز فضای کشور انتخاباتی نشده و فاصله هم زیاد داریم تا انتخابات البته به دلیل قانون جدیدی که پیشثبتنامها را اضافه کرده بود، ثبتنامها کلید خورد، به یک معنا ولی هنوز نمیشود در مورد فضای سیاسی کشور یک سخن واقع بینانهای ارائه کرد.
وی در ادامه گفت: نکتهای که مسلم است، نتیجه انتخابات مجلس بر روی انتخابات ریاستجمهوری اثر میگذارد، حالا بنده به قاطعیت نمیتوانم بگویم هر جریانی در مجلس پیروز بشود در ریاستجمهوری پیروز میشود، اما خب با توجه به تجربهای که در گذشته وجود داشته، این موضوع یک شاخص است.
وی افزود: بنده روز شنبه بحثی در باره انتخابات داشتم و آنجا یک مکتب کلی گفتم و عرض بنده خطاب به نیروهای انقلابی این بود که احساس میکنم ما از نظر تشکلها و سازماندهی سیاسی متناسب با انقلاب عمل نکردیم، یعنی کشور ما برای ارتباط حاکمیت و حکومت یک حلقه مفقودهای دارد و آن تشکل سیاسی است که یه وقت اسمش حزب است یا شورا یا تشکل و نیروهای انقلابی به صورت خیلی قوی در این حوزه عمل نکردهاند.
حداد عادل در ادامه تصریح کرد: این تشکلها و احزاب انقلابی میتوانند حلقه اتصال مردم و نظام باشند، البته ما در انقلاب نسبت به حضور تودهوار مردم بسیار موفق بودهایم و همیشه در مراسمات ۲۲ بهمن و تشییع پیکر حاج قاسم و دیگر مراسمات مذهبی حضور مردم را بسیار پررنگ میببینم.
مردم توقعاتی که از دولت باید داشته باشند از مجلس دارند
وی یادآور شد: این جمعیت کثیر و تودهوار انقلابی مردم به اندازه حضور تودهوارش در مراسمات سیاسی نیست و آماده نشده برای ایفای نقش خود در پای صندوقهای رأی و این برای انقلابی که سرنوشت خیلی از مسائل حیاتی کشور و به نوعی همه چیز را به صندوق رأی سپرده جالب نیست و ما احتیاج به سازوکارهای سیاسی کارآمد داریم.
حداد عادل در ادامه با اشاره به ماهیت اصلی وظایف نمایندگان مجلس، گفت: توقع بخشی از مردم از مجلس یک توقع درستی نیست،
تصورشان از قوهمقننه، قوه قانونگذاری نیست و مردم توقعاتی که از دولت باید داشته باشند، از مجلس دارند و مردم فکر میکنند یک نماینده خوب نمایندهای است که به فکر مسائل منطقهای و جادهکشی و احداث فرودگاه باشد و میروند سراغ کسانی که این وعده را میدهند.
وی افزود: هر کسی بیشتر وعده بدهد، رأی بیشتری میدهد و با یک چنین تصوری بعضی از نمایندگان وارد مجلس میشوند و اینگونه است که فرصتی برای فلان نمایندهای که با چنین نگاهی وارد مجلس شده، برای یک قانونگذاری خوب ایجاد نمیشود.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در ادامه گفت: اصلا تصور بعضیها درباره یک نماینده خوب کارهای پروژهای و منطقهای است و از نظر آنها نمایندهای که قدرت قانونگذاری خوب و واقعبینانهای داشته باشد، نماینده خوبی نیست، البته این فضا از اول مشروطه هم وجود داشته است.
کارگزارانیها و اعتدالیها یک لیست مشترک میدهند
حداد عادل در ادامه سخنانش با ارائه تحلیلی از آرایش سیاسی گروههای مختلف در انتخابات پیش رو، گفت: درباره انتخابات این دوره احساس ما این است که یک تکثر بیشتری در فهرستهای مختلف دیده بشود.
وی افزود: استنباط ما این است که جریان اصلاحات بعضی از احزابشان در انتخابات شرکت خواهند کرد، مثل کارگزارانیها و اعتدالیها و شاید هم یک پیوندی بین بخشی از جریان اصلاحات و اعتدالیها ایجاد بشود و با یکدیگر لیست مشترک بدهند و به نوعی آقای نوبخت در برنامه صف اول از رویکرد این جریان در انتخابات پیش رو پرده برداشت.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در ادامه گفت: احتمالا جبهه پایداری و جریان عدالتخواه هم شرکت بکنند و لیست بدهند، خب از این منظر ما شاهد رقابت گروههای مختلف خواهیم بود.
وی با اشاره به بحث مشارکت در انتخابات، گفت: از نظر مشارکت هنوز نمیشود پیشبینی کرد که دقیقا چه میزانی از مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد.
مسأله گرانی، تورم و معیشت توده مردم را رنج میدهد
وی افزود: مسئله گرانی و تورم و معیشت که توده مردم را رنج میدهد باعث میشود افرادی که جناحی نیستند و به انتخابات نگاه میکنند، به نوعی دلسرد شوند که در این زمینه هم دولت باید اقدامات مناسبی را انجام دهند، کما اینکه اقدامات مهمی هم تاکنون صورت گرفته است.
حداد عادل تصریح کرد: با همه این تفاسیر، تمام تلاشمان این است که انتخاباتی با یک مشارکت قابل قبول داشته باشیم و این موضوع به نفع همه مردم ایران است.
دشمنان انقلاب و ایران، اگر مشارکت بالا باشد میگویند تقلب شده است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: دشمنان انقلاب و ایران، اگر مشارکت بالا باشد میگویند تقلب شده اگر مشارکت پایین باشد نکات دیگری را مطرح میکنند.
وی افزود: آن چیزی که وظیفه ماست این است که آن گروهی که با ما مرتبط است آنها را توجیه کنیم و مخاطبان خودمان را پای صندوق بکشانیم و همه احزاب با هر نگرشی باید نیروهای خود برای حضور در پای صندوقهای رأی دعوت کنند.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: مسئله مهم نشان دادن یک چهره عقلانی از انقلاب اسلامی است و این روزها هر جایی که فرصت صحبت کردن میکنم، میگویم همه ما و مردم باید سه پایه رکن عقلانیت عدالت و معنویت را اساس فعالیتها و تصمیمات سیاسی خود قرار دهیم و این ارکان دقیقا در راستای فکری امام و رهبر انقلاب است.
حداد عادل تأکید کرد: عقلانیت بدون عدالت عقلانیت سرد و خشک و غیرانسانی است و عدالت بدون عقلانیت یک کاراحساسی و عاطفی است و عدالت خواهی بدون اخلاق جفا به دین است و این سه ضلع باید در کنار هم محور فعالیتهای یک جریان سیاسی قرار بگیرد و مردم باید معیارشان برای تصمیمگیری در مورد یک جریان سیاسی باید این سه رکن باشد.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در پایان خاطرنشان کرد: انشاءالله با حضور همه مردم و با رهنمودهای رهبر انقلاب شاهد انتخاباتی پرشور باشیم و امیدوارم نتیجهای در انتخابات بهوجود آید که به نفع همه باشد.