نامه حزب ندای ایرانیان در مورد «فیلترینگ و کیفیت اینترنت» خطاب به رئیسجمهوری؛
امروز صدای اعتراضات چنان بلند است که باید «دولت مردمی» شما میشنید / ایران پس از میانمار، دومین اینترنت پر اختلال و پس از چین دومین اینترنت محدود جهان است
حزب ندای ایرانیان در نامه اعتراضی در مورد فیلترینگ و کیفیت پایین اینترنت نوشتهاست: «امروز صدای اعتراضات چنان بلند است که «دولت مردمی» شما باید صدای اعتراض و نارضایتی مردم را میشنید و برای رفع اینهمه نارضایتی فکری میکرد...»
به گزارش شبکه شرق، حزب ندای ایرانیان درباره «فیلترینگ» و «کیفیت اینترنت» نامهای خطاب به رئیسجمهور نوشت. حزب ندای ایرانیان در نامه اعتراضی در مورد فیلترینگ و کیفیت پایین اینترنت نوشتهاست: «امروز صدای اعتراضات چنان بلند است که «دولت مردمی» شما باید صدای اعتراض و نارضایتی مردم را میشنید و برای رفع اینهمه نارضایتی فکری میکرد، اما جای تأسف است که نهتنها به اعتراض و نارضایتی مردم توجهی نمیشود بلکه با انواع و اقسام توجیهات و یا نهایتاً صدور دستورات بیفرجام، این خواستههای بهحق شهروندان بیپاسخ رها میشود.» متن کامل این نامه را در ادامه میخوانید:
«به نام خدا
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای رئیسی
با سلام و احترام
حزب ندای ایرانیان در راستای وظیفه اصلی خود یعنی دیدهبانی جامعه و بیان دلسوزانه و ناصحانه کاستیها و ناکارآمدیها لازم میداند نکتهای را با حضرتعالی در میان بگذارد. بیش از دو سال از روی کار آمدن شما و همراهانتان در دولت میگذرد و دیگر پذیرفته نیست که مشکلات و نواقص بر گردن دولت قبلی بیفتد، به ویژه در موضوع فناوری اطلاعات که به دلیل عملکرد قابل قبول وزیر سابق ارتباطات، مردم این حجم از ناکارآمدی و انفعال در این حوزه را نمیپذیرند.
متأسفانه یکی از ضعیفترینها در دولت سیزدهم که نارضایتی شدید شهروندان را به بار آورده، حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که تقریباً عموم مردم به ویژه دانشجویان، اساتید و فرهیختگان را نیز به گلایه و انتقاد واداشته است.
جناب آقای رئیسجمهور!
پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، نگران رویکرد ... مدیران شما بوده و این نگرانی را مطرح میکردند که در صورت استقرار دولتی که مردمی خوانده میشود، به نام مردم، عملا آزادیهای مصرح در قانون اساسی نقض شده و حقوحقوق شهروندان رعایت نخواهد شد؛ از جمله این نگرانی وجود داشت که در روند پرشتاب گسترش فناوریهای ارتباطی جهان، در دولت شما خلل ایجاد شده و دسترسی شهروندان به شبکههای مجازی، خطوط ارتباطی بینالمللی و سایتهای علمی، اجتماعی و خبری محدود یا مسدود شود.
در ایام انتخابات، شما و مشاورانتان این نگرانیها را نوعی تخریب قلمداد کرده و اعلام کردید که چنین نگرانیهایی بیجاست. بااینحال اتفاقاتی که در ماههای گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بروز کرده اثبات کرد هشدارها و دغدغههای آن مقطع، چندان هم بیجا نبوده و متأسفانه پس از دو سال، حوزه ارتباطات در دولت سیزدهم در دو محور سطح دسترسی و همچنین کیفیت دسترسی با محدودیتهای آزاردهنده مواجه شده است.
امروز صدای اعتراضات چنان بلند است که «دولت مردمی» شما باید صدای اعتراض و نارضایتی مردم را میشنید و برای رفع اینهمه نارضایتی فکری میکرد، اما جای تأسف است که نهتنها به اعتراض و نارضایتی مردم توجهی نمیشود بلکه با انواع و اقسام توجیهات و یا نهایتاً صدور دستورات بیفرجام، این خواستههای بهحق شهروندان بیپاسخ رها میشود.
جناب آقای رئیسجمهور!
اینترنتی که امروز مورد استفاده شهروندان قرارگرفته است با هیچ شاخصی در شان این مردم شریف و نجیب نیست. محض اطلاع خدمتتان عرض میکنیم اینترنت ایران در بین ۱۰۰ کشور با بیشترین تولید ناخالص ملی، پس از میانمار دومین اینترنت پر اختلال و پس از چین، دومین اینترنت محدود دنیاست. از نظر سرعت دسترسی هم اینترنت ایران جزو پنج اینترنت کند دنیا است. پس به مردمی که دو سال پیش از آنها رأی گرفتید حق دهید که صدای اعتراضشان از این وضعیت بلند شده باشد و لطفاً برای حل مشکلات به وجود آمده بهجز صدور دستورات تکراری و بینتیجه، فکری عاجل کنید.
جناب آقای رئیسی
متأسفانه از رفتار و گفتار دولتمردان سیزدهم اینگونه برمیآید که اینترنت را فرصت ندانسته و تهدید تلقی میکنند. دردناکتر آنکه گویی مردم را تودهای ناآگاه و بیاطلاع فرض میکنند، آنجا که از کسب مجوز فعالیت شرکتهای بینالمللی برای فعالیت در ایران صحبت میکنند گویی یا میخواهند از زیر بار توسعه ارتباطات بینالمللی به این بهانه فرار کنند یا اینکه زمان خریده و این مطالبه عمومی را مشمول مرور زمان کنند.
این در حالی است که برنده اصلی وضعیت فعلی، مافیای فروش فیلترشکن بوده و بازنده اصلی آن مردم نجیبی هستند که در این اوضاع اسفناک اقتصادی ناچارند بخشی از سبد ماهانه خود را هم صرف خرید فیلترشکن برای رسیدن به بدیهیترین حقشان، دسترسی آزاد به اینترنت جهانی کنند.
جناب آقای رئیسجمهور!
.... از شما میخواهیم گزارش شفافی از سرنوشت دستور اخیر خود در خصوص پیگیری کندی اینترنت و برخورد با متخلفان در سطوح مختلف به مردم ارائه کرده و اگر واقعاً ارادهای برای کاهش نارضایتی مردم دارید از شما درخواست میکنیم بهجای صدور دستورات کلی و غیرقابل سنجش، به صورت مشخص و مصداقی دستور دهید از پیامرسان ها و اپلیکیشن های کاربردی شهروندان از جمله اینستاگرام، توییتر، تلگرام، گوگل پلی، واتس آپ و یوتیوب در اسرع وقت رفع فیلتر شده و تجدیدنظری جدی و فوری در خصوص سایر اپلیکیشنهای مسدود شده و پر تقاضای شهروندان صورت گیرد.
همچنین از شما میخواهیم چنانچه در وعدههای انتخاباتی دوسال پیش خود صادق بودهاید، در برابر پیگیری اجرای طرح صیانت بایستید، همچنین درصورتیکه وزیر ارتباطات قادر نیست کیفیت مورد انتظار مردم را تأمین کند برکنار و وزیر شایسته و توانمندی جایگزین شود که در تأمین حداقلهای ارتباطی مردم ناتوان یا معذور نباشد.
از خداوند متعال توفیق شما را در خدمتگزاری به شهروندان و ملت بزرگ ایران خواستاریم.
حزب ندای ایرانیان
4 آذر 1402»