|

حکم اعدام ۸ ایرانی در اندونزی صادر شد!

جام جم نوشت: روز جمعه، دادگاه بخش سارنگ اندونزی در یک حکم جنجالی هشت ایرانی را که عضو باند قاچاق موادمخدر به این کشور بودند به اعدام محکوم کرد. اعضای این باند از چندی قبل فعالیت خود را آغاز و از طریق دریا موادمخدر شیشه را به جزایر اندونزی منتقل می‌کردند.

حکم اعدام ۸ ایرانی در اندونزی صادر شد!

 

به گزارش شبکه شرق، این هشت نفر سرانجام اوایل اسفند سال گذشته هنگامی که کشتی آن‌ها در بندر ایندا کیات پهلو گرفت توسط پلیس اندونزی شناسایی شدند. با حضور پلیس در کشتی و دستگیری همه اعضای باند یکی از آن‌ها حاضر به همکاری با پلیس شد و جای ۳۱۹ کیلوگرم مخدر قاچاق‌شده را به ماموران لو داد.

با کشف این میزان مخدر در داخل کشتی، متهمان به زندان منتقل و روز جمعه در دادگاه محاکمه شدند. دادستان برای هفت نفر از متهمان درخواست اعدام کرد و خواستار تخفیف به متهمی شد که با پلیس همکاری داشت، اما رئیس دادگاه هر هشت نفر به نام‌های عبدالرحمان، ایوب، عبدالعزیز، عثمان، شهاب، ولی‌محمد، وحید و امیر را که کارشان قاچاق شیشه از طریق اقیانوس‌هند به جزیره جاوه بود به اعدام محکوم کرد.

قاضی دادگاه مدعی شد براساس قانون مبارزه با موادمخدر اندونزی که سال ۲۰۰۹ تصویب شده است، قاچاق بیش از ۵گرم مخدر به این کشور حکم حبس ابد و اعدام دارد و ایرانیان دستگیرشده به‌صورت حرفه‌ای شیشه به جزیره جاوه قاچاق می‌کردند.

در سال‌های گذشته که فعالیت آشپزخانه‌های شیشه در ایران زیاد شده بود و قاچاقچیان به تولید این مخدر اقدام می‌کردند، جنوب‌شرق آسیا برای قاچاقچیان بهشت فروش موادمخدر شده بود، به گونه‌ای که در آن زمان قاچاقچیان، شیشه را تا ۸۰برابر قیمت در این کشور‌ها به فروش می‌رساندند.

با افزایش قاچاق موادمخدر به این کشور‌ها به‌ویژه تایلند، اندونزی و مالزی آن‌ها به فکر برخورد افتاده و با قوانین سخت ده‌ها ایرانی دستگیرشده را به حبس ابد محکوم یا اعدام کردند. از سوی دیگر به‌دلیل برخورد پلیس ایران با تولید شیشه در کشور، حجم قاچاق شیشه به جنوب‌شرق آسیا هم کاهش یافت، اما مافیا‌های موادمخدر که نمی‌خواستند این بازار را ازدست‌بدهند، به فکر تولید شیشه در افغانستان و ترانزیت آن به این کشور‌ها افتادند.

مافیای موادمخدر که پشت‌پرده فعالیت می‌کند برای این‌که بازار را ازدست‌ندهد شیشه‌های تولید افغانستان را با پیشنهاد‌های وسوسه‌کننده به برخی مسافران و باربر‌های ایرانی داده و درصورت دستگیری، آن‌ها را رها می‌کند.

براساس اعلام رئیس سابق سازمان ملی مبارزه با موادمخدر اندونزی، بیشتر افراد دستگیرشده ایرانی باربر بوده و برای دریافت پول و طمع انتقال از اندونزی به استرالیا حاضر می‌شوند این مخدر‌ها را با خود حمل کنند و به قاچاقچیان داخل اندونزی تحویل دهند که با توجه به قانون سخت اندونزی دستگیر و به مجازات اعدام محکوم می‌شوند.

در یکی از پرونده‌ها که سال ۹۹ کشف شد، پلیس جاوه در دوران قرنطینه کرونا موفق شد ۱۳ نفر که ۴۰۰ کیلوگرم شیشه را به جاوه قاچاق کرده بودند دستگیر کند که سه نفر از آن‌ها ایرانی بودند.

این افراد در سال ۱۴۰۰ دادگاهی شدند که در آن دادگاه مرد ایرانی که رئیس باند بود همراه همسرش و دستیار ایرانی‌اش به اعدام به شیوه تیرباران محکوم شدند.

سفیر سابق اندونزی در ایران در مورد فعالیت قاچاقچیان در این کشور گفت: چند سال قبل ۵۰۰۰ ایرانی در دارالتادیب اندونزی بودند و ۵۰۰ نفر در زندان‌ها که برای ۴۷ نفر آن‌ها که زندانی بودند به اتهام قاچاق موادمخدر به‌ویژه مت‌آمفتامین (شیشه) حکم اعدام صادر شده بود.

وی افزود: بعد از تصویب قانون مبارزه با موادمخدر در اندونزی، سختگیری برای ورود ایرانی‌ها از ۱۰ سال قبل در فرودگاه‌ها بیشتر شد، اما قاچاقچیان و باربر‌ها به سمت جزایر رفتند.

بسیاری از افرادی که دستگیر می‌شوند می‌خواستند به استرالیا بروند و به‌علت مشکلات مالی حاضر بودند مواد را به جزایر اندونزی حمل کنند و در ازای آن پول بگیرند که راحت‌تر به استرالیا بروند، اما توسط پلیس کشور ما دستگیر می‌شدند.

 

منبع: جام جم