|

سخنگوی شورای نگهبان:

​تبلیغ در شبکه‌های ماهواره‌ای غیرقانونی است/ ثبت‌نام نهایی داوطلبان انتخابات از ۲۷ مهرماه

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ثبت‌نام کنندگان اگر استعلام مثبت را گرفتند می‌توانند ۲۷ مهر ثبت‌نام خود را قطعی کنند گفت: در قانون سال ۸۶ تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای خلاف قانون است و شورای نگهبان با آن برخورد می‌کند.

​تبلیغ در شبکه‌های ماهواره‌ای غیرقانونی است/ ثبت‌نام نهایی داوطلبان انتخابات از ۲۷ مهرماه

 

به گزارش شبکه شرق، سخنگوی شورای نگهبان گفت: ثبت نام نهایی از داوطلبان انتخابات مجلس ۲۷ مهر ماه است و امکان اعتراض در پیش ثبت‌نام‌ها دیده شده است.

 مهم‌ترین بخش‌های صحبت‌های هادی طحان نظیف شامگاه یکشنبه در برنامه تلویزیونی درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

فلسفه پیش ثبت نام این بود که یک سری از شرایط عینی اولیه و شکلی پیش از ثبت نام اصلی انجام شود و ثبت نام دوم ۲۷ مهر ماه صورت گیرد.

تایید مدارک تحصیلی، محکومیت ها و محرومیت های افراد زمانبر است، ثبت نام کنندگان اگر استعلام مثبت را گرفتند می توانند ۲۷ مهر ثبت نام خود را قطعی کنند. 

در این دو ماه شورای نگهبان به بحث صلاحیت شرکت کنندگان ورودی نمی کند. تنها تغییر برای رسیدگی به صلاحیت ها در نظر گرفتن ۵ سال سابقه مدیریت است. 

 کسانی که پیش ثبت‌نام را نداشته‌اند، نمی‌توانند در ثبت نام نهایی که از 27 مهر آغاز می شود ، شرکت کنند.

تعداد بالای ثبت نام نشان دهنده تمایل مردم به مشارکت در امور است. مبنای ما قانون است و باید قانون به ما این اجازه را بدهد، علاوه بر این از نظر شرعی باید آبروی افراد حفظ شود به همین دلیل دلایل رد صلاحیت را منتشر نمی‌کنیم.

ما دلایل رد صلاحیت را به خود افراد اطلاع می دهیم. ولی در قانون جدید اگر رد صلاحیت شده ها امری خلاف واقع را بیان کنند، اجازه دفاع به شورای نگهبان داده شده است. 

در قانون سال ۸۶ تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای خلاف قانون است و شورای نگهبان با آن برخورد می کند.

در زمینه شفافیت امور مالی داوطلبان، آنها باید شماره حسابی را به وزارت کشور اعلام کنند، وزارت کشور سقف میزان هزینه کرد برای انتخابات را مشخص می شود و بر آن هم نظارت می کند و اگر هزینه ها بیشتر از سقف مجاز باشد، با آنها برخورد می شود. این کمک های مالی می تواند از سمت مردم باشد ولی اگر کمک مالی خارجی داشته باشند با آنها برخورد می شود.

وی درباره نحوه تبلیغ در فضای مجازی ادامه داد: در ماده ۶۳ قانون انتخابات مشخص شده که نامزد باید تارنمای اختصاصی خودش را به وزارت کشور اعلام کند و بر این فضا خودش و مسئول ستادش نظارت کند. 

اگر در این فضا نامزدی علیه نامزد دیگر تبلیغ کند، وعده خارج از توان بدهند، بر خلاف امنیت ملی اقدامی بکند و.... با آنها برخورد می شود. در این قانون پیش بینی شده اگر شرایط مهیا شود در یک هشتم حوزه ها رای گیری الکترونیکی شود ولی باید به اتقان لازم برای انتخابات الکترونیکی برسیم.

مبنای شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها قانون است و به رغم اینکه می گویند شورا مصلحت سنجی می کند، مبنای ما عمل به شاخص های قانونی است. 

بیش از ۳۰۰ هزار نفر ناظر همکار در انتخابات داریم ولی با آنها رابطه استخدامی نداریم. این افراد  به دفاتر ما مراجعه می کند و در صورت دارا بودن شرایط لازم با ما همکاری می کنند. فقط در روزهای انتخابات با ما همکاری می کنند و کارمند شورای نگهبان نیستند. 

 

منبع: ایرنا