منصور حقیقتپور، فعال سیاسی اصولگرا:
فردی را سراغ دارم که یک برگه برای ردصلاحیت او دادند، ۲ ساعت بعد تماس گرفتند که میخواهیم برگهتان را عوض کنیم!
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: هیأتهای اجرایی تماما از طیف، طبقه و گروه سیاسی خاصی انتخاب شدند. من فردی را سراغ دارم که یک برگه برای ردصلاحیت او دادند، ۲ ساعت بعد تماس گرفتند که میخواهیم برگهتان را عوض کنیم. این چه کاری است؟
به گزارش شبکه شرق، منصور حقیقتپور فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که بعد از اعلام نتیجه بررسی صلاحیتها شاهد انتقادات دوباره به مدیران استانی دولت سیزدهم در زمینه ترکیب هیاتهای اجرایی بودیم، ارزیابی شما از این روند چیست؟ گفت: هیأتهای اجرایی تماما از طیف، طبقه و گروه سیاسی خاصی انتخاب شدند.
بخش هایی از گفت و گوی حقیقت پور را در ادامه می خوانید:
در گذشته اینطور بود که این افراد جزو معتمدینی بودند که مردم آنها را میشناختند، پیشینه، دینداری و عدالتشان را میشناختند و به آنها وثوق داشتند. اما این دوره از یک طیف و جریان خاصی انتخاب شدند که شائبه مهندسی را در بین مردم بالا میبرد؛ در آمار هم همینطور. شما نگاه کنید در انتخابات دوره قبل ۸ درصد از داوطلبین توسط هیأتهای اجرایی ردصلاحیت شدند اما این دوره به ۲۸ درصد رسیده و اصلا قابل قبول نیست.
داوطلبان رد صلاحیت شده و بقیه یک مقداری در این خصوص نگران هستند؛ چراکه این روند معقول و مناسبی نبوده و نباید از یک جریان خاص در این مسیر استفاده میکردیم. در گذشته خانواده شهدا، روحانیت، بازار و دانشگاه نماینده داشتند اما همه را کنار گذاشتند و از یک طیف خاصی به عنوان هیأت اجرایی استفاده کردند که سابقه هم ندارند.
من فردی را سراغ دارم که یک برگه برای ردصلاحیت او دادند، ۲ ساعت بعد تماس گرفتند که میخواهیم برگهتان را عوض کنیم. این چه کاری است؟ به یک عده چهارشنبه بعد از ساعت ۷-۸ شب گفتند بیایید نامهتان را بگیرید، در حالی که حق اعتراض چهارشنبه تا ساعت ۶ بوده است.
این ظلم است و حقوق خیلی از عزیزان تضییع شده است. به نظر من باید به یک نحوی جبران شود. در شورای نگهبان یا هیأتهای اجرایی باید این رویه برای عزیزان به نحوی اصلاح شود که خدایی نکرده حق کسی تضییع نشود.
نمیشود از یک طیف خاص یا از یک شبکه سیاسی خاص افراد را انتخاب کرد. در آنجا اگر ۱۰-۱۱ نفر مینشینند این افراد باید نماینده اقشار مرجع ما باشند، روحانیت، بازاریان، دانشگاه، طیف خواهران و ... تا اینها در تضارب آرا بتوانند حق را تشخیص دهند و عمل کنند؛ اما اگر بیایید از بازنشستگان یک ارگان و سازمان امنیتی – سیاسی استفاده کنید نتیجهاش میشود اینکه در دوره قبل ۸ درصد ردصلاحیت داشتید، این دوره به ۲۸ درصد رسیده که اصلا منطقی و معقول نیست.
این موضوع باعث تضییع حقوق مردم و رواج بیعدالتی شده است و این رویه بر پایه عدالت و منطق نیست.
الان که نمیتوانیم کاری انجام دهیم. نباید این کار انجام میشد. الان فرصتی نیست که چیزی را عوض کنند. ما الان ۲۰ فرماندار داریم که تجربه اول انتخاباتشان است. اغلب هیأتهای اجراییها هم دفعه اولی هستند و این باعث میشود انتخابات ما ضعیف انجام شود. حیف نیست؟ ما چهل و خوردهای سال تجربه مردمسالاری دینی داریم. الان نتیجهاش باید این باشد؟
بالاخره اینها هم از یک قشر خاص سیاسی تند انتخاب شدند. آدمهایی که یک مقدار به لحاظ خلق و خو تند هستند، آستانه تحملشان یک مقدار کم است و خیلی زود شروع به برخورد امنیتی و متقابل میکنند و فضا را از یک فضای دوستداشتنی رقابتی خارج میکنند.
مقام معظم رهبری در انتخابات ۱۴۰۰ هم فرمایشاتی داشتند مبنیبر اینکه علیه یکی از این آقایان ظلم و جفا شده و باید جبران شود. اما ما هیچ اتفاقی در سطح جامعه ندیدیم و آن ارگانهایی که باید جبران میکردند، نکردند.
الان هم مقام معظم رهبری ۴ اصل را برای انتخابات گذاشتند که به نظر من اصلهای اساسی و پیشرفتهای است. سلامت، امنیت، پرشوری و رقابت. تا به اینجا ما چیزی از پرشوری و رقابت متوجه نمیشویم و هیچ علائمی از آن نمیبینیم.
اگر در هیأتهای اجرایی ۸ درصد رد میکردند اینبار ۲۸درصد رد کردند. ما نگران سلامت انتخابات هستیم. نگران پولهای کثیف هستیم که نقش ایفا کنند. ما نگران دخل و تصرف در بعضی از زمینههای انتخابات هستیم که انشاءالله برای جمهوری اسلامی ایران و انتخابات ما رخ ندهد.
مجریان باید فضای عادلانه را در تأیید صلاحیت، در اجرای انتخابات، ایجاد فضای انتخاباتی و تبلیغات انتخابات برای همه یکسان ببینند و خود مجریان به اصل انتخابات ورود نکنند که خودشان یک طرف قضیه باشند.
برخی از آقایان به طرفداری از یک جریان خاص متهم هستند. این افراد باید کاملا یک رفتار حرفهای داشته باشند. وقتی میخواهند انتخابات را طراحی و برگزار کنند باید به عنوان یک آدم حرفهای و بیطرف تعلقات خودشان را کنار بگذارند، انتخابات را برگزار کنند و به نتیجه انتخابات تمکین کنند. یعنی صندوق انتخابات و آرا هرچه گفت آن حکم بین همه شود.