|

آیت‌الله دوزدوزانی تبریزی:

کم‌کاری از ماست که اینگونه مردم از ما دور شده‌اند

آیت‌الله دوزدوزانی تبریزی گفت: این کم‌کاری از ماست و از عمل ما است که اینگونه مردم از ما دور شده‌اند، فرزندان شیعه ما از ما دور شده‌اند، به بی‌دینی و لائیکی و… کشیده شده‌اند.

کم‌کاری از ماست که اینگونه مردم از ما دور شده‌اند

به گزارش شبکه شرق، آیت‌الله دوزدوزانی تبریزی گفت: با وجود این هجمه‌های بسیار دشمنان شیعه، این کم‌کاری از ماست و از عمل ما است که اینگونه مردم از ما دور شده‌اند، فرزندان شیعه ما از ما دور شده‌اند، به بی‌دینی و لائیکی و… کشیده شده‌اند. به راستی ما برای چه طلبه شده‌ایم؟!

آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی خطاب به مبلغین گفت: با وجود این هجمه‌های بسیار دشمنان شیعه، این کم‌کاری از ماست و از عمل ما است که اینگونه مردم از ما دور شده اند، فرزندان شیعه ما از ما دور شده اند، به بی دینی و لائیکی و … کشیده شده اند. به راستی ما برای چه طلبه شده ایم؟! برای چه انقدر در دین زحمت می‌کشیم؟! حتما و تنها این زحمات برای خداست و نه برای غیر خدا، اما بدانید که ما سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم.

مشروح سخنان آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی خطاب به مبلغین در آستانه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم (چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲) در پی می‌آید:

طبق آیه ۱۲۲ سوره توبه: «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ.» است، که بایست بر اساس «لَوْلَا» یک عده حرکت کنند، خانه و کاشانه خود را رها کنند و هجرت کنند برای یاد گیری دین (و سپس به سوی قوم و دیار خود بازگردند برای تبلیغ دین و آنچه آموخته اند)

همانطور که در زمان رسول الله صلی الله علیه و آله و ائمه طاهرین علیهم السلام، بعضی از قوم و دیار خود، سفر می‌کردند به مدینه برای یادگیری علوم دین و بعد از یادگیری به قوم و دیار خود باز میگشتند و مطالبی را که آموخته بودند به قوم و دیار خود تبیین می‌کردند، امروزه هم این وظیفه بر عهده من و شما و طلاب است که به قم و نجف می‌آییم.

تحمل سختی‌های تبلیغ برای مُبلغ جز برای رضای خدا نیست

امروزه این شالوده وظیفه من و شما است و در این راه ها، این حرف که بگوییم: «دیگر مردم قبول نمی‌کنند!» پذیرفته نیست و نباید گفته شود؛ که نبی اکرم صلی الله علیه و آله در زمان تبلیغ مورد هجمه‌ها و سنگ اندازی و… واقع می‌شدند، اما پای از تبلیغ نکشیدند. آیا آن رفتار‌هایی که با نبی مکرم داشتند، با ما دارند؟!

ما در سال‌های قبل تعداد بسیاری مُبلّغ به مناطق محروم و اطراف آذربایجان، نزدیک ۵۰۰ منطقه می‌فرستادیم و این در صورتی بود که در سال‌های اول استقبالی نمی‌شد، ولی کم‌کم این رفتار مبلغین اثر گذاشت و همه عامل به دین شدند.

با وجود این کم‌کاری‌ها و بهانه‌ها؛ آیا ما سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم؟!

آیا ما که سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم، از ما این عذر‌ها و این کم کاری‌ها را قبول می‌کنند؟! ایتام آل محمد را در این عصر غیبت، رها کرده‌ایم به بهانه‌هایی و بهانه می‌آوریم و کم کاری می‌کنیم؟!

امروزه فرزندان ما در توحید مشکل دارند، در امامت و وصایت، در موضوع قرآن و… مشکل و شبهه دارند. این‌ها را چه کسانی باید به آن‌ها بگوید؟!

الحمد الله شما جوان هستید و می‌بینید این فضا‌ها را و این فضا‌های مجازی را که چگونه دشمن فعالیت می‌کند. امروزه این وظیفه من و شما است که در منابر و محافل بیشتر سخن بگوییم (و عامل باشیم) و به نظر ما امروزه مهم ترینِ مطالب اصول دین امامیه است.

جوانان ما، امروزه بی دین می‌شوند، بهائی می‌شوند، مسیحی می‌شوند، زرتشتی می‌شوند، چه بسا سنی می‌شوند… چرا؟! پس یا تبلیغات از سوی ما نیست و یا تبلیغات ما طوری دیگر است که اثر نمی‌گذارد.

اصول اعتقادی ما، در منابر ما چه جایگاهی دارد؟! ما چه جوابی در برابر هجمه‌های دشمنان دین و مذهب در قبال جوانان مان داشته ایم؟! که حالا انتظار نماز و… نیز از آن‌ها داریم؟! عیب نیست برای ما، که در این همه محفل و مجلس و منابر، سخنی از اعتقادات و… نیست و به خواب خرگوشی رفته ایم که دسته دسته فرزندان شیعه منحرف می‌شوند و ما کاری نمی‌کنیم؟! دیگر تنها منابر کافی نیست. این شبهات را دریابید، مشکلات و سوالات و درخواست‌های مردم را حل کنید، اگر مسئله‌ای را نمی‌دانستید، بگویید که نمیدانم، میپرسم و تحقیق میکنم و خدمتشان نتیجه را بگویید، و ما و دیگران در خدمت شمائیم.

«اُدْعُ إِلَی سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ» (آیه ۱۲۵ سوره نحل) قرآن به ما دستور می‌دهد، اینگونه تبلیغ و سخن بگوییم.

عزیزان من، قناعت نکنید به این روزنامه بازی‌ها و حرف‌های روزمره و مفت. این‌ها عیب نیست برای من و شما که بعد این سال‌ها که درس خوانده ایم، به مردم از رساله و عروة نگوییم؟! فضائل ائمه طاهرین علیهم السلام را به مردم نگوییم؟! متاسفانه در منابر و مجالس ما از احکام و اعتقادات امامیه خبری نیست.

تحت هیچ شرایطی از تبلیغ احسن، کوتاهی نکنید؛ حتی بنده که در ۹۰ سالگی هستم، این وظیفه تبلیغ بر عهده بنده نیز است و نباید کوتاهی نمود.

عزیزان من، طبق آیه ۱۲۲ سوره توبه: «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» بایست بازگشت به سوی مردم و دین را به آن‌ها رساند؛ که «لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» حتی بنده که در سن ۹۰ سالگی هستم، این وظیفه تبلیغ بر عهده بنده نیز است و نباید کوتاهی نمود.

امام زمان، به ما فریاد می‌زنند که ایتام آل محمد و شیعیان ما را دستگیری کنید

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، به ما فریاد میزنند که ایتام آل محمد و شیعیان ما را دستگیری کنید، آن‌ها را رها نکنید، موجب تضعیف آنان نشوید، نگذارید ایمان آنان از دستشان برود…

با وجود این هجمه‌های بسیار دشمنان شیعه، این کم‌کاری از ماست و از عمل ما است که اینگونه مردم از ما دور شده اند، فرزندان شیعه ما از ما دور شده اند، به بی دینی و لائیکی و… کشیده شده اند. به راستی ما برای چه طلبه شده‌ایم؟! برای چه آنقدر در دین زحمت می‌کشیم؟! حتما و تنها این زحمات برای خداست و نه برای غیر خدا، اما بدانید که ما سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستیم؛ و در نهایت شما عزیزان را توصیه می‌کنم به «جَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ» در تبلیغ که باید با عاطفه و مهربانی و لطافت باشد و دستگیری از ایتام آل محمد و قصور و کوتاهی نکنند. ان شاءالله در این امر موفق باشید.

منبع: جماران