|

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| سوم مهر

رهبری بنا دارند دوباره امر به معروف و نهی از منکر را فعال‌کنند/ گلایه رهبر گروه حزب‌الله قم از رهبری

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمی‌رفسنجانی روز سوم مهر به دیدارهایی با مدیران سازمان بیمه خدمات درمانی، مسیح مهاجری و رهبر گروه حزب‌الله قم اشاره کرده‌است. او همچنین به سفر خرازی به آمریکا و تظاهرات علیه جمهوری اسلامی نیز پرداخته‌است. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌‌خوانید.

رهبری بنا دارند دوباره امر به معروف و نهی از منکر را فعال‌کنند/ گلایه رهبر گروه حزب‌الله قم از رهبری

در مسیر دفتر، یک ساعت در خیابان‌ها به خاطر ترافیک سنگین که در اثر بازشدن مدارس پیش‌آمده، معطل شدیم. مدیران سازمان بیمه خدمات درمانی آمدند؛ فاطی [رئیس بنیاد بیماری‌های خاص] هم با آنها بود. دکتر [محمدرضا واعظ] مهدوی [مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی]، گزارش‌ کار داد و از دریافت اعتبارات و پرداخت بدهی‌ها اظهار رضایت‌کرد. من هم دربارۀ ضرورت بیمه همگانی و نیز ارائه خدمات رضایت‌بخش و توجه به بیماران خاص، صحبت‌کردم.

آقای مسیح مهاجری [مشاور رئیس‌جمهور و مدیرمسئول روزنامه‌ جمهوری‌ اسلامی] آمد. گزارشی از وزارت اطلاعات در مورد آقای ناصر زرافشان آورد که وکیل یکی از خانواده‌های قتل‌های زنجیره‌ای شده و با رسانه‌های بیگانه مصاحبه می‌کند. گزارش، او را ضدانقلاب و فاسد معرفی‌ کرده و می‌گوید، مصلحت نیست که اطلاعات پرونده در دست او باشد. گفت، از آقای [سیدعلی‌اصغر] حجازی، شنیده است، رهبری بنا دارند دوباره امر به معروف و نهی از منکر را فعال‌کنند و نگران بود که بی‌اثر باشد.

آقایان حمید آخوندی [تهیه‌کننده تلویزیون] و [مهدی] سجاده‌چی [فیلم‌نامه‌نویس]، آمدند. گزارشی از خدمات فیلم‌سازی خودشان بعد از جنگ برای جبهه دادند و گفتند، با صداوسیما قراردادی بسته‌اند که یک سریال ۲۴ قسمتی به نام «انقلاب تنها»، دربارۀ وضع و روز انقلاب بسازند. خواستند که از لحاظ محتوا و تحلیل‌کمک‌شان‌کنم؛ پذیرفتم. قرار شد سؤالات‌شان را بیاورند.

عصر آقای [محمدرضا] مخبر[دزفولی]، [رئیس کمیسیون‌ مشورتی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی] آمد. پیش‌نویس آیین‌نامه نظارت بر اجرای سیاست‌های‌ کلی را آورد و گزارشی از کنفرانس فرهنگی آسیا در کانادا داد و از بی‌تجربگی وزارت امورخارجه و وزارت ارشاد و استفاده از این‌گونه کنگره‌ها انتقاد کرد. از رکود کار در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی‌گفت و اینکه چپ‌ها به فکر انحلال هستند و دفتر تحکیم هم صریحاً اعلان کرده که باید منحل شود.

آقای سیدباقر خرازی، رهبر گروه حزب‌الله قم آمد. از رهبری گله داشت و گفت، دیگر فعالیت سیاسی نمی‌کنند و به کار فرهنگی، از قبیل اداره مدارس و تحقیقات می‌پردازند و برنامه‌ ارائه الگویی در کارهای مهم کشور دارند. از من برای هدایت‌ کار استمداد کرد و گفت، این روزها به درستی برنامه شما پی برده‌ام.

وزیر امورخارجه، آقای [کمال] خرازی برای چند سخنرانی، در آمریکاست؛ هرجا می‌رود، ضدانقلاب علیه او تظاهرات می‌کنند و در داخل هم مورد انتقاد است که غرور انقلاب را با اقداماتی که در سازمان‌ملل، هنگام سفر آقای [سیدمحمد] خاتمی [رئیس‌جمهور] و آقای [مهدی] کروبی [رئیس‌مجلس] شده، شکسته است. سخنرانی‌ها با اجازه دولت آمریکا در بعضی از دانشگاه‌ها [برگزار می‌شود]، امروز اعلان شد که یکی از دانشگاه‌ها، تحت فشار ضدانقلاب، سخنرانی را لغو کرده است.

در ترکیه، به خاطر جلوگیری از تحصیل زنان محجبه در دانشگاه‌ها، بحران جدیدی پیش آمده است و هزاران خانواده در مقابل دانشگاه‌ها تظاهرات می‌کنند؛ می‌گویند، سال ‌گذشته ۱۶ هزار دختر دانشجو، از تحصیل محروم شده‌اند.